Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei vairs nepiedāvās bootloader unlock saviem viedtālruņiem

    Jaunākie raksti

    Huawei ir klusiņām izziņojis, ka vairs nepiedāvās tā dēvētā bootloader unlock koda saņemšanas iespēju saviem viedtālruņu modeļiem. Visi viedtālruņi, kas ražoti pēc 24. maija, jau nāks bez šādas iespējas, bet jau saražotajiem viedtālruņiem bootloader unlock koda pieprasīšana darbosies tikai vēl divus mēnešus.

    Huawei pats uzsvēris, ka trešo pušu tā dēvēto Custom ROM uzstādīšana bieži noved pie dažādām problēmām viedtālruņa darbībā. Tāpat absolūts vairums lietotāju nemaz nezina, kas ir tā sauktais bootloader un ko pasākt pēc tā atslēgšanas.

    Reklāma

    Vienkāršoti izsakoties, bootloader ir viedtālruņa programmatūras daļa, kas startējas kopā ar viedtālruni, sniedzot tam informāciju, kādas programmas tiek palaistas, lai viedtālrunis spētu sākt strādāt. Ja bootloader ir slēgts, startēt var tikai ražotāja izvēlēto operētājsistēmu. Atslēgts bootloader paver iespēju uzstādīt cita izstrādātāja operētājsistēmu, piemēram, LineageOS, OmniROM u.tml. Te gan jānorāda, ka Google viedtālruņi ir vispopulārākie, lai spēlētos ar Custom ROM.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    29.05.2018 02:46

    Kas nozīmē ka tie, kuriem interesē tikt vaļā no telefona ražotāja uzspiestajām mēslaplikācijām un pagarināt sava telefona mūžu, Huawei telefonus vairs nepirks. No biznesa viedokļa jau nav liels zaudējums, bet reputācija tehniski izglītotajās aprindās gan zudīs.

    xG
    29.05.2018 11:02
    Reply to  Krotow

    Haweiam tāpat diezgan pašvaki ar custom romiem, pieļauju, ka procesora dēļ.

    Nettwerk
    30.05.2018 19:08

    Huawei nav cusrom rom pieejami deelj Kirin u.c. specifisku driveru truukumu deelj. Citaadi nav nekas paardziivojams. Bet jaa piemeers ljoti labs Blackberry Priv, it kaa joprojaam labs telefons, bet Blackberry vairs neatbalsta ar atjauninaajumiem. Un diemzheel tas nostaadiijis to ka viss soliitais ir cheshaa un telefons no droshaa kljuvis nedrosh un vecs. Ja vareetu uzlikt Custom ROM, tas tikai prieceetu ka var paildzinaat lietoshanas laiku. Apmeeram taa.

    Reklāma