Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky nākamgad pārcels datu apstrādi no Krievijas uz Šveici

    Jaunākie raksti

    ASV un Eiropas spiediena ietekmē Kaspersky Lab ir izlēmis [vismaz vārdos] pārcelt datu apstrādes centru ārpus Krievijas. Tiek pieļauts, ka datu pārcelšanai varētu ceļā stāties Krievijas drošības dienesti, bet par šo mēs droši vien dzirdēsim, jo Kaspersky Lab vēl ir tikai datu pārcelšanas sākuma stadijā.

    Otrs jautājums ir tieši saistāms ar izvēles krišanu par labu Šveicei – valsts it kā ir uzskatāma par paraugu datu aizsardzībai un attiecīgai likumdošanai, tomēr nav dzirdēts, ka Šveice labprāt sadarbotos ar citām valstīm informācijas sniegšanā un apmaiņā. Kāpēc Kaspersky Lab datu centru nav izvietojis kādā Eiropas Savienības valstī, piemēram, Vācijā?

    Reklāma

    Pāris rindas no Kaspersky Lab izsūtītā ziņojuma:

    Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas ietvaros Kaspersky Lab pielāgo tās infrastruktūru, lai vairākus pamatprocesus pārceltu no Krievijas uz Šveici. Tas ietver lielākās daļas reģionu klientu datu uzglabāšanu un apstrādi, kā arī programmatūras, tostarp apdraudējumu noteikšanas atjauninājumu, salikšanu. Lai nodrošinātu pilnīgu caurredzamību un godīgumu, Kaspersky Lab organizē šīs darbības uzraudzību, ko veiks neatkarīga trešā puse, kas arī atrodas Šveicē.

    Starptautiskā caurredzamība

    2017. gada oktobrī izziņotā Starptautiskā caurredzamības iniciatīva atspoguļo Kaspersky Lab nepārtrauktos pūliņus, lai nodrošinātu izstrādājumu integritāti un uzticamību. Jaunie pasākumi ir nākamie iniciatīvas attīstības posmi, taču vienlaikus tie atspoguļo uzņēmuma centienus sadarboties ar citiem, lai risinātu augošās problēmas, kas ir saistītas ar nozares fragmentāciju un uzticēšanās sabrukumu. Kiberdrošībā uzticēšanās ir pilnīgi nepieciešama, un Kaspersky Lab saprot, ka tā nerodas pati no sevis; tā ir nepārtraukti jānopelna ar caurredzamību un izsekojamību.

    Jaunie pasākumi ietver vairāku reģionu datu uzglabāšanas un apstrādes pārcelšanu, programmatūras salikšanas pārvietošanu un pirmā Caurredzamības centra atvēršanu.

    Klientu datu uzglabāšanas un apstrādes pārcelšana

    Līdz 2019. gada beigām Kaspersky Lab būs izveidojis datu centru Cīrihē un tajā glabās un apstrādās visu informāciju lietotājiem Eiropā, Ziemeļamerikā, Singapūrā, Austrālijā, Japānā un Dienvidkorejā, kam vēlāk pievienosies vēl citas vietas. Šo informāciju lietotāji brīvprātīgi koplieto ar progresīvo mākoņsistēmu Kaspersky Security Network (KSN), kas automātiski apstrādā ar kiberdraudiem saistītos datus.

    Pirmā Caurredzamības centra izveide

    Kaspersky Lab izstrādājumu un programmatūras atjauninājumu pirmkods būs pieejams atbildīgajām ieinteresētajām pusēm caurskatīšanai īpašā Caurredzamības centrā, kas arī atradīsies Šveicē un ko paredzēts atvērt šogad. Šī pieeja papildus parādīs, ka paaudzi pēc paaudzes Kaspersky Lab izstrādājumi ir veidoti un izmantoti tikai vienam mērķim: aizsargāt uzņēmuma klientus no kiberdraudiem.

    Neatkarīga uzraudzība un pārskatīšana

    Kaspersky Lab organizē, lai datu uzglabāšanu un apstrādi, programmatūras salikšanu un pirmkodu neatkarīgi uzrauga trešā puse, kas ir kvalificēta veikt tehniskās programmatūras pārbaudes. Tā kā caurredzamība un uzticamība kļūst par vispārīgu prasību visā kiberdrošības nozarē, Kaspersky Lab atbalsta jaunas bezpeļņas organizācijas izveidi, kas uzņemas šo pienākumu ne tikai uzņēmumā, bet arī citiem partneriem un dalībniekiem, kas vēlas pievienoties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    22.05.2018 09:21

    pārcelt var, bet vai var atgūt uzticēšanos?

    Lapsinieks
    22.05.2018 09:45
    Reply to  x

    jāgaida, ko teiks Valdis

    Valdis
    22.05.2018 12:23
    Reply to  Lapsinieks

    Diemžēl Kursors piekopj cenzūru. Ja es nevaru brīvi paust savu viedokli un norādīt to apstiprinošus faktus un materiālus, tad nav vērts tērēt šeit savu laiku. Esmu spiests atklanīties. Lai visiem lieliska un kiberdroša vasara!

    Kristaps Skutelis
    22.05.2018 12:27
    Reply to  Valdis

    Cenzūru bez vajadzības neveicam un šajā gadījumā Tavs komentārs saišu dēļ bija iesprūdis premoderācijas listē. Palaidu vaļā. Sorry!

    Valdis
    23.05.2018 12:08

    Paldies! Ņemu vārdus atpakaļ. Godīgi sakot, incidents ar Kaspersky Lab un ASV liek uztvert dažas lietas saasināti.

    Kristaps Skutelis
    23.05.2018 12:11
    Reply to  Valdis

    Bet nevajag, jo tas ir svešs bizness un mums ar to nav nekāda sakara :)

    wils
    23.05.2018 12:25

    Tik gluži viennaldzīgi ar uz to nevar skatīties. Sk. sāga ar ASV vs ZTE (lasi ĶīnasTR)

    Kristaps Skutelis
    23.05.2018 12:33
    Reply to  wils

    Tas pats gadījums, mums nekāda sakara ar ZTE un viņu sāpes pilnīgi svešas.

    wils
    23.05.2018 13:04

    ZTE telefoni tomēr ir (vai vismaz bija) nopērkami pie operatoriem. Tāda pati izmeklēšana ir uzsākta pret Huawei, kuras tīkla aparatūra tiek izmantota gan sakaru torņos, gan mājās rūteros, modēmos utt. Tas arī mūs nekādīgi neietekmē?

    Kristaps Skutelis
    23.05.2018 14:23
    Reply to  wils

    Tā ir vienas lielvaras cīņa ar citu lielvaru. Abās pusēs ir pietiekami nestabilas personības, kas arī veido šo visu šmuci. Kad tas ietekmēs mūsu pašu eksportējošos uzņēmumus, tad arī jutīsim.

    Skābene
    22.05.2018 11:29
    Reply to  x

    Uzticēšanās tāda slidena lieta! Vai tu uzticies Valstij, kas sāka karu Irākā, maldinot starptautisko sabiedrību ar “neapgāžamiem pierādījumiem” par to, ka Sadamam ir masu iznīcināšanas ieroči! :)

    x
    22.05.2018 11:55
    Reply to  Skābene

    klau, cik tev gadu, izklausās ka apm. 18-22) nav melna un balta, ir 50000 pelēkā gradāciju. runa tik par to, kam uzticēties ir racionālāka izvēle, nevis kurš ir perfekti labais vai absolūti ļaunais.

    Skābene
    22.05.2018 13:29
    Reply to  x

    Ko piekasies manam vecumam!? Patīk cilvēkus pēc vecuma iedalīt!?

    x
    22.05.2018 14:06
    Reply to  Skābene

    tikai šādā vecumā cilvēks var domāt kategorijās balts/melns, kā visi jaunie revolucionāri.

    sliktie amurikāņi būūūū…..
    ja jāizvēlas, es laikam tomēr izvēlos amurikāņu melus un feikus, nevis krievu. bet brīvā valstī katrs pats izvēlas un tas jau ir labi, ka nevienu nespiež ticēt tikai vienam variantam.

    Skābene
    22.05.2018 15:57
    Reply to  x

    Tagad jau tu man krievus piešuj!? Un vēl runā par baltu un melnu!?
    Es tikai izmetu domu, ka nevajag akli ticēt visam ko raksta! Ieslēdz mazliet kritisko domāšanu un sāc domāt plašāk, nevis klišejās!

    x
    22.05.2018 16:38
    Reply to  Skābene

    es tev neko nešuju. kas ar kursoru, visi nervozi kā suņi meklēšanās laikā(( ek….

    digitalk
    22.05.2018 11:59
    Reply to  x

    kad tevi mērķtiecīgi nomelno, tad grūti nomazgāties baltam. kāds mazāks kantoris jau sen būtu nogrimis, a Kaspers turpina rakt. protams, ka ASV tirgus ir viens no saldākajiem pīrāga gabaliem, bet tas nenozīmē, ka nevajag savākt visu pārējo.

    Reklāma