Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple uzsāk maksāt Eiropas uzlikto 13 miljardu eiro soda naudu

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku gadu minstināšanās Apple uzsācis atmaksāt Īrijas valdībai negūtos nodokļu ieņēmumus, kas tiek lēsti vismaz 13 miljardu eiro apmērā. Eiropas Komisija jau pagājušajā gadā lēma, ka Apple Īrijā nedrīkstēja izmantot ļoti zemo uzņēmuma ienākuma nodokli, tādējādi Apple nāksies samaksāt Īrijai aptuveni 13 miljardus eiro par iepriekš nesamaksātajiem nodokļiem. Lēmums bija zināms jau iepriekš, bet Īrija to vilcināja, lai neaizbaidītu Apple no savas nodokļu paradīzes.

    Eiropas Komisija uzskatīja, ka Apple ar Īrijas valdību panākuši kaut kādu vienošanos, jo Īrija pat neesot izrādījusi vēlmi pēdējā gada laikā, kad jau bija zināms, ka Īrija vairs nevarēs būt nodokļu paradīze un no Apple nāksies iekasēt lielākus nodokļus.

    Reklāma

    Vēl 2016. gadā Eiropas Komisija lēma, ka Apple nedrīkstēja izmantot uzņēmuma ienākuma atlaides Īrijā no 2003. līdz 2014. gadam.

    No 2020. gada Īrijā tiks izskausta iespēja optimizēt gigantisko uzņēmumu nodokļus. Īrijai šīs izmaiņas nozīmē milzīgus iedzīvotāju ienākuma nodokļa zaudējumus. Uzņēmumu ienākumu nodokļus tā vienmēr ir ignorējusi, bet diez vai Īrija ir gatava pavisam atteikties no lielo korporāciju naudas. Visticamāk, līdz 2020. gadam Īrija sakārtos savu nodokļu sistēmu tā, lai tai būtu zemākais uzņēmuma ienākuma nodoklis Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    21.05.2018 11:25

    nekas) piemetīs nākamajam modelim simtiņu pie cenas un vēl paliks plusos. kā vienmēr, īstie labuma guvēji būs juristi un ierēdņi.

    Reklāma