Web Analytics
More
    Reklāma

    Izklaides un tehnoloģiju festivālā “HyperTown Riga” notiks 34 stundu spēļu izstrādes maratons

    Jaunākie raksti

    Nedēļu pēc Lattelecom Rīgas maratona, kas galvaspilsētas ielās pulcēs tūkstošiem skrējēju, festivālā “HyperTown Riga”  – 26. un 27. maijā – tiks dots starts vēl kādam – spēļu izstrādes maratonam jeb “GameJam”. Tajā geiminga entuziasti 34 stundu garumā nenogurstoši strādās, lai radītu unikālu ideju spēlei, kas spētu iekarot fanu sirdis visā pasaulē. “GameJam” laikā plecu pie pleca darbosies gan spēļu izstrādes profesionāļi, gan tie, kurus interesē mobilās un datorspēles – programmētāji, dizaineri, skaņas mākslinieki, stāstu radītāji, mārketinga speciālisti, kā arī jaunie censoņi, kuri vēl tikai vēlas apgūt šīs iemaņas. Liekot kopā pašas neprātīgākās idejas, pasākuma laikā tiks izstrādāti oriģināli un konkurētspējīgi video spēļu prototipi, kuri cīnīsies par iespēju pretendēt uz vairāk nekā 2000 eiro vērto balvu fondu.

    Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī meistarklasēs, kurās vadošie nozares speciālisti dalīsies pieredzē par aktuālākajām “geiminga” tendencēm un spēļu izstrādes pamatprincipiem. Tāpat profesionāļi kā mentori aktīvi līdzdarbosies visu maratona laiku, sniedzot konsultācijas un padomus ikvienam dalībniekam. “Uz “HyperTown Riga” “GameJam” aicinām gan tos, kuri jau šobrīd strādā pie spēles projekta un vēlas to attīstīt, gan tos, kuri vēl tikai jūt sevī radošu potenciālu, lai paši ķertos pie spēļu izstrādes. Gaidīsim gan profesionāļus, gan jaunos censoņus –  galvenais ir izklaidēties un gūt prieku, un kas zina – pieliktu savu roku idejai, kura spēs gūt popularitāti un pelnīt,” uz spēļu izstrādes maratonu aicina Jānis Dzērve, festivāla “HyperTown Riga” organizators.

    Reklāma

    Spēļu izstrādi dalībnieku uzsāks līdz ar festivāla “HyperTown Riga” atklāšanu –  26. maijā plkst. 10:00, bet uzvarētāji tiks noskaidroti pēc 34 stundu intensīva darba – 27. maijā plkst. 20:00, kad dalībnieki savu veikumu prezentēs žūrijai –  vadošiem spēļu izstrādātājiem un arī skatītājiem. Divas labākās komandas savā starpā sadalīs motivējošu balvu fondu – 2000 eiro. Spēļu izstrāde norosināsies arī nakts stundās. Organizatori būs parūpējušies par siltām maltītēm un atspirdzinošiem dzērieniem katram “GameJam” dalībniekam. Lai pieteiktos maratonam, interesenti aicināti sūtīt e-pastu uz davis.toliasvili@gmail.com, norādot savu kontaktinformāciju. Tāpat spēļu izstrādes maratonam būs iespējams pieteikties uz vietas festivālā “HyperTown Riga.” Dalībnieki aicināti uz pasākumu ņemt līdzi savu tehnisko aprīkojumu – datorus, klēpjdatorus, planšetes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma