Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielākie Google I/O 2018 pirmās dienas paziņojumi – mākslīgais intelekts

    Jaunākie raksti

    Google Assistant kļūst cilvēcīgāks

    Google vakar izziņoja jaunas Assistant digitālā balss asistenta iespējas. Google Assistant drīzumā spēs veidot sarunu, nebūs katrai komandai sākumā jāuzsauc “Hey Google” vai “OK Google”. Google Assistant atjauninājums iznāks tuvāko nedēļu laikā.

    Google Photos sadarbosies ar mākslīgo intelektu

    Google Photos drīzumā tiks pie vairākiem uzlabojumiem, kas būtu saistāmi ar mākslīgā intelekta izmantošanu. Viens no būtiskākajiem uzlabojumiem būs iespēja automātiski izkrāsot melnbaltās fotogrāfijas. Google Photos arī labāk koriģēs fotogrāfiju gaišumu, spēs automātiski pagriezt fotogrāfijas pareizā virzienā.

    Reklāma

    Google Assistant nonāks Google Maps

    Google Assistant uzsāks sadarbību ar Google Maps. Turklāt iespēja būs pieejama ne tikai Android lietotājiem, bet arī Apple iOS izmantotājiem. Google uzsver, ka Google Assistant izmantošana uzlabos ieteiktos maršrutus, tāpat tiks uzlabota Maps ieteikto vietu (kafejnīcu, veikalu u.tml.) izvēle.

    Google News atlasīs ziņas ar mākslīgā intelekta palīdzību

    Google plāno piedāvāt mākslīgā intelekta atlasītas ziņas Google News servisā. Google News turpmāk piedāvās ziņas no uzticamiem avotiem, kas nav mazsvarīgi šodienas informācijas telpā. Google News sadarbosies ar Newsstand un YouTube, lai sniegtu pilnvērtīgāku ieskatu ziņās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    09.05.2018 10:52

    vispirms cilvēki maksā bargu naudu par monohromām kamerām un tagad gugle tās inteliģenti izkrāsos. un vispār, kāpēc bildēt – gugle to izdarīs labāk par jums.

    GundarsBarons
    09.05.2018 18:11

    Man gan liekas, ka tam intelektam ir vēl stipri tālu līdz neandertālietim, kur nu homo sapiens. kad beidzot beigs važat to vārdu intelekts. Neveinai mākslīgai mašīnai nekad nepiemitīs intelekts tā vārda tiešajā nozīmē. Tad jau pagājušā gadsimta kalkulatori arī bija intelektuāli. Viņi taču daudz ātrāk un precīzāk par cilvēku spēja sarēķināt bezgalīgus skaitļus. Jebkurš pat visgudrākais dators dara to, kas viņa ir ieprogrammēts, un algoritmu attīstīšanās(sarežģītībā, komplicētībā) ir ok, bet tas nav intelekts. Tā vēl aizvien ir noteiktu darbību loģiska ķēdīte. Tas ka cilvēks šo ķēdīti brīzīem vairāk nespēj izsekot, arī neko nenozīmē. Vienkārši informācijas ir pārāk daudz un tā ir sazarota. Dators nedomā kopsakarībās, nesaprot jēgu, neizdara secinājumus balstītus uz dažādiem avotiem. Tas nerada savu informāciju, tam nav viedokļa. Viņš vienkārši ātri – nenoliedzami daudz ātrāk kā cilvēks – uzkrāj un saliek kopā informāciju. Un tikai.

    digitalk
    09.05.2018 18:40
    Reply to  GundarsBarons

    tev derētu iepazīties ar mākslīgā intelekta (AI, artifical intelligence) definīciju pirms rakstīt muļķības.

    GundarsBarons
    09.05.2018 18:49
    Reply to  digitalk

    Par to nešaubos, ka definīcijā ir viss ļoti “pamatoti” aprakstīts. Es par būtību. Vai ir kāds konkrēts pretarguments?

    digitalk
    09.05.2018 19:31
    Reply to  GundarsBarons

    kādi var būt argumenti, ja tu mēģini salīdzināt divas pilnīgi dažādas lietas, kurām vienkārši ir līdzīgi nosaukumi?

    GundarsBarons
    09.05.2018 22:05
    Reply to  digitalk

    Intelektu ar mākslīgo intelektu? Par to arī saku, nevajag šo mašīnmācīšanos, datoru attīstību, blokķēdes un visu pārējo digitālo progresu saukt par intelektu. Es tikai par to. Normāls progress, bet terminoloģija nepiemērota.

    KKTK
    09.05.2018 20:21
    Reply to  GundarsBarons

    Paskaties kādu gudru video par smadzeņu darbību. Tad var apdomāt vai tiešām tieši topašu nevar darīt arī dators. Atklāsies interesantas lietas. Sūtīt uz universitāti tevi laikam jau ir par vēlu: https://estudijas.rtu.lv/enrol/index.php?id=115054

    VIl Goe
    09.05.2018 21:24
    Reply to  GundarsBarons

    Google AI direktors, paredz, ka ap 2029 gadu AI, pārsniegs cilvēka līmeni, pēc tam jau nāks singularitātes laikmets. Vai Ai apzināsies sevi tas ir cits jautājums, iespējams, ka jā, jo tehnoloģijas ļoti ātri attīstās un kvantu PC, palīdzēs to sasniegt, kā arī Cilvēka smadzeņu neironu tīklu pabeigs kartēt tuvākajos 2-3 gados uz kā balstīsies AI. Zinātnieki jau tagad izveidojuši nelielu programmu(kas atdarina smadzeņu tīklu), kas piešķir datoriem spēju mācīties tādā pašā veidā kā cilvēks. Tuvāko 20 gadu laikā viss var notikt, jaatceras ka tehnoloģijas attīstās eksponenciāli. Viela pārdomām:
    https://www.express.co.uk/news/science/780837/AI-singularity-google-cyborg-ray-kurzweil

    GundarsBarons
    09.05.2018 22:09
    Reply to  VIl Goe

    Ja, ja, viss notiksies tuvākajos gados. Pagaidām viens liels solis ir sperts – MI tev atsauksies ne tikai pēc maģiskajiem vārdiem Ok, google, bet vēl arī pēc citas skaņas. Pārspīlēju, protams, bet ne vairāk kā tie, kas te redz bezmaz līdzās jau pastāvošus dabīgo un mākslīgo neironu tīklus.

    GundarsBarons
    09.05.2018 22:28

    Saprotu, ka te tāda saturīga diskusija nesanāk. Būs uz tām estudijām jāaiziet, uzzināšu kaut ko jaunu.
    Starp citu, rakstā uzlielīto automātisko foto pagriešanu jau sen izdara absolūti primitīvas bezmaksas programmas, pats to bieži izmantoju. Foto izkrāsošana arī ir loģiski izveidots algoritms, un tur nevajag cilvēkam piemītošo intelektu. Navigācija tāpat ir pēc noteiktiem parametriem ātri izrēķināts no daudziem variantiem optimālākais. Saprotami, ar aptveramu informācijas apjomu un noteiktām zināšanām izveidojams algoritms.
    Man jau šķiet, ka tas karalis tomēr ir kails un kaut kādus mēģinājumus uzdod par mega sasniegumiem, jo naudas ta daudz ieliktas. Tikmēr kompānija, kura drīz jau triljonu maksāšot cīnās ar citām par to, kura izgudroja iegrauzumu smartfonu ekrānam…

    Reklāma