Web Analytics
More
    Reklāma

    Pentagons aizliedz armijas bāzēs pārdot Huawei un ZTE viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Pentagons (Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departaments) ir aizliedzis tirgotājiem ASV militārajās bāzēs izplatīt Huawei un ZTE viedtālruņus. Jau iepriekš pastāvēja aizdomas, ka Huawei un ZTE var nodot GPS un citus datus Ķīnas valdībai. Bija pat neliels skandāls par dažādu fitnesa lietotņu izmantošanu armijas bāzēs treniņu laikā, jo arī tās paļaujas uz atrašanās vietas noteikšanu.

    Pagaidām Huawei un ZTE viedtālruņu izmantošana armijas bāzēs nav aizliegta, tomēr bāzēs izvietotie veikali šo ražotāju produkciju vairs nedrīkst izplatīt. ASV teritorijā Huawei un ZTE viedtālruņi nav pārāk iecienīti, bet karavīri tos iegādājas, atrodoties ārvalstīs. Tiek ziņots, ka ASV armijas bāzē Vācijā Huawei un ZTE modeļi ir ļoti iecienīti karavīru vidū.

    Reklāma

    ZTE ir pieķerts pārdodot dažāda veida mobilo sakaru tīkla tehniku Irānai, kaut arī ASV varasiestādes jau iepriekš bija brīdinājušas ZTE nesadarboties ar sankciju skartajām valstīm. Šobrīd ASV bāzētajiem uzņēmumiem ir liegums septiņus gadus piegādāt ZTE jebkāda veida tehnoloģijas, kas ietver gan ierīces, gan arī programmatūru. Tiek pieļauts, ka Huawei var iekulties līdzīgā ķezā, zaudējot pieeju Android izmantošanas licencei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dators uz Jūs
    03.05.2018 12:21

    Šovasar es domāju pirkt huawei p20 pro, bet ja Amerika uzliks sankciju huawei tad sanāk, ka Google nenodrošina ar Android un tad sanāk ka man paliek pliks fototelefons bez aplikācijām ???

    Harijs
    03.05.2018 12:25
    Reply to  Dators uz Jūs

    Nedomāju, ka tas jebkā ietekmēs esošos telefonus. Uz tiem licences jau viņiem ir, nevarēs jauniem nopirkt.

    x
    03.05.2018 12:35
    Reply to  Dators uz Jūs

    ugu, pliks telefons ar pro

    protams, ka pārdotos huavejus neizrubīs, vismaz ne uzreiz, bet plānojot pirkumu, ir vērts apsvērt alternatīvas. mūsdienu telefonam ir jēga tik ilgi, kamēr tas var izmantot servisus.

    wils
    03.05.2018 13:52
    Reply to  Dators uz Jūs

    Servisus nevienam neatslēgs! Varētu būt problēmas, ja ASV ierobežos, ar jaunāku Android versiju uzlabojumiem (lasi, Android P).

    Dators uz Jūs
    03.05.2018 16:34
    Reply to  wils

    Tad jau bitei ar varētu būt problēmas ar laiku

    wils
    07.05.2018 10:58
    Reply to  Dators uz Jūs

    Diez vai. Huawei ir izpētes un izstrādes centri pa visu pasauli izmētāti. Varu sameloties, bet Huawei pagājušogad ieguldīja izpētē ap 14 miljardiem usd.
    “Sakaru torņu” biznesā Huawei esot priekšā i Nokijai, i Ericssonam.

    Valdis
    04.05.2018 21:36

    Maza epizode lielā operā. ASV visvairāk satrauc viņu pašu spēja ielauzties Huawei iekārtās un to izplatība: https://www.wired.com/2014/03/how-huawei-became-nsa-nightmare/

    Reklāma