Web Analytics
More
    Reklāma

    Revolut piesaista 250 miljonu investīcijas, uzņēmuma vērtība izaugusi līdz 1.7 miljardiem

    Jaunākie raksti

    Londonā dibinātā finetech kompānija “Revolut” šodien paziņoja, ka ir sagaidījusi 250 milj. ASV dolāru investīciju, pēc kuras kompānijas vērtība, īsākā nekā gada laika periodā, ir izaugusi par piecām reizēm un tagad sasniedz 1,7 miljardus ASV dolāru. Tā “Revolut” ir tehnoloģiju kompānija, kura kļuvusi par vienu no visstraujāk sasniegušajām “vienradža” (Unicorn) statusu Eiropā.

    “No pat “Revolut” dibināšanas mūsu mērķis bija visu darīt pretēji, nekā dara tradicionālās bankas. Mēs veidojam pasaules līmeņa tehnoloģijas, kuras atgriež cilvēkiem viņu finanšu karti viņu pašu rokās. Mēs ar saviem klientiem komunicējam viņu valodā un pastāvīgi apšaubām nostāvējušos domāšanu, lai varētu turpināt ieviest inovācijas”, – runā viens no “Revolut” dibinātājiem un vadītājiem Nik Storonsky.

    Reklāma

    Galvenais C sērijas raunda investētājs – Honkongā apmetusies riska kapitāla kompānija “DST Global”, kopā ar citiem augstākā līmeņa Silīcijas ielejas investētājiem – “Index Ventures” un “Ribbit Capital”. Kopā ar šo injekciju, trīs gadu laikā no starta,  “Revolut” kopā jau ir sagaidījusi 340 milj. ASV dolāru investīciju.

    “Investīcija no “DST Global” ir īpašs mūsu uzņēmējdarbības novērtējums, sevišķi tagad, kad sākam tiekties pēc pasaules līmeņa izplatības. Vēsturiski bankas sektors līdz šim vairījās no lielām tehnoloģiskām izmaiņām, tašu tagad viss mainīsies būtībā”, – apgalvo N. Storonsky.

    “Revolu” rada un ievieš tehnoloģijas, kuras acīmredzami padara vienkāršākas un samazina finanšu pakalpojumu cenas lietotājiem un sīkajai uzņēmējdarbībai. Ļoti priecājamies, ka varam atbalstīt Niku un visu “Revolut” komandu to ceļā pasaules izplatības virzienā un pastāvīgu inovācijas pakalpojumu radīšanā”, – runā Tom Stafford, “DST Global” vadošais partneris.

    Ziņas par iespaidīgu investīciju seko pēdējiem uzņēmuma paziņojumiem par pēkšņu pēdējo mēnešu augšanu: pašlaik “Revolut” sistēmā katru mēnesi veikto operāciju vērtība sasniedz 1,8 miljardus, kompānija katru dienu sagaida aptuveni no 6000 līdz 8000 jauniem lietotājiem: kopējais patērētāju skaits jau tuvojas 2 miljoniem, bet nākošajiem 5 gadiem uzņēmums ir izvirzījos ambiciozu mērķi izaugt līdz 100 milj. klientu visā pasaulē.

    “Varam vien priecāties, ka investētāji “Revolut” ierindo līdzās lielākajām pasaules tehnoloģiju kompānijām, kuras būtībā ir mainījušas daudzu cilvēku ieradumus”, – runā “Revolut” uzņēmējdarbības attīstības vadītājs Andris Bičeika. “Vēl vairāk priecē tas, ka, sparīgas augšanas kontekstā, Baltijas reģions tika izvēlēts par vienu no pirmajām lokācijas vietām ofisam – tas norāda, ka kompānija sevišķi novērtē iedzīvotāju tehnoloģisko uzņēmību. Pašlaik Latvijā mums ir aptuveni 18 000 klientu, bet nākamā gada beigās ceram sasniegt 100 000”, – ar plāniem dalās A. Bičeika.

    Kompānija, kurai katru dienu ir vairāk nekā 250 000 lietotāju, pastāvīgi pilnveido produktu un paplašina savu pakalpojumu spektru, tā cenšoties pārliecināt cilvēkus atteikties no tradicionālo banku pakalpojumiem. Dažu pēdējo mēnešu laikā “Revolut” savus klientus iepazīstināja ar rīkiem, kuri dažu sekunžu laikā ļauj izmainīt tradicionālo valūtu kriptovalūtā, ar vienreizējām virtuālajām kartēm, kuras pasargā no krāpšanas internetā, ar viedkrājkasēm “Revolut Vaults”, kuras dod iespēju veikt automātisko taupīšanu un daudzām citām lietām.

    Jaunais piesaistītais kapitāls tiks izmantots “Revolut” pasaules līmeņa attīstībai, sākot no ASV, Kanādas, Singapūras, Honkongas un Austrālijas līdz 2018. gada beigām. Tāpat kompānija cer līdz gada beigām no 350 darbinieku kolektīva izaugt līdz 800, vislielāko uzmanību pievēršot pasaules līmeņa inženieru un dizaineru meklēšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma