Web Analytics
More
    Reklāma

    LG par 1.1 miljardu eiro iegādājas automobiļu apgaismojuma ražotāju ZKW Group

    Jaunākie raksti

    LG Electronics (LG) direktoru padome šodien apstiprinājusi darījumu, kurā paredzēts iegādāties pasaulē vadošu automobiļu apgaismojuma un priekšējo gaismu sistēmu ražotāju ZKW Group, tā summai veidojot vairāk nekā 1,1 miljardu eiro, kas ir līdz šim lielākais LG iegādes darījums. Darījuma nosacījumi paredz, ka LG Electronics iegādāsies 70% ZKW Group akciju, mātesuzņēmumam LG Corp. nopērkot atlikušos 30% akciju.

    Paredzēts, ka šī stratēģiskā apvienošanās nodrošinās sinerģiju, kas ļaus apvienotajiem uzņēmumiem ieņemt līderpozīcijas globālajā automašīnu apgaismojuma sektorā. ZKW Group ar pārvaldes biroju Austrijas pilsētā Vīzelburgā ir automašīnu apgaismojuma sistēmu augsto tehnoloģiju līderis, kas darbojas Eiropas tirgos, kā arī Ķīnā, Meksikā un ASV.

    Reklāma

    ZKW tirdzniecības apjoms pērn veidoja 1,26 miljardus eiro un vidējā gada pārdošanas apjoma izaugsme pēdējos piecos gados pārsniegusi 20%. Uzņēmuma produktus izmanto vairāki lieli Eiropas autoražotāju zīmoli, tostarp Audi, BMW, Porsche un Daimler. ZKW piedāvājumi papildinās LG strauju izaugsmi piedzīvojošo Vehicle Components biznesu, kas prognozē, ka premiumautomašīnu apgaismojuma segments pieaugs straujāk par tradicionālo automobiļu apgaismojuma segmentu.

    ZKW apgaismojuma biznesam, kas koncentrējas uzpremiumautomašīnu komponentēm un attiecīgiem aksesuāriem, būs krietni lielāka tirgus klātbūtne, pateicoties LG plašajam globālās tirdzniecības tīklam. Tā kā nozare šobrīd piedzīvo pāreju no tradicionālajām halogēnajām spuldzēm uz LED un lāzera apgaismojumu, ZKW redz sevi apskaužamā stāvoklī kā vienu no pirmajiem uzņēmumiem* pasaulē, kas ražo LED matricu un lāzera priekšējās gaismas. Kā nozares novators visā savā pastāvēšanas vēsturē, ZKW Group kā viens no pirmajiem uzņēmumiem investējis lāzera priekšējo gaismu attīstībā. LG un ZKW koncentrēsies uz inteliģentu apgaismojuma risinājumu izstrādi, kas attēlos augstas izšķirtspējas informāciju un brīdinājumus uz ceļiem, kas iegūti ar sensoriem, tostarp autonomās braukšanas kamerām un automobiļu komunikāciju.

    ZKW Group joprojām pārvaldīs pašreizējā komanda, kuru vada direktors Olivers Šūberts, kurš būs atbildīgs par visām darbībām visā pasaulē, kas aptver vairāk nekā 9000 darbinieku. LG ir apņēmusies saglabāt ZKW autonomiju un darba kultūru, jo sevišķi ražošanu Austrijā saglabāt nemainīgu vismaz piecus gadus.

    „Ar šo darījumu LG savam automobiļu komponenšu biznesam pievieno jaunas izaugsmes iespējas jeb nākotnes izaugsmes iespējas ar milzīgu potenciālu,” norāda LG Electronics vadītājs Džo Sondžins. „Papildus ZKW produktu izstrādes iespēju stiprināšanai LG globālā ražošanas pieredze un starptautiskais biznesa tīkls nodrošinās neierobežotas iespējas abiem uzņēmumiem rītdienas automašīnu tirgū, kas ietver inteliģentus apgaismojuma risinājumus.”

    LG Vehicle Components Company, kas kontrolē uzņēmuma automobiļu komponenšu biznesu, 2017. gadā strādāja ar 3,15 miljardu ASV dolāru tirdzniecības apjomu, kas ir par 26% vairāk nekā pirms gada. Prognozes liecina, ka globālais automašīnu apgaismojuma tirgus pieaugs no 24,5 miljardiem ASV dolāru pērn līdz 29 miljardiem ASV dolāru līdz 2020. gadam, priekšējām gaismām veidojot 70% no šī apjoma. Ar šo darījumu LG stiprina savas vadošā uzņēmuma pozīcijas automašīnu komponenšu tirgū, un kompānija plāno paplašināt sava automašīnu apgaismojuma biznesa piedāvājuma klāstu no aizmugurējām gaismām uz citiem apgaismojuma produktiem, tostarp priekšējām gaismām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    26.04.2018 17:15

    Latvijas vidējam autobraucējam no tā nekas nemainīsies. Viņa 10+ gadīgajam šrotam no tā jauni LED lukturi jau neuzradīsies. Var būt cerība, ka dažas no tām premium klases tehnoloģijām nākamo 10 gadu laikā piezemēsies līdz tautas klasei tajā brīdī jaunajos auto, kā tas reizēm notiek.

    svimart
    26.04.2018 20:21
    Reply to  Krotow

    tiko palasīju kas ir zkw, tur rakstīts, ka jaunajā Opel Astrā ir led matricu lukturi…. tava cerība jau ir piepildījusies!

    26.04.2018 20:55
    Reply to  svimart

    Un tā jaunā Astra nav vairs nemaz tik jauna. Atceros, ka pirms pāris gadiem testēju un biji patīkami pārsteigts, ka tās gudrās gaismas darbojas tik labi. Labāk nekā lielai daļai pat reizes 3-4 dārgākiem auto.

    Krotow
    27.04.2018 11:50

    Tad atbildi uz 2 jautājumiem. 1) Vai Astra ar “gudrajām” LED gaismām ir pieejama Latvijā? Un 2) Vai Astras modifikāciju ar šīm gaismām var atļauties vidējais Latvijas autobraucējs? Lai gan uz otro jautājumu vari arī neatbildēt.

    27.04.2018 12:06
    Reply to  Krotow

    Protams, šādu lukturu komplektācija ir pieejama arī Latvijā nopērkamajiem auto. Skatos cenu lapā, ka tās lampas maksā 1361 eiro. Nevaru (un negribu) spriest par citu cilvēku pirktspēju, bet jaunās Astras cenas sākas no nepilniem 20 tūkstošiem eiro. Katrs pats izvērtē vai grib un var atļauties iegādāties šādu auto.

    y
    30.04.2018 10:48
    Reply to  Krotow

    Mulkigi Tev tie abi jautājumi.
    1. Jā ir pieejams Latvjā un netikai astrai, bet ari citiem razotajiem.
    2. Neviens nav vainīgs, ka Tu nevari atlauties. Tik pat labi vareji uzreiz rakstīt, vai vispār vidējais Latvijas autobraucējs var atlauties jaunu automašínu. No otras puses pilnas ielas ar ~ 5 gadīgiem bmw, audi, mb, kuri maksā vairāk kā astra in ir bez šāda tipa lampām. Lieki piebilst, ka pēc paris gadiem šādas lampas būs pieejamas ari mazauto.

    Reklāma