Web Analytics
More
    Reklāma

    CEBIT 2018: Roboti, kas palīdz lauksaimniekiem

    Jaunākie raksti

    Ilinoisas Universitātes zinātnieki ir izstrādājuši TerraSentia robotu, kas spēj pats automātiski pārvietoties kultūraugu laukā un ar kameru un sensoru palīdzību ievākt informāciju par labības gatavību novākšanai. Dati par novērojumiem tiek automātiski nosūtīti operatoram uz datoru vai telefonu. Tāpat operators var pārņemt robota vadību.

    Vēl viena noderīga šī robota spēja ir kultūraugu slimību noteikšanas spēja. Tas tiek automātiski izrēķināts analizējot ar kameru nofilmēto kultūraugu stumbru un lapu izmēru, krāsu un struktūru.

    Reklāma

    Robots ir izmēros kompakts (33 cm plats), sver ap 10 kilogramiem un to var ērti pārvadāt starp laukiem.

    Laika gaitā šādu robotu izplatība ļauj saimniekot efektīvāk, jo tie palīdzēs ievākt noderīgu informāciju par labības stāvokli un to pēc tam varēs apvienot ar apkārtējās vides apstākļu informāciju. Tas, savukārt, ļaus lauksaimniekiem katrā savā laukā pielāgot darbības, lai iegūtu vislabāko ražu.

    Labības laukus var novērot arī no gaisa un šādas jomas produktus lauksaimniekiem piedāvā arī dronu ražotājs Parrot. Labības novērošana tiek veikta ar speciālu Bluegrass kvadkopteru, kas aprīkots ar trīs kamerām un spektra analizatoru. Drons ir vienkāršs lietošanā un to ir viegli pārvadāt starp laukiem. Drona iegūto informāciju operators var savā mobilajā ierīcē apskatīt turpat lauka malā.

    CEBIT apmeklētājiem, Kursors.lv lasītājiem, iespējams iegādāties ieejas biļetes ar 50% atlaidi (veicot pirkumu lietot kodu: 41nNrJPVVR).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma