Web Analytics
More
    Reklāma

    BITE Latvija pabeidz Stream Networks un LATNET Serviss iegādes procesu

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operators “BITE Latvija” noslēdzis “Stream Networks” un tā meitasuzņmēmuma “LATNET Serviss” iegādes darījumu, ko apstiprinājusi Konkurences padome (KP). Abi uzņēmumi turpmāk darbosies “BITES grupā”, informēja BITES vadītājs Latvijā Kaspars Buls.

    Pēc Bula sacītā, noslēdzot darījumu, uzņēmumi sāks meklēt sinerģijas, kā efektīvi apvienot abu uzņēmumu stiprās puses, proti, BITES spēku – mobilās tehnoloģijas un tīklu – ar “Stream Networks” un “LATNET Serviss” inženieru pieredzi nestandarta inovatīvu risinājumu izstrādē un ieviešanā. Tas ļaus piedāvāt abu uzņēmumu klientiem unikālus risinājumus biznesa efektivitātes uzlabošanai.

    Reklāma

    “Apvienošanās noritēs pakāpeniski. Pirmajā posmā “Stream Networks” un “LATNET Serviss” kompetences tiks izmantotas, lai uzlabotu BITES biznesa klientu pieredzi, savukārt “Stream Networks” un “Latnet Serviss” klientiem kļūs pieejami izdevīgi BITES pakalpojumi. Otrajā posmā ķersimies klāt jaunu produktu un pakalpojumu izstrādei, ko jau drīzumā piedāvāsim abu uzņēmumu klientiem, tai skaitā turpināsim attīstīt pazīstamo “One IT” zīmolu un tā produktus,” skaidroja Buls.

    Tikmēr “Stream Networks” valdes loceklis Edgars Ricevs uzsver, ka līdz ar šo darījumu “BITES grupa”, kurā turpmāk būs arī “Stream Networks” un “LATNET Serviss”, kļūs par vienu no biznesa risinājumu IKT segmenta līderiem Baltijā.

    “Esmu pārliecināts, ka, apvienojot gan BITES jaudu un tehnoloģiskās inovācijas ar “Stream Networks” un “LATNET Serviss” pieredzi un kompetenci, mēs klientiem visā Baltijā jau pavisam drīz varēsim piedāvāt unikālus, augstas kvalitātes integrētos IKT un mobilo tehnoloģiju risinājumus. Kaut gan pasaulē šī tendence jau vairs nav jaunums, esmu pārliecināts, ka mēs būsim lielisks piemērs tam, ka IT un mobilo sakaru uzņēmumu koverģence var nest būtiskus ieguvumus patērētājiem un valsts ekonomikai,” piebilda Ricevs.

    Saskaņā ar KP lēmumu nekādi ierobežojumi uzņēmumu apvienošanai netika piemēroti.

    Uzņēmumi turpinās darbību kā neatkarīgas juridiskas vienības, līdz ar to izmaiņas darbinieku skaitā nav plānotas. Taču sadarbības uzlabošanas un administratīvo izdevumu optimizēšanas nolūkā jau vasaras sākumā “Stream Networks” birojs tiks pārvietots uz INDI biroju centru, kurā atrodas BITES birojs, lai abu uzņēmumu komandas varētu strādāt vienoti un efektīvi.

    Līdz ar šo darījumu, kura summa netiek izpausta, plānots apvienot “Stream Network” un “LATNET Serviss” vienā juridiskā vienībā.

    SIA “Stream Networks” ir dibināts 2007.gadā. 2014.gadā tas iegādājās SIA “LATNET Serviss”, kas ir viens no Latvijas interneta pamatlicējiem. Pašlaik “Stream Networks” un “LATNET Serviss” apvienotajā uzņēmumā strādā 48 darbinieki, kuri apkalpo vairāk nekā 2500 klientu visā Latvijā, no kuriem lielākā daļa ir korporatīvie klienti. Uzņēmumu grupas kopējais konsolidētais apgrozījums 2017.gadā veidoja 5,6 miljonus eiro, bet tās 2017.gada konsolidētā peļņa bija 86 tūkstoši eiro.

    BITE ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas “Providence Equity Partners” uzņēmums, kas jau vairāk nekā desmit gadus nodrošina mūsdienīgus, inovatīvus, Latvijas iedzīvotāju vajadzībām atbilstošus mobilo sakaru pakalpojumus. Tā apgrozījums (konsolidētie “BITE Latvija”, “Tele Tower” un “Unistars” dati) 2017.gadā bija 94,8 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2016.gadā.

    2017.gada nogalē BITEI visā Latvijā bija 750 bāzes stacijas. Pašlaik Latvijā darbojas 38 uzņēmuma klientu apkalpošanas centri, bet BITES 4G internets jau ir pieejams 99% valsts iedzīvotāju. BITES komandā strādā vairāk nekā 600 darbinieku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma