Web Analytics
More
    Reklāma

    Darbojies ap Android “Custom ROM”? Ierīce zaudēs pieeju Google Services!

    Jaunākie raksti

    XDA Developers ziņo, ka Google uzsākusi bloķēt pieeju Google servisiem visām nesertificētām Android viedierīcēm. Ko tas īsti nozīmē? Vienkāršoti izsakoties, ja esi kaut kādā veidā rotaļājies ap Android operētājsistēmu, netiksi klāt Play veikalam, pat Gmail nevarēsi pieteikties.

    Android ir Google piederošs zīmols, tāpēc Google to cenšas ar šādu soli aizsargāt. Ja viedierīce neatbilst Android saderības nosacījumiem, to nav atļauts saukt par Android viedierīci.

    Reklāma

    Mūsu ikdienu šāds Google solis neietekmēs, bet problēmas var rasties tiem, kuri izmanto tā dēvētos Custom ROM jeb pielāgotas Android versijas viedtālruņos. Diezgan neapskaužamā situācijā būs no Ķīnas pirkto TV kastīšu īpašnieki.

    Teorētiski pastāvot iespēja sertificēt savu ierīci, bet tas attiecas vairāk uz Custom ROM izmantotājiem, turklāt nav garantēts, ka Google dos pieeju saviem servisiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.04.2018 18:45

    Ķīnas TV kastīšu štancētāji visticamāk atradīs savu universālo ķīniešu risinājumu :) Sertificēs vienu modeli un tad štancēs ziljons klonu ar vienu modeļa ID. Būtu vien labi, ja varētu to nomainīt arī līdz šim saštancētajām kaštelēm. Savu telefonu atvieglotājiem no ražotāja pievienotajiem mēsliem gan varētu būt grūtāk – tad jau redzēs.

    iciks
    05.04.2018 09:44

    Gribētos cerēt, ka ķīniešu MiniX, kas sevi mēģina pozicionēt, kā cienījamu brendu atradīs risinājumu.

    Krotow
    05.04.2018 10:33
    Reply to  iciks

    Un kā būs ar aplikācijām? Andoid TV kastītēm vismaz ir iespēja Play esošās aplikācijas darbināt TV bez telefona iesaistīšanas.

    Reklāma