Web Analytics
More
    Reklāma

    Biedrībai “Par legālu saturu!” pievienojas mobilo sakaru operators “BITE Latvija”

    Jaunākie raksti

    Biedrībai „Par legālu saturu!” oficiāli pievienojies mobilo sakaru operators „BITE Latvija” (turpmāk – BITE). Lēmumu par jaunā biedra uzņemšanu pieņēmusi biedrības valde.

    “Interneta satura lietošana viedierīcēs strauji palielinās, tāpēc aizvien aktuālāka kļūst arī pirātisma problemātika. BITE vienmēr ir bijusi stratēģiski domājošs, sociāli atbildīgs uzņēmums, kurš pievērš uzmanību ne vien tīkla pārklājuma ģeogrāfiskajam plašumam un kapacitātei, bet arī lietotāju izglītošanai par drošu mobilo sakaru ierīču un interneta satura lietošanu un ne tikai to. Kā organizācija, kas iestājas par TV pieslēgumu un interneta satura legālu lietošanu, esam īpaši gandarīti par BITES pievienošanos biedrībai, jo tas nozīmē, ka uzņēmums domā par to, kā pasargāt lietotājus no nelegāla satura lietošanas sekām,” tā biedrības “Par legālu saturu!” izpilddirektore Dace Kotzeva.

    Attīstoties tehnoloģijām un, paplašinoties interneta iespējām, ir svarīgi apzināt interneta satura pirātisma mērogus, tāpēc aizvien nozīmīgāka kļūst interneta pakalpojumu sniedzēju loma nelegāla interneta satura kontroles nodrošināšanā.

    “Mēs BITĒ esam par godīgu attieksmi pret citu cilvēku darbu un par valsts ilgtspējīgu izaugsmi. TV un interneta satura pirātisms nes zaudējumus satura ražotājiem, kā arī veicina ēnu ekonomiku. Kā uzņēmums, kas ikdienā nodrošina interneta pakalpojumus un strādā pie sava TV risinājuma, lieliski apzināmies šīs situācijas nopietnību. Tāpēc atzinīgi vērtējam biedrības “Par legālu saturu!” līdz šim īstenotos projektus un esam lepni kļūt par tās biedru, lai kopīgiem spēkiem panāktu šāda satura īpatsvara samazināšanos,” norāda BITES vadītājs Kaspars Buls.

    Biedrības “Par legālu saturu!” mērķis ir aktīvi vērsties pret TV un filmu izplatīšanu bez ražotāja vai piegādātāja atļaujas, kā arī sekmēt TV tiesisku (legālu) pārraidi telekomunikāciju tirgū.

    Biedrība izstrādājusi un iesniegusi priekšlikumus LR FM, lūdzot tos iekļaut „Valsts iestāžu darba plānā ēnu ekonomikas ierobežošanai 2016.- 2020. gadam”, lai palīdzētu risināt nelegālā audiovizuālā tirgus problēmas sekmējot TV programmu un filmu nelegālo izplatītāju jeb pirātu darbības ierobežošanu un apturēšanu.

    Biedrība „Par legālu saturu!” dibināta 2015. gada 7. oktobrī. Tās dibinātāji ir TV pakalpojumu sniedzēji un audiovizuālā satura ražotāji: SIA „Lattelecom”, SIA „Baltcom”, ĀKF „AS TV PLAY BALTICS LATVIJAS FILIĀLE”, SIA „Baltijas Mediju Alianse” un SIA “Forum Cinemas”, biedri: SIA “ACME FILM”, orbitālo satelītu operators SES ASTRA AB, Latvijas Izpildītāju un Producentu Apvienība (LaIPA), Cinamon Holding, “WIDE MEDIA” LLC, SIA “Dautkom”, SIA “Ostkom” un Latvijas autoru biedrība „Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība” .

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    19.03.2018 12:01

    interesanti, ko tagad bite darīs. viņi tak smuki redz ko kurš kačā no torentiem. dos datus pa taisno ekonomikas policijai? vai tēlos liekuļus, lai nezaudētu klientus?

    romasimenov
    20.03.2018 01:52
    Reply to  Lapsinieks

    Есть только один способ реальной экономии на электрике! Узнал об этом лайфхаке в статье опытного инженера-электрика http://bit.do/electroblog и пользуюсь уже пол года, счет на 50% меньше! Это легально, советую всем, кто не хочет переплачивать! s

    Battleborn
    19.03.2018 12:27

    Gaidām kad kaut ko piedāvās. Solīja jau pagājušajā gada beigās nākt klajā ar savud televizijas pakalpojumu piedāvājumu.

    LAN
    19.03.2018 13:39

    Var jau ierobežot pirātismu, tikai tas jau neko nedos ja legāls saturs tā pat nebūs pieejams (piemēram, YoutubeRED).

    19.03.2018 14:23

    Bla, bla, bla. Te EIROPAS KOMISIJAS ZIŅOJUMS:

    Pirātisms zaudējumus nerada:

    https://publications.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/59ea4ec1-a19b-11e7-b92d-01aa75ed71a1

    Kristaps Skutelis
    19.03.2018 14:44
    Reply to  Ar4ibalts

    Nav arī tik vienkārši. Izlasi to pētījumu no sākuma pirms meties komentēt ;)

    19.03.2018 14:51

    Pietiks, ka aizies kāds uz tiesu, ar šo pētījumu, tad lai tiesa izlasa un izlemj.

    Kristaps Skutelis
    19.03.2018 14:54
    Reply to  Ar4ibalts

    Nē, nopietni, izlasi arī pats to pētījumu.

    19.03.2018 14:56

    Sākumā iztulko, lai varu saprast to Latviešu valodā.

    Kristaps Skutelis
    19.03.2018 21:01
    Reply to  Ar4ibalts

    Kāpēc man tev kaut kas būtu jātulko? Tu taču pats ieteici vērst uzmanību uz šo pētījumu un tas nozīmē, ka esi iepazinies ar tā saturu.

    davfreim
    19.03.2018 20:22

    Pats esmu vairākus albūmus nopircis, jo nelegāli klausoties iepatikās vairākas diezsmas, paskatījos cenu, nebija tik traka, kāpēc nenopirkt. Tas pats ar grāmatām, ja atrodu kādu pdf versiju un grāmata ir laba, tad nereti meklēju iespēju nopirkt netā, ja cena nav kosmosā, tad nopērku, tieši tā arī vairākas grāmatas nonākušas manā īpašumā. Tātad pirātisms, manā gadījumā veicina legālā satura pirkšanu. Ja manta ir kvalitatīva, tad nav žēl atdot naudu, bet citreiz nevar zināt un bieži sanāk pirkt kaķi maisā, nelegāli iečekojot, kāda tad ir, var uzzināt vai ir vērts pirkt vai nav.

    Kristaps Skutelis
    19.03.2018 21:01
    Reply to  davfreim

    Apsveicami! :) Vai esi drošs, ka visi pārējie pirāti ir tik pat godprātīgi? :)

    Lapsinieks
    19.03.2018 14:58
    Reply to  Ar4ibalts

    tas, ka iedurot ar nazi kājā nerodas briesmas dzīvībai nenozīmē, ka tevi nenotiesās par duršanu.

    19.03.2018 15:23
    Reply to  Lapsinieks

    Ja ko nokačāsi, mūziku, filmu, grāmatu u.c. iespējams ka aiziesi uz koncertu, nopirksi orģināldarbu grāmatas formā cita tā paša rakstnieka grāmatu. Aiziesi uz kino, kopā ar kādu ja šai filmai būs paredzēta cita daļa. Tātad samaksāsi vairāk, un būsi ieinteresēts un vēl parādīsi ka esi samaksājis par to, ko nokačāji.

    Lapsinieks
    19.03.2018 15:46
    Reply to  Ar4ibalts

    pieeja, protams, interesanta

    Krotow
    19.03.2018 15:04

    Sausais atlikums – kačājiet, kamēr te vēl nav iestājies Vācijas tipa murgs, kur par iebrišanu pirātu līcī vien tiksi atzīmēts kā aizdomīga persona. Labā ziņa – no “jaunā” satura nekā jēdzīga tāpat nav. Sliktā – veco saturu kopīrasti lielā mērā visur jau piegriezuši.

    19.03.2018 15:09
    Reply to  Krotow

    Aizliegsim pilnībā visu un tad nebūs problēmas. Krievijas idejas šeit svētā vietā turētas.

    Skābene
    19.03.2018 16:57
    Reply to  Ar4ibalts

    Ir jau bišku tas murgs ar autortiesībām par tālu aizgājis! Skolas teātra izrādē pat kaut kādu dancojamo gabalu nevar palaist, nemaksājot baisāko piķi LAIPAi vai AKAI/KAKAI. Gribējām visu pa godīgo saskaņot, beigās tādu piķi ierubīja, ka par skolas teātra izrādi bez maz jāsāk biļetes tirgot par 30 EUR gabalā. :)
    Otrs variants, baruc mašīnā, skan fonā radio, pēkšņi uz ceļa pamani kaut ko interesantu, nofilmē, bet youtube nevari ielikt video, jo tas draņķa radio tak atskaņo ar autortiesībām aizsargātu skaņdarbu, vari tikai video bez skaņas ielikt, bet tad zūd jēga, jo nav skaņas specefektu.

    Kristaps Skutelis
    19.03.2018 17:08
    Reply to  Skābene

    Ūja, ūja. Kā tad nevari YouTube ielikt? Vari, tikai tajā video eksponēto reklāmu nauda būs nevis Tev, bet kompozīcijas tiesību turētājam.

    KKTK
    19.03.2018 17:33

    Nauda aiziet bundziniekam bez humora izjūtas? T.i. Račam?

    KKTK
    19.03.2018 17:01
    Reply to  Ar4ibalts

    Aizliegsim visu un būsim spiesti skatīties Lattelekomunistu un Baltkoma RUS pakas! YES! POBEDA!

    Reklāma