Web Analytics
More
    Reklāma

    Yandex.Taxi sācis strādāt Rīgā

    Jaunākie raksti

    Latvija kļuvusi par pirmo Eiropas Savienības valsti, kurā Yandex.Taxi uzsācis darbību. Izsaukt taksometru iespējams ar iOS un Android lietotnēm latviešu, krievu, angļu un citās valodās. Serviss automātiski nosaka lietotāja atrašanās vietu un nosūta pieprasījumu vistuvāk esošajam vadītājam.

    Mašīnas piebraukšana Rīgā maksāšot ne vairāk par 0.71 eiro, bet pēc tam ne vairāk kā 0.36 eiro par kilometru un 0.13 eiro par brauciena minūti, informē Yandex.Taxi pārstāvis. Tā, piemēram, aizbraukt no tirdzniecības centra Spice līdz Laimas pulkstenim varot par apmēram 4.60 eiro. No viesnīcas Radisson Blu Elizabete Hotel līdz starptautiskajai lidostai Rīga – par aptuveni 7.40 eiro. Apmaksāt pakalpojumu var skaidrā naudā vai ar norēķinu karti.

    Reklāma

    Yandex.Taxi sadarbojas tikai ar taksometru parkiem un dispečerdienestiem. Darbības uzsākšanas brīdī Yandex.Taxi izmanto vairāk nekā 200 automašīnas, kas pieder desmit taksometru parkiem – sadarbības partneriem. Mašīnas gaidīšanas laiks esot vidēji 5 minūtes.

    Saistībā ar servisa darbības uzsākšanu Latvijā Yandex esot atjaunojis un precizējis galvaspilsētas karti, lai vadītāji spētu atrast jebkuru adresi un nospraust optimālu maršrutu, rēķinoties ar sastrēgumiem un slēgtajām brauktuvēm.

    Iepriekš veiktā pētījumā atklāts, ka Rīgā vēl aizvien 75% taksometru pasūtījumu tiek veikti ar telefona zvana starpniecību vai noķerot taksometru uz ielas, līdz ar to taksometru lietotnēm vēl esot plašas izaugsmes iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    36 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis
    16.03.2018 12:27

    Ar šiem nebraukšu principā.

    Skābene
    16.03.2018 14:14

    Garām ejot dzirdēju, ka visas atskaites sūta krievu valodā!
    Kāds būs sajūsmā, kāds rauks uzacis un rakstīs sūdzības!

    KKTK
    16.03.2018 15:55

    Vēl viens transporta uzņēmums – brauc ar saksaņu uz kremli? Iepriekš tas cargūrū…

    Skats no alas
    16.03.2018 16:25

    Neatbalstīt krievu biznesu ir prinica lieta. Lai izvācas ārā no okupētās Krimas un atdod to ukraiņiem, lai atbrīvo Donbasu un beidz indēt cilvēku Eiropas ielās. Taxify rullē! :)

    Daris
    16.03.2018 21:10
    Reply to  Skats no alas

    Principā atbalstu krievu biznesu,
    lai butu alternatīva tev līdzīgiem naivajiem propagandas upuriem.
    :)

    Raymond
    16.03.2018 22:45
    Reply to  Daris

    Stāstīt patiesību tagad skaitās propoganda. heh.

    Kristaps Skutelis
    17.03.2018 17:08
    Reply to  Raymond

    Klau, Dari. Zini, tagad sarunāsim tā – Tu vairs te nerunāsi par Krieviju un šajā valstī pastāvošo diktatūru, ko tik ļoti mīli. Ja es vēl redzēšu šādus komentārus, dzēsīšu pat aci nepamirkšķinot.

    Skats no alas
    17.03.2018 18:01

    Malacis, Kristap! Apnikuši tie Krievijas slavinātāji katrā malā- lai dodas uz dzīvo tur zem Putina diktatūras, valdošajiem oligarhiem un to bandām un kurina tālāk savu karu, kamēr dabūs pa zobiem nu ukraiņu vīriem, kad tie ies atbrīvot Krimu. Labi, ka mēs esam brīvajā pasaulē – NATO un ES un par Krieviju varam tikai ar žēlumu pasmaidīt. Un galu galā- te ir tehnoloģiju blogs, nevis Delfi ar krievu troļļošanu. Un tehnoloģiju ziņā Krievija ir nulle, tāpat kā visur citur. Failed state. Tā arī turēt, paldies par nostāju!

    Janis Ciekste
    10.05.2018 10:44
    Reply to  Skats no alas

    Gribetos ,lai musu valsti butu ar tads rezims ka Krievija,kur aizstav savas nacionalas intereses nevis ka pie mums visu pardot un atbalstit tikai visu to tas saistits pret Krieviju!

    Kristaps Skutelis
    10.05.2018 10:54
    Reply to  Janis Ciekste

    Nop, negribētos gan :)

    Kristaps Skutelis
    17.03.2018 22:16

    Скатертью дорога!

    migors
    18.03.2018 00:51

    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I’m not sure about the former.

    To enšteins par jums :)

    Tas par par tautiešu nacionālistiem ja kas. Vari jau izbanot Kristap visus un Izdēst kas tev nepiekrīt, nav jau obligāti te jāstaigā var tās pašas ziņas palasīt arī pirmavotos.Līdz šim kursors bija palicis vienīgais ziņu resurs kuru es pieklājības pēc apmeklēju lv vidē.

    Kristaps Skutelis
    18.03.2018 08:02
    Reply to  migors

    Paldies par pieklājību. Tagad to atmetīsi un dosies līdzi Daris’am?

    Edmunds
    18.03.2018 07:42

    Nu ko, Kristap, sākam politisko cenzūru ? Šinī portālā drīkst slavināt tikai saimniekus pindosus, ja ?

    Kristaps Skutelis
    18.03.2018 07:59
    Reply to  Edmunds

    Jā, sākam debilisma cenzūru. Var jau to visu atstāt un priecāties par viedokļu dažādību. Bet var arī sviesta runas vienkārši likvidēt. Īpaši, ja konkrētajam komentētājam tās atkārtojas.

    x
    17.03.2018 11:57
    Reply to  Daris

    nemulsini cilvēkus…vārdu savienojums “krievu bizness” ir t.s. “kupi kirpič”)

    Usinss
    17.03.2018 11:09
    Reply to  Skats no alas

    Atsakies no visiem SAT pakalpojumiem- gps, glonas utt. 90% to sūdu tur augšā uzvilka RUS nesējraķetes. Nevajag būt debilam un visus krievus mest vienā maisā.
    Iztestē vienu reizi un tad pamato savu izvēli nevis principa pēc. Principa pēc esi patriots un ver vaļā savu yandex, taxify konkurentu

    Kristaps Skutelis
    17.03.2018 11:45
    Reply to  Usinss

    Principiem nav ne vainas. Īpaši jau šajā gadījumā. Jandeksa takšu servisa izmantošana nav obligāta.

    Usinss
    17.03.2018 23:24

    Bet neizmantošana nav jāpamato ar nacionalitāti. Šo kustību dēvē par nacismu grāmatās. Jāvērtē katra persona/uzņēmums pēc konkrētiem darbiem, nevis viena diktatora darbiem.

    digitalk
    18.03.2018 14:40
    Reply to  Usinss

    nevis ar nacionalitāti, bet valstisko piederību. šo kustību nekādi nedēvē, tā ir katra cilvēka brīva izvēle pēc kādiem kritērijiem vērtēt personu vai uzņēmumu. vēl tik pasaki, ka sauklis “izvēlies Latvijas preci” ir spilgts nacisma atdzimšanas piemērs! ;)

    hacklv.pw
    16.03.2018 17:35

    Mums ir ideja ka vinu apiet sikak https://www.hacklv.pw,ja spams,bet sikak tur uzinasat

    Kristaps Skutelis
    16.03.2018 18:22
    Reply to  hacklv.pw

    Tieši ko tu gribi apiet?

    Otomārs Bērzlape
    17.03.2018 12:28

    Kauns Latvijai,plus vēl krievu naudu atmazgājušās bankas!

    neJANIS
    18.03.2018 10:27

    Kāds sakars krievu privātuzņēmumam ar Putina režīmu, Krimu un visu pārējo? Nekādu iebildumu pret jauna pakalpojuma ienākšanu Latvijā, tas tirgum nāks tikai par labu. Vienīgais, kas mani biedē, ir potenciālie šoferi, kuriem latviešu valoda apmēram tādā pašā līmenī kā man ķīniešu. Bet kaut kad noteikti izmēģināšu. Taxify jau arī var uzrauties uz visādiem kadriem.

    x
    18.03.2018 10:39
    Reply to  neJANIS

    atceries 2 lietas: 1) krievijā nav neatkarīgu uzņēmēju, ir tādi kuru bizness vēl nav nonācis fsb kontrolē 2) putins uzskata ka internets ir cip izgudrojums, viņš no tā izvairās un var izdarīt secinājumus, cik brīvi var darboties interneta uzņēmums krievijā.

    es nesaku, ka yandex ir kremļa produkts, bet pietiek padomāt ar galvu, lai saprastu ka palmas uz marsa neaug, vismaz ne savvaļā.

    Skats no alas
    18.03.2018 11:28
    Reply to  x

    Tieši tā un interneta kontrole Krievijā ir totalitāra, komentāri pret diktatoru tiek cenzēti un par opozīciju nerunāsim – pietiek redzēt ko dara ar Navaļniju, kas pārstāv normālo krievu intereses. Bet kā jau Kristaps teica, te ir tehnoloģiju blogs un nav ko runāt par politiku. Tikai par cenzūru gan – šādi kremlinu komentāri kā Daris un pārējie ir jādzēš nekavējoties, tā varētu būt vienīgā atbalstāmā cenzūra Kursorā, nedrīkst pieļaut ukraiņu pāridarītājiem un kara kurinātājiem te izplesties un smirdēt brīvajā pasaulē pie kuras piederam par laimi arī mēs. Putina Krievija ir mūsu ienaidnieks un ar to viss ir pateikts.

    Skābene
    19.03.2018 09:24
    Reply to  Skats no alas

    Daris tak ir čata bots un uzpeld visur, kur tiek pieminēts “Krievijas” vārds!

    Skābene
    19.03.2018 09:21
    Reply to  neJANIS

    Sakars vistiešākais, ja uzņēmums maksā nodokļus Puleram, tad uzņēmums baro Putlera režīmu!
    No otras puses, visiem, kas principa pēc negrib izmantot krievijas uzņēmuma pakalpojumus vajadzētu sev godīgi atbildēt, vai esat gatavi aizgriezt krānu savam gāzes apkures katlam, vai neliet degvielu savās mašīnās, jo gan gāze, gan degviela ar retiem izņēmumiem Latvijā tiek piegādāta no Krievijas.

    Kristaps Skutelis
    19.03.2018 09:35
    Reply to  Skābene

    Par gāzi, jā, bet degviela gan ne visos gadījumos atceļo no Krievijas. Manuprāt, Nestei tā nāk no Somijas.

    Skābene
    19.03.2018 10:36

    Tāpēc jau teicu, ka ar atsevišķiem izņēmumiem!
    Var jau rakt dziļāk un nebraukt pa Dienvidu tiltu, jo visas metāla konstrukcijas ir ražotas krievijā. Visa armatūra jaunajās celtnēs nāk no krievijas, kopš Liepājas metalurgu aizklapēja! Rīgas, Ventspils un Liepājas ostas turās uz Krievijas kravām.
    Gribam to atzīt vai negribam, bet bet viss biznesa modelis LV vairāk vai mazāk ir balstīts uz sadarbību ar Krieviju.
    Ja taksīšu kompānija maksā nodokļus LV, tad viņas darbība LV ir apsveicama tāpat kā Rīgas piena kombināta darba, neskatoties uz to, ka Rīgas piena kombināts pieder Krievijas investoram! Parastam Latvijas iedzīvotājam ir pilnīgi vienalga, kam pieder uzņēmums, jo viņa dzīvē nekas nemainās, vai īpašnieks ir Lembergs, Šķēle vai Ivans Petrovs Vladimira dēls.

    Kika
    20.03.2018 14:01

    Es regulāri izmantoju Taxify, domāju pie viņa ar palikšu. Šeit komentāros vairāk cerēju ieraudzīt reālas atsauksmes par Yandex taxi izmantošanu, cenu atšķirības, ierašanās ātrums u.t.t, bet arī šejieni ir sanieguši latviešu un krievu ideoloģijas. Kāds sakars takšu pakalpojumu sniegšanai ar kaut kādiem Putinu režīmiem, degvielas piegādes vietām un kravu pārvadājumiem ostās? Man personīgi vienalga, kuras valsts kompānija, ka tikai izdara savu darbu un gribētos zināt normālu viedokli par viņu pakalpojumu sniegšanu.

    Arturs
    21.03.2018 00:30

    Būs jāizmēģina. Nesaprotu kāpēc visi šeit kļuvuši tik politiski un patrotiski. Taxify taču arī nav lv produkts. :)

    As
    21.03.2018 09:53

    Instalēju app. Viss LV valodā, tsk karte,bet adrešu izvadlogi nezkāpēc ir RU vai translitā. Piemēram atrodies Brīvības laukumā, app rāda Ploshchadj Svobodi. Ievadi lidosta,piedāvā аеропорт. Jāslīpē.

    Skābene
    21.03.2018 10:20
    Reply to  As

    Un atskaites kādā valodā?

    P.
    21.03.2018 10:31

    Haha, tā jau man likās, ka šie atļaus norēķinus ar skaidru naudu.

    Robis123
    27.12.2018 15:16

    Sorit cekojot liekas app kas ed fona akumulatoru atklaju ka yandex darbojas , nebiju gan palaidis app pedejas 48 h , ir kads soft uz android ar ko nocekot ko ta app tur pati no sevis dara ?

    Reklāma