Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina pieteikties IKT profesionāļu dienas pasākumiem

    Jaunākie raksti

    Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām un IKT nozares uzņēmumiem 22. martā – “Digitālās nedēļas” ietvaros – organizē Latvijas IKT profesionāļu dienai veltītu konferenci un citus pasākumus. Konferences ietvaros talantīgākajiem studentiem tiks pasniegtas lēdijas Adas Lavleisas un Čārlza Bebidža balvas, ko pasniedz LU Matemātikas un informātikas institūts  un  LU Datorikas fakultāte.

    22. martā Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā norisināsies populārzinātniska konference, kurā augsta līmeņa informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) jomas eksperti un mācībspēki apspriedīs aktuālākās tēmas un jautājumus nozarē, piemēram, kvantu datoru jomā, datu vizualizācijā, kiberdrošībā, mašīnmācīšanās un citās jomās. Konferenci ar svinīgo uzrunu atklās LIKTA prezidente Signe Bāliņa. Plašāka informācija par konferences programmu pieejama ŠEIT.

    Reklāma

    Lai atbalstītu spējīgākās un sekmīgākās studentes, kas veiksmīgi veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā, LU Datorikas fakultāte  pasniegs lēdijas Adas Lavleisas balvu. Savukārt Čārlza Bebidža vārdā nosaukto balvu LU Matemātikas un informātikas institūts pasniegs  studentam, kas veiksmīgi iesaistījies zinātniskajā darbā un tā popularizēšanā. Pieteikties balvām iespējams līdz 2018. gada 15. martam, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu LU Datorikas fakultātes mājaslapā www.df.lu.lv.

    Konferences turpinājumā norisināsies paneļdiskusija “IKT profesija – jaunas iespējas visiem”, kurā eksperti diskutēs par starpdisciplinaritāti saistībā ar IKT nozari un jaunajām profesijām, sieviešu, ne-IKT studentu un citu jomu speciālistu piesaisti IKT jomai.

    “IKT nozare ir ļoti aizraujoša, jo tā nepārtraukti attīstās, un katru dienu ir jādzīvo līdzi tehnoloģijām, lai saglabātu savu konkurētspēju darba tirgū. Aicinu studentus un visdažādāko jomu speciālistus iesaistīties un piedalīties konferencē, lai ne tikai uzzinātu jaunākās aktualitātes, bet arī paraudzītos nākotnē – kvantu datori un mākslīgais intelekts mūsu ikdienā ienāks ļoti strauji,” uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    Piedaloties radošajās darbnīcās un citos IKT profesionāļu dienas pasākumos, kas norisināsies no 19. līdz 23. martam Rīgā, Liepājā un Jelgavā, interesenti varēs praktiski izmēģināt un apgūt jaunākās tehnoloģijas, uzzināt par jaunumiem un nozares aktualitātēm. Darbnīcās, piemēram, būs iespējams uzzināt plašāk par virtuālas realitātes tehnoloģijas pielietojumu mūsdienās, Arduino platformas programmēšanas pamatiem, mākslīgā intelekta attīstību u.c. Būs iespējams uzzināt, kas jāzina programmētājiem, lai labāk iekļautos darba tirgū, jaunās datu aizsardzības regulas praktiskos aspektus, kādas digitālās prasmes būs nepieciešamas nākotnes digitālajam darbam. Tāpat paredzēta lekcija angļu valodā “Building applications using MEAN stack.”

    “IKT profesionāļu dienu” organizē LIKTA  sadarbībā ar Latvijas Universitātes Datorikas fakultāti, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtu, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Liepājas Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Rīgas Tehnisko universitāti, Transporta un sakaru institūtu, pasākuma partneri ir IKT uzņēmumi “ABC Software”, “Accenture Latvia”, “Autentica”, “Datorzinību centrs”, “Exigen Services Latvia”, “Microsoft Latvia”, atbalstītājs Latvijas IT klasteris un informatīvais partneris “Go Beyond”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kirilllopyrev
    14.03.2018 13:13

    Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом – http://bit.do/bezsigatet Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросила без физический и моральных усилий за 1 день!x

    Reklāma