Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: Android lietotāji ir lojālāki par iOS lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Consumer Intelligence Research Partners veiktā pētījumā atklāts, ka Android lietotāji tomēr ir lojālāki izmantotajai operētājsistēmai par iOS lietotājiem. Kopš 2016. gada ir būtiski augusi Android lietotāju apmierinātība ar operētājsistēmu un viedierīcēm. 2013. gadā līdzvērtīgā pētījumā iOS lietotāju uzticība operētājsistēmai pamatīgi pārsniedza Android.

    Pētījums veikts starp respondentiem, kuri pagājušajā gadā iegādājušies jaunu viedtālruni. 91% aptaujāto Android lietotāju palikuši pie Android operētājsistēmas. Tikai 86% iOS lietotāju turpina izvēlēties iOS operētājsistēmu, iegādājoties jaunu viedtālruni. Tiek pieļauts, ka šobrīd Android un arī iOS lietotāji ir jau paspējuši iegādāties lietotnes un dažādus mākoņdatu servisus, kas arī tos notur pie izmantotās operētājsistēmas.

    Reklāma

    Vienlaikus tiek atzīmēts, ka Android lietotāju skaits būtiski pārsniedz iOS lietotājus, tāpēc pat procentuāli neliela Android lietotāju pāriešana uz iOS ir milzīgs ieguvums Apple absolūtos skaitļos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    jj
    09.03.2018 09:28

    Tiek salīdzināts viens ražotājs ar 200+ citiem ražotājiem. Kaut kā liekas nepareizs šis pētijums. Saprastu, ja salīdzinātu apple ar samsung, bet nejau šādi!!

    GundarsBarons
    09.03.2018 09:49
    Reply to  jj

    Nekādus dziļos secinājumus tas pētījums, protams, nepasaka, bet korekts ir. Tiek jau salīdzinātas operētājsistēmas, nevis dzelži. Ja Samsung dzelžiem liktu tikai viņu pašu izstrādāto softu, tad tev būtu taisnība.

    wils
    09.03.2018 11:06
    Reply to  GundarsBarons

    Īsti korekts tas salīdzinājums nav. Par piemēru varam paņemt auto īpašniekus pēc degvielas veida – ko pasaka, ka dīzeļa tērējoša auto īpašnieks ir lojālāks par auto gāzes?

    Nelabojams
    09.03.2018 16:56

    Stulbs pētījums. Vai tad ir kaut cik vērā ņemamas alternatīvas? Veikalingologi vnk nokāsa piķi.

    Lapsinieks
    09.03.2018 17:04
    Reply to  Nelabojams

    pats par sevi neviens pētījums nav stulbs. visa sāls ir tajā, kā tiek interpretēti dati un kam tas domāts; kādus no tā izdara secinājumus un kādas stratēģijas veido tie paši mārketologi.

    Krotow
    09.03.2018 17:20

    Pāreja starp Android un IOS ir ļoti uzskatāma. Kaut kas līdzīgs ticības maiņai :) Interesantāk būtu skatīties statistiku pārejai starp dažādiem telefonu ražotājiem. Jo IOS ir viens, bet Android telefonus un planšetes ražo daudzi.

    Reklāma