Web Analytics
More
    Reklāma

    Interneta pakalpojumu sniedzēji Zviedrijā sargā pirātu privātumu

    Jaunākie raksti

    Pāris interneta privātuma skandālos iesaistītais interneta pakalpojumu sniedzējs Bahnhof ir pārsūdzējis Zviedrijas policijas pieprasījumu izsniegt visus interneta pakalpojumu sniedzēju rīcībā esošos datus par iespējamām pirātu darbībām tīmeklī. Pagājušajā mēnesī Zviedrijas tiesa paziņoja, ka interneta pakalpojumu sniedzējiem ir jānodod policijas pieprasītā informācija.

    Bahnhof uzsver, ka pirātisms nav uzskatāms par nopietnu noziegumu pēc vairākām Eiropas Savienības regulām, tāpēc interneta pakalpojumu sniedzēja uzdevums ir sargāt klientu privātumu. Šī nav pirmā reize, kad Bahnhof atsaka sadarbību policijai.

    Reklāma

    Jau gandrīz 10 gadus vairāki lielie Zviedrijas interneta pakalpojumu sniedzēji dzēš datus, ko varas iestādes varētu izmantot lietotāju identificēšanai. Kad vairs IP adreses nav nepieciešamas, Zviedrijas interneta pakalpojumu sniedzēji tās dzēš visās sistēmās. Bahnhof pat izveidojis klientiem bezmaksas VPN servisu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    09.03.2018 09:57

    zviedri saprot, ka dzīvē ir reālas problēmas un jārisina tās, nevis jātrenkā pusaudži, kas noklausās dziesmu-viendienīti vai večuki, kas ziemas vakarā aizmieg pie seriāla.

    Lapsinieks
    09.03.2018 15:34
    Reply to  x

    diezgan precīzi :D

    Daris
    09.03.2018 10:19

    Šie ir reti atlikušie saprātīgie zviedri, kas vēl turas pretī policejiskas valsts uzmācībai.

    Usinss
    09.03.2018 10:36

    Labākais varians- policija prasa, tiem norubī netu uz 10 minūtēm. prasa vēlreiz, norubī netu uz 20 minūtēm. un tā kamēr nesaprot.

    Skābene
    09.03.2018 10:47

    Mūžsenais jautājums, kas svarīgāks, atsevišķu autoru intereses, vai visas sabiedrības privātuma intereses! Ja policija prasītu datus par konkrētiem blēžiem, tad prasība ir saprātīga, bet ja prasa datus par visiem interneta lietotājiem, lai meklētu, kur piekasīties, tad prasība nav samērīga!
    Latvijā tak ar ir tiesas spriedums, ka nevar turēt visus šoferus pēc kārtas un meklēt kur piekasīties, bet drīkst apturēt tikai ja konstatē konkrētu pārkāpumu.

    Krotow
    09.03.2018 17:28

    Ir atšķirība starp sīkajiem pirātiem, kas kaut ko novelk lai vakarā noskatītos, tiem, kuri pirātisko programmatūru izmanto savā biznesā un tiem, kas no pirātisma pelna, iegūtos līdzekļus izmantojot citu noziedzīgu darbību finansēšanai. Vēl ir studenti un personas, kas savā brīvajā laikā pārkvalificējas un kuri pie mācību programmatūras bieži vien netiek citādāk, kā nelegālā ceļā. Pirmos un pēdējos vispār būtu jāliek mierā. Vēl jo vairāk tāpēc, ka bieži vien pieejamais mediju saturs praktiski nav pat ielādējot patērētās elektrības vērts. Un apmācītie un pārkvalificētie vēlāk atmaksās nodokļos. No pirātisma pelnošos gan ir vērts pakratīt. Īpaši grupējumus, kuri sapelnīto izmanto terorisma u.tml. finansēšanai.

    Reklāma