Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā darbību uzsāk starptautiska programmēšanas skola SmartNinja

    Jaunākie raksti

    SmartNinja ir starptautiska programmēšanas skola, kas vēlas palīdzēt cilvēkiem, kuri vēlas attīstīt savas IT prasmes, lai palielinātu karjeras attīstības izredzes darba tirgū.

    Ļoti bieži ir izskanējis viedoklis, ka mūsu izglītības sistēma ir nepilnīga. Tas izpaužas kā praktisko un teorētisko zināšanu trūkums. Viens no risinājumiem, kā mazināt šo problēmu, ir SmartNinja – starptautiskā programmēšanas skola, kas divu gadu laikā ir iepazīstinājusi vairāk kā 1000 dalībniekus ar programmēšanas pasauli un savu darbību Rīgā uzsāks jau martā. SmartNinja tika dibināta 2015. gadā. Pēc veiksmīgas darbības uzsākšanas Slovēnijā, SmartNinja šobrīd atrodas arī Austrijā, Horvātijā, Portugālē un Spānijā.

    Reklāma

    Lai kļūtu par izstrādātāju nav nepieciešams formālās izglītības diploms. Ikviens, kurš vēlas veidot jaunus produktus digitālajā vidē, var uzsākt savu karjeru šajā jomā.

    SmartNinja piedāvā dažādus kursus, kuru ietvaros iespējams apgūt gan teorētiskas zināšanas, gan praktiskas programmēšanas iemaņas. Pirmie kursi, kurus būs iespējams apmeklēt, būs Web lapu izstrāde, Programmēšanas nedēļas nogale, kā arī SQL (Structured Query Language vai strukturēta vaicājumu valoda) un datu bāzes. Vēlāk tiks piedāvāti papildus kursi. Kursi parasti notiek divas reizes nedēļā pēcpusdienā un tos vada attiecīgās nozares speciālisti.

    Miha Fabjan, viens no SmartNinja dibinātājiem, norāda, kādēļ būtu vērts uzsākt SmartNinja programmēšanas kursus:

    “Mēs uzskatām, ka katrā no mums ir slēptie talanti, kurus formālā izglītības sistēma bieži neņem vērā. SmartNinja misija ir palīdzēt cilvēkiem atklāt un attīstīt viņu talantus un IT prasmes, kas tiem palīdzēs atrast vēlamo darba vietu vai izveidot pašiem savu.”

    SmartNinja dalībnieki parasti ir cilvēki, kuri jau ir pabeiguši formālo (ar IT nesaistītu) izglītību un tikai vēlāk sākuši interesēties par IT nozari un programmēšanu vai arī vēlas mainīt savu karjeras virzienu.

    Citi potenciālie dalībnieki ir tādi, kas paši nav programmētāji, bet kuriem ikdienā nākas strādāt kopā ar tiem. Šie dalībnieki vēlas mācīties, lai ikdienā labāk saprastos ar programmētājiem. Tie parasti ir projektu vadītāji, mārketinga eksperti, grafiskie dizaineri, kā arī citi speciālisti, kas ikdienā saskaras ar IT nozari.

    Kurss Web lapu izstrāde 1 ir labākais veids kā apgūt labus programmēšanas pamatus. Kursa dalībnieki iemācīsies kā izveidot interneta aplikāciju no A līdz Z. Kursa ietvaros tiks īstenoti vairāk kā 20 projekti, kurus vēlāk varēs iekļaut CV, lai pierādītu programmēšanas prasmes.

    Programmēšanas nedēļas nogale ir piemērota iesācējiem, lai iemācītos pašus programmēšanas pamatus.

    Viena no svarīgākajām prasmēm, kas nepieciešama, lai izveidotu jaunu IT produktu, ir zināt, kā veiksmīgi izplānot datu bāzes. Šīs prasmes var apgūt SQL un datu bāžu kursos.

    Pēc SmartNinja kursu apmeklēšanas, veiksmīgākajiem dalībniekiem, kuriem nav bijušas pieredzes programmēšanā, ir ticis piedāvāts pilna laika darbs IT uzņēmumos. Kā piemēru var minēt vienu no dalībniekiem – profesionālu futbolistu Iztok, kurš, pēc traumas gūšanas, bija spiests beigt savu futbolista karjeru. Viņš nolēma piedalīties SmartNinja kursos un šobrīd jau strādā par izstrādātāju IT uzņēmumā PovioLabs. SmartNinja komanda tic, ka līdzīgi veiksmes stāsti tiks īstenoti arī Latvijā.

    SmartNinja programmēšanas skolu organizē uzņēmums Digital Journey un to atbalsta White Digital.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sintija
    06.03.2018 12:12

    Lieliska attīstība IT nozarē. Mana personiskā pieredze vienmēr meklējot ko jaunu. Ko jūs domājat par šo Software http://bit.ly/2oMdylX

    Reklāma