Web Analytics
More
    Reklāma

    Just5 izlaiž CoinPhone – telefonu ar iebūvētu Bitcoin maku

    Jaunākie raksti

    Nupat notikušajā starptautiskajā sakaru un tehnoloģiju izstādē „Mobile World Congress 2018” Barselonā prezentēts viedtālrunis Just5 COINPHONE, kas ir pirmais pasaulē mobilais tālrunis ar iebūvētu bitkoinu maku, drošu autentifikācijas vidi un kriptovalūtas maksāšanas funkciju.

    Telefons sastāv no divām daļām – paša viedtālruņa un aukstā maka, kam var būt vairāki drošības līmeņi. Tā izstrādātāji ir telekomunikācijas kompānija Just5 un kriptovalūtas platforma CoinPlace.

    Reklāma

    Tālrunis veidots ar mērķi padarīt pieejamus, ērtus un drošus norēķinus kriptovalūtā, lai tie būtu tikpat vienkārši un droši kā maksājumi ar bankas kartēm.

    “Parastu viedtālruņu un banku ēra ir beigusies,” uzskata uzņēmuma Just5 dibinātājs Mihails Nikolajevs. “Pavisam drīz programmatūra kriptovalūtas maksājumiem kļūs tikpat ierasta tālruņu funkcija, kā šodien ir MP3 atskaņotāji. Pašlaik drošākie līdzekļi darījumiem ar kriptvalūtām ir aukstie seifi jeb maki, kas nedarbojas bez klēpjdatora. CoinPhone viedtālruņi palīdzēs lietotājiem atbrīvoties no nevajadzīgām ierīcēm un padarīt kriptovalūtas maksājumus ļoti vienkāršus.”

    CoinPlace attīstības direktors Staņislavs Teo uzskata, ka pasaulē jau tuvākajā laikā sagaidāms liels pieaugums norēķiniem ar kriptovalūtām, ko nosaka tādas globālās tendences kā decentralizācija, atteikšanās no starpniekiem un visu pakalpojumu migrācija uz mobilajām ierīcēm. Arvien vairāk maksājumu notiek pa tiešo, bet tam ir vajadzīgas ierīces. Bitkoinu būtība jau arī ir atteikšanās no liekiem starpniekiem.

    Just5 izstrādā viedtālruņu līniju – Coinphone Lite, Coinphone Pro, Coinphone Pro Note ar diagonāli no 5.5 līdz 6.2 collām un aizsardzības līmeni līdz IP68 (ieskaitot triecienu un ūdens izturību). Telefoni tiks aprīkoti ar pirkstu nospiedumu skeneri, sejas ID, NFC birku bezkontakta maksājumiem un īpašu drošības programmatūru, kas nepieļaus datu nosūtīšanu bez lietotāja akcepta. Savienots ar klēpjdatoru vai datoru, tālrunis var kalpot kā aukstais seifs.

    CoinPhone viedtālruņiem būs iepriekš uzstādīti CoinPlace maki, kas ļaus lietotājiem droši uzglabāt vairākas populārākās kriptovalūtas. Tiem arī būs integrēta NFC sistēma, kas balstīta uz Google Pay un CoinPlace platformām.

    CoinPhone bāzes versija maksās 99 eiro, un augstākās versijas cena būs aptuveni 499 eiro. Tās ieviešana pasaules tirgos ir paredzēta 2018. gada beigās – 2019. gada sākumā.

    Just5 ir tālruņu ražotājs ar vairāk nekā deviņu gadu pieredzi, uzņēmumam pieder patenti un preču zīmes, tas saņēmis Effie, Reddot un IF balvas. Just5 ir oficiāls Google partneris. Telefoni tiek ražoti Mediatek un Foxconn ražotnēs.

    CoinPlace ir pasaulē pirmā vairāku valūtu P2P platforma tirdzniecībai ar kriptovalūtām un ICO valūtām. Līdz 2018. gada beigām tā nodrošinās darbu ar vairāk nekā 13 populārākajām valūtām (Bitcoin, Etherium, CPL Bitcoin Cash, Litecoin, Etherium Classic, Dash un Tether), kā arī vairāk nekā 50 ICO virtuālo žetonu projektiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    05.03.2018 11:34

    sapņotāji :D
    vakar makā bija bitkoini sotaka vērtībā, šodien aizej uz restorānu un izrādā, ka palicis vairs tikai 50… aizstās maksāšanas līdzekļus? aga. kā tad.

    Noris
    05.03.2018 11:46
    Reply to  Lapsinieks

    Nu jā, bet visiem ar mārketingu tiek skolots un visi cer, ka šodien paēdīs par 100 un rīt izrādīsies ka atlikušie 30 atkal izauguši par 100. Diez kāpēc man tas saistās ar Buratīno un naudas koku?

    Lapsinieks
    05.03.2018 11:48
    Reply to  Noris

    tāpēc, ka tas arī ir Buratīno naudas koks.

    edzuslv
    05.03.2018 12:16

    Chinaphone ar bitcoin maku. Kas slikts var notikt? :D

    x
    05.03.2018 12:23
    Reply to  edzuslv

    kādu rītu bc vietā var atrast cny)

    x
    05.03.2018 12:24
    Reply to  x

    bet tas nav sliktais scenārijs. nepatīkami, ja bc pārvērsti par rub

    Krotow
    05.03.2018 16:09
    Reply to  x

    Arī tas ir iespējams.

    wils
    05.03.2018 15:26

    Tagad maskačkā bez telefona būs jāatdod līdzi pirksts?

    Krotow
    05.03.2018 16:10
    Reply to  wils

    Pirksts vienalga būs jāatdod, jo b#@&koini telefonā fiziski neatrodas. Un kurpes piedevām.

    Reklāma