Web Analytics
More
    Reklāma

    Atklāts Baltijā pirmais fintech akselerators

    Jaunākie raksti

    No šodienas, 5. marta Swedbank uzņems Eiropā vadošā B2B (bizness – biznesam) akseleratora “Startup Wise Guys” finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumu akseleratora programmu. Tajā sīvā konkurencē no 80 pretendentiem izvēlēti 9 jaunuzņēmumi, kuru pārstāvji ir no 9 dažādām pasaules valstīm.

    “Wise Guys Fintech” programmas ietvaros 9 starptautiski jaunuzņēmumi trīs mēnešus pavadīs dinamiskā, uz mācīšanos vērstā vidē, audzēs savu biznesu, dibinās kontaktus ar bankas ekspertiem no Baltijas valstīm un Zviedrijas, kā arī citiem pasaules līmeņa mentoriem. Turklāt akseleratora dalībnieki saņems 20 000 eiro sava uzņēmuma tālākai attīstībai.

    Reklāma

    Programma pulcē jaunos uzņēmējus no Latvijas, Zviedrijas,  Čehijas, Polijas, Francijas, Ukrainas, Armēnijas, Indijas, kā arī ASV. Dalībnieku vidū ir inovatīvi jaunuzņēmēji, kuri labprāt izmantotu Atvērtās sadarbības platformas jeb Open Banking sniegtās iespējas. Akseleratora dalībnieku idejas vērstas uz inovatīviem finanšu risinājumiem, piemēram, piedāvātu maksājumu pakalpojumus, izmantojot Facebook Messenger, veicinātu naudas krāšanas kultūru, efektivizētu valūtas maiņu uzņēmumiem, nodrošinātu klientu video identifikāciju u.c.

    Līdztekus akseleratoram atklātas arī Swedbank jaunizveidotās koprades telpas “DoBe”, kuras pirmie iemītnieki būs akseleratora dalībnieki, bet nākotnē tā būs mājvieta dažādiem inovatīviem projektiem.

    “Šī ir pirmā reize Baltijā, kad banka atver savas durvis fintech un ieņem aktīvu lomu kļūt kā tilts, kas savieno inovatīvas idejas ar pieredzi un pieeju starptautiskiem tirgiem. Valdība aktīvi iesaistās jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstībā un likumdošanas pilnveidošanā, lai palīdzētu piesaistīt gan vietējos, gan starptautiskus investorus konkurētspējīgai jaunuzņēmumu izaugsmei. Man ir prieks redzēt, ka globāli zināmais akselerators “Startup Wise Guys” ir spējis pozicionēt Rīgu kā vietu, kur augt un iegūt atbalstu finanšu jaunuzņēmumiem ambiciozu mērķu sasniegšanā. Šis ir nākamais etaps, kas apliecina uzticības veidošanos starp fintech vidi un lielajām korporācijām, radot platformu abpusēji veiksmīgākai sadarbībai,“ atklāšanas pasākumā teica ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

    “Man ir patiess prieks, ka Swedbank kļūs par mājvietu Baltijā pirmajam fintech akseleratoram. Iekārtojot jaunās koprades telpas “DoBe”, kur uzņemt programmas dalībniekus, mēs tiešā un pārnestā vārdu nozīmē paplašinājām bankas robežas, radot vēl nebijušas iesējas sadarbībai ar jaunuzņēmumiem. Nojaukt robežas starp tradicionālo banku modeli un jauno laikmetu, kurā straujiem soļiem iesoļojam, nozīmē mainīt arī mūsu iekšējo kultūru bankā, kļūstot atvērtākiem ne tik ierastajam. Mēs redzam, ka akselerators ir lieliska iespēja, kā atrast sadarbības partnerus jaunuzņēmumu vidū, lai kopīgiem spēkiem radītu jaunus risinājumus ar papildu pievienoto vērtību mūsu klientiem. Rīgai ir visas iespējas iezīmēt sevi kā fintech draudzīgu pilsētu, kur dzimst radošas idejas un plaukst inovācijas,” uzsver Reinis Rubenis, Swedbank vadītājs Latvijā.

    “Akseleratoru vide mainās, un nākotne noteikti pieder programmām, kas darbojas ar specifisku industriju un bieži notiek sinerģijā ar lieliem uzņēmumiem. Tāpēc esam gandarīti startēt ar pirmo šādu akseleratoru “Startup Wise Guys” sešu darbības gadu vēsturē un sadarbībā ar lielāko un inovatīvāko banku reģionā. Domāju, tas būs arī pamatīgs izaicinājums Latvijai – vai varam šos starptautiskos jaunuzņēmumus ieinteresēt te iedzīvoties un palikt uz ilgāku laiku,” saka Kristobals Alonso, “Startup Wise Guys” izpilddirektors.

    Jāatzīmē, ka arī šonedēļ, no 5. līdz 9. martam, visā Eiropā notiek jaunuzņēmumu nedēļa “Startup Europe Week”, kuras mērķis ir atbalstīt jaunos uzņēmējus un informēt par pieejamo atbalstu un resursiem biznesa uzsākšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    06.03.2018 06:43

    kāds izskaidros, ko šajā un https://kursors.lv/2018/03/05/19-starptautiski-jaunuznemumi-uzsak-akseleraciju-startup-wise-guys-rigas-programmas/ rakstā autors ir domājis ar vārdu “akselerators”

    googles tante vienīgo variantu piedāvā:
    “Pedālis degmaisījuma padeves regulēšanai”
    Pat Latvijas Zinātņu akadēmijas (http://termini.lza.lv/term.php?term=akselerators&list=akselerators&lang=LV ) dotie skaidrojumi man neiet kopā ar šiem rakstiem.

    Vai tiešām nevarēja atrast kādu tulkojumu, kas nebūtu tik burtisks, bet būtu saprotamāks?

    Kristaps Skutelis
    06.03.2018 06:46
    Reply to  geksis
    GGrs
    06.03.2018 09:24

    Accelerator = paātrinātājs, ja tā pa tiešo tulko. Bet Kristapam gan fizika liekas pārāk veca, lai to ņemtu vērā, gan dzimtā valoda. Akselerators :D

    Kristaps Skutelis
    06.03.2018 09:38
    Reply to  GGrs

    Tieši tā, šīs aktivitātes paātrina stārtapu attīstības tempus.

    digitalk
    06.03.2018 07:28
    Reply to  geksis

    gūgles tante ne to vien piedāvā vai nav spējīga piedāvāt, tik pat labi vari vikipēdiju par enciklopēdiju nodēvēt. latviski ir sen iegājies vārds “akselerāts”, ar ko tad šis jaunvārds būtu nesaprotamāks?

    geksis
    06.03.2018 07:37
    Reply to  digitalk

    Tāpēc jau prasīju paskaidrot, ka tas ir jaunvārds (jauna nozīme sen ierastam vārdam).

    Kristaps Skutelis
    06.03.2018 07:42
    Reply to  geksis

    Nu kāds gan jaunvārds? Stārtapu jomā tas nav nekāds jaunvārds un jau daudzus gadus arī pie mums akseleratorus sauc par akseleratoriem.

    geksis
    06.03.2018 07:45

    Priekš manis tā ir jauna vārda nozīme, jo par startupiem parasti neinteresējos.

    Kristaps Skutelis
    06.03.2018 07:48
    Reply to  geksis

    Nu, tad lieliski – esi nonācis pareizajā vietā un šo dienu iesācis ar kaut kā jauna un noderīga uzzināšanu :)

    x
    06.03.2018 13:55

    akselerators – pakaļsperis, piešķir sākotnējo paātrinājumu

    Reklāma