Web Analytics
More
    Reklāma

    ESET izlaiž antivīrusu viedajiem televizoriem

    Jaunākie raksti

    ESET izlaiž Smart TV Security – progresīvu tehnoloģiju aizsardzības risinājumu pret mērķtiecīgu ļaunatūru uzbrukumiem pievienotajiem TV un citām ierīcēm ar Android operētājsistēmu.

    Saskaņā ar statistiku, līdz 2020. gadam internetam pieslēgtas būs 30 miljardi ierīces. Lai arī šie sīkrīki sniedz daudzas priekšrocības mājsaimniecībām, tie arī rada draudus patērētāju ikdienas dzīvēm. Jo īpaši viedie televizori – ar mikrofoniem, kamerām un USB portiem – arvien vairāk kļūst par galveno mērķi ļaunatūru uzbrukumiem. Iegūstot kontroli pār viedtīklu, kibernoziedznieki var ne tikai uzbrukt citām ierīcēm lietotāja mājas tīklā, bet arī izsekot personas, lai savāktu sensitīvus personas datus.

    Reklāma

    “Ņemot vērā riskus drošībai un privātumam, patērētājiem jādomā par viedo mājas ierīču aizsardzību tādā pašā veidā, kā viņi aizsargā savus klēpjdatorus, planšetdatorus vai mobilos telefonus,“ sacīja Branislavs Orliks , ESET Mobile Security produktu menedžeris.

    Smart TV ar Android OS arī neapšaubāmi veicinās Android izspiedējvīrusu izplatīšanos, kas jau vairākus gadus ir pastāvīgi vērsts uz Android ierīcēm.

    ESET Smart TV Security risinājums aizsargā patērētājus ar dažādām drošības funkcijām, tostarp:

    • Antivīrusa aizsardzības garantija pret pieaugošajām Android OS ļaunatūrām.
    • Pretizspiedējvīrusu tehnoloģija apkaro ekrāna slēdzenes (screen-locks). Ja izspiedējvīruss ir aktivizēts, lietotājiem ieteicams izslēgt / ieslēgt viedo TV, kamēr tiek atjaunināta vīrusu datu bāze un tiek uzsākta skenēšana. Ja ESET Smart TV Security konstatē ierīcē izspiedējvīrusu, lietotājam ieteicams atinstalēt ļaunatūru. Tiklīdz atinstalēšana ir apstiprināta, izspiedējvīruss tiks notīrīts.
    • Vairākierīču skenēšana uz USB un citām ierīcēm, kas savienotas ar viedo TV.
    • Pretpikšķerēšana, lai aizsargātu lietotājus no mēģinājumiem nozagt sensitīvu, personisku informāciju. Šī funkcija būs pieejama tikai ESET Smart TV Security premium versijā.

    ESET Smart TV Security ir pieejams lejupielādei, izmantojot Google Play, un to var lejupielādēt tikai no lietotāja TV ierīces. Pēc instalēšanas ESET aizsargās lietotājus visā to Android ekosistēmā – gan viedtālrunī, gan televizorā.

    “Lietotājiem ir jājūtas droši, zinot, ka viņi var skatīties savus iecienītākos šovus un pārlūkot internetu savos viedtālruņos, nebaidoties par to, ka viņi tiek novēroti vai viņu personas dati ir apdraudēti,” skaidro Orlik. “ESET ir visnovērtētākais Android OS ierīču drošības risinājumu piegādātājs, tāpēc mēs esam gudra izvēle patērētājiem, lai nodrošinātu, ka visas mājas ierīces tiek aizsargātas.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    01.03.2018 11:45

    Jāgaida, ko teiks Kašpirovska Valdis

    Valdis
    01.03.2018 12:08
    Reply to  Lapsinieks

    1. Man ar Kašpirovski nav ne mazākā sakara. Es viņu pat pa TV neskatījos, bet, šķiet, kādam viņš tomēr ir iesēdies galvā :D
    2. ESET malači! Android virziens kļūst ļoti karsts un ļaunprogrammatūras ziņā min uz papēžiem Windows. Ja kāds dzīvo ilūzijās, tad pateikšu, ka Latvijā jau ir daudz Android ierīču botu tīklos.

    Lapsinieks
    01.03.2018 12:15
    Reply to  Valdis

    ptu. sajaucu ar Kasperski. Man viņi jūk.

    Krotow
    01.03.2018 14:06
    Reply to  Lapsinieks

    Maisījumā ar postpadomju propagandu tam vairs nav nozīmes. Galvenais, ka tiem tur no Pleskavas uz rietumiem viss slikti. Tas, ka pašus ķīnieši un islāmisti lēnām un pamatīgi uzsprauž uz desas, nav būtiski.

    Artanis
    01.03.2018 12:04

    What a time to be alive… Drīz būs jāliek firewall savam gudrajam podam un ledusskapim.

    Lapsinieks
    01.03.2018 12:16
    Reply to  Artanis

    jā, dabūt tārpu vēderā caur pakaļu – not fanī.

    Reklāma