Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmo reizi pasaules vēsturē krīt viedtālruņu pārdošanas apjomi

    Jaunākie raksti

    Vai zināji, ka Kleopatra dzīvoja tuvāk iPhone iznākšanai, nevis Lielās piramīdas celtniecībai?

    Pirmo reizi pasaules vēsturē mēs pieredzam viedtālruņu pārdošanas apjomu kritumu. Kritums ir visai ievērojams – 5.6%, bet tam nevajadzētu kļūt par pārsteigumu ražotājiem.

    Reklāma

    Samsung, Xiaomi, Huawei un Oppo ir spējuši palielināt savas tirgus daļas, kamēr kopējais pārdošanas apjoms 2017. gada pēdējos trīs mēnešos kritis. Gartner pēta viedtālruņu tirgu kopš 2004. gada, kad iznāca Palm Treo 650, šis ir pirmais ceturksnis, kad krita pārdošana.

    2016. gada pēdējos trīs mēnešos pārdoti tika 432 miljoni viedtālruņu, bet 2017. gads noslēdzās ar 408 miljoniem pārdotu viedtālruņu trīs mēnešu laikā. Gartner nav izdalījis atsevišķi LG, Lenovo, HTC, Sony, OnePlus, Essential un Google Pixel modeļus, jo to pienesums ir niecīgs.

    Sagaidāms, ka arī turpmāk viedtālruņu pārdošanas apjomi kritīs – tie kļūst dārgāki, bet vienlaikus Google uzsākusi cīņu par Android atjauninājumiem līdz ar Project Treble.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GundarsBarons
    23.02.2018 15:28

    Cik knapi – trijos mēnešos pārdoti tikai nepilns pusmiljards telefonu! Pie cilvēka skaita ap 7 miljardi. Vai tiešām ik pa trīs mēnešiem absolūti visiem pasaules iedzīvotājiem, ieskaitot zīdaiņus ir jāmaina telefoni?

    23.02.2018 22:24
    Reply to  GundarsBarons

    Šis tomēr ir Ziemassvētku laiks Tad tiešām maina visi un visu

    Artanis
    24.02.2018 18:06

    Tirgus piesātinājumam ir savas robežas – tagad jau pat katram, kas tikko beidzis nēsāt pamperus un katrai babuškai jau ir smārtfonam. Un ņemot vērā, ka sakarīgie modeļi paliek dārgāji un dārgāk, bet vairuma cilvēku piktspēja neaug, tas ir tikai loģiski, ka apjomi kritīsies.

    Cenas attiecība pret iekārtas sniegtajām iespējām (it sevisķi salīdzinot ar iepriekšējo tādas pašas iekārtas paaudzi) mūsdienās sāk palikt smieklīga. Pirms astoņiem gadiem pirku HTC Desire, kas toreiz bija TOP flagmanis, un maksāja toreiz, ņemot vērā inflāciju, Latu ekvivalentu 470Eur cenai šodien. Šodien, lietojot Ābolu, man nākamajam maiņas telefonam vajadzētu būt iPhone X, bet tas maksā 1180Eur (!) – tas ir gandrīz trīs reizes vairāk, kā labākais flagmanis pirms astoņiem gadiem! Es principa pēc atsakos tik daudz maksāt par štruntu, ko pēc diviem gada pusotra atkal mainīšu. Turklāt toreiz Desire bija vienkārši divas galvastiesas priekšā visiem citiem toreiz tirgū parādījušamies smārtfoniem, kamēr mūsdienās iPhone X/Galaxy S8 ir knapi nelieli uzlabojumi no iepriekšējās paaudzes.

    Reklāma