Web Analytics
More
    Reklāma

    Android P neļaus fona lietotnēm spiegot ar kameru un mikrofonu

    Jaunākie raksti

    Ja uztraucies, ka viedtālrunis tevi var noklausīties, nāksies nedaudz uzgaidīt līdz Android P operētājsistēmas iznākšanai. Tiek ziņots, ka Android P pievērsīs pastiprinātu uzmanību privātumam, pilnībā ierobežojot fona lietotņu piekļuvi kamerām un mikrofonam.

    Jau šobrīd fona procesu piekļuve dažādām iespējām ir ierobežota Android Oreo operētājsistēmā, bet Android P pavisam atslēgs fona procesu teorētiskās iespējas zagt jebkāda veida video vai skaņu no viedierīces. Lai Android Oreo uzstādīta lietotne drīkstētu izmantot kameru, lietotnes darbībai ir jāparādās viedtālruņa ekrānā, kā arī lietotnei ir jādemonstrē ekrānā no kameras saņemtā informācija. Šī aizsardzība ir daļa no Android Doze enerģijas taupīšanas.

    Reklāma

    Iepriekš pastāvēja iespēja lietotnēm fonā noklausīties sarunas, oficiāli gan tika vēstīts, ka lietotnes noklausās televīzijas pārraides, lai piedāvātu mērķētas reklāmas. Arī šāda veida informācijas zagšanai tiks pielikts punkts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    22.02.2018 12:49

    ļoti ilgi gan tika iets uz šo.
    neticās ka andri izstrādā cilvēki kas šai lietai uzmanību pievērsa tikai pēc lietotāju saceltās jezgas.

    Artanis
    22.02.2018 16:34

    Kur bija problēma to realizēt līdzīgi, kā to dara iOS jau nezcik gadus – statusa josla maina krāsu, tiklīdz fona aplikācija piekļūst mikrofonam/kamerai?

    Reklāma