Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunā Android P operētājsistēma pārveidos dizainu, vilinās iPhone lietotājus

    Jaunākie raksti

    Agrīnas baumas norāda, ka šī gada vidū gaidāmā Android P operētājsistēmas versija atkal atnesīs jaunas dizaina iezīmes, lai Android spētu līdzināties Apple iOS un vienlaikus vilināt esošos iPhone lietotājus savos skāvienos. Te gan jāatzīmē, ka tikai nesen Google izdevās ieviest Material Design vizuālās iezīmes savam Calendar, kad to apskatām tīmekļa pārlūkā.

    Material Design vizuālās iezīmes pirmo reizi tika parādītas 2014. gadā. Google, protams, vēlējās, lai lietotņu izstrādātāji uzreiz pieturās pie Material Design, bet pati Google pārāk neaizrāvās ar dizaina iezīmju pārnešanu uz savām lietotnēm. Iespējams, šajā gadā gaidāma Material Design otrā versija. Šobrīd Material Design iezīmes vērojamas Chrome tīmekļa pārlūkā, ChomeOS, Google Photos, YouTube un pāris citās lietotnēs.

    Reklāma

    Nākamās Android versijas izziņošana gaidāma Google I/O konferences norises laikā, kas notiks no 8. līdz 10. maijam Kalifornijā. Agrīnas baumas norāda, ka Android 9.0 iemantos Pistachio Ice Cream nosaukumu. Jaunā Android versija varētu piedāvāt uzlabotas Google Assistant iespējas, tiek arī sagaidīts, ka pie Google Assistant tiks pielaisti arī trešo pušu izstrādātāji, lai digitālo asistentu integrētu savās lietotnēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    20.02.2018 11:13

    gribi ios? nopērc aifounu!
    bet ja godīgi – googlei vajadzēja savas tehniskās fiškas iestūķēt ms interfeisā un nemocīt sevi un citus ar padsmit versijām, griežot kaķa asti pa ripiņai.

    viss jau būtu labi arī ar padsmit andra versijām, ja katrai (vai katrai otrajai) versijai nevajadzētu jaunu dzelzi, un nesakiet, ka notiek milzu attīstība un katrs nākamais dzelzis ir galvas tiesu pārāks par iepriekšējo.

    drinkits
    20.02.2018 11:28
    Reply to  x

    Jāpērk Nexus/Pixel. :D

    nez
    20.02.2018 11:32

    Galīgi sliņķi palikuši. Nekāds areo efekts. Vienkārši pēc dizaina tiek pārkopēts Windows 95.

    Artanis
    20.02.2018 14:49

    Man no Material design patīk vairākas lietotāja paradigmas, bet pašreiz redzētā implementācija ir pretīga, prasta un atbaidoša. Par opsistēmas nosaukumu es vispār paklusēšu…

    KKTK
    20.02.2018 15:39
    Reply to  Artanis

    Kāda mārutka pēc vecam telefonam būtu jālieto jaunākais ROMs? Lai tas būtu neciešami lēns? Mazā ekrāna dēļ pusi neredzētu? Dēļ animācijām norītu bateriju dažās stundās?

    Artanis
    20.02.2018 16:09
    Reply to  KKTK

    Nu bet es tieši par to pašu – kāda mārrutka pēc jāražo jauns ROMs, turklāt tik pārblīvēts ar fīčām un efektiem, ka nespēj strādāt uz knapi dažus gadus veciem dzelžiem? Paskaties uz PC pasauli – Win10 var principā bez problēmām uzkrāmēt un lietot uz datora ražota 2010.gadā. Jaunāko iOS var lietot uz iPhone 5s – 2013.gadā ražota tālruņa. Kādēļ Droīda izstrādes cikls ir tik sūdīgs, ka katru gadu atstāj aiz borta miljoniem iekārtu? Ka tikai izlaist ko jaunu, just because, un poh uz esošajiem klientiem?

    KKTK
    20.02.2018 16:34
    Reply to  Artanis

    OK, pārpratu, ka tu spied vecos updeidoties līdzi kā iOS.

    Krotow
    20.02.2018 20:19
    Reply to  Artanis

    Iestāsti to aplikāciju izstrādātājiem, kuri mēģina “turēties līdzi laikam”. Un reizēm tā pat nav viņu izvēle, jo Google vnk apgriež tiešaistes servisus vecākām OS versijām.

    edzuslv
    20.02.2018 20:19
    Reply to  Artanis

    Pliks Android spēj darboties uz vājiem dzelžiem un šajā ziņā nekas nemainās. Jauns ROMs tiek izlaists, lai palaistu tautās jaunas major fīčas tieši tāpat kā ios. Ja salīdzina ar ios, tad var salīdzināt tikai nexus/pixel updeitu izlaišanas laicīgumu. Galvenā problēma apdeitos ir draiveri. Apple ir savi dzelži, kuriem paši raksta draiverus un supportē, cik ilgi grib. Android ierīces savukārt ir atkarīgas no Qualcomm u.c. Un sākot ar oreo ražotāji var ieviest treble, kur sistēma sadalīta moduļos un līdz ar to ierīci atjaunot uz jaunāko versiju ir vieglāk.

    Krotow
    21.02.2018 01:57
    Reply to  Lapsinieks

    Lapsiniek, paldies :) Izlasīju otrreiz. Te arī ir galvenais iemesls. Kristap atvaino, ka oriģinālvalodā.

    – Ровно в этот момент программисты перестают дышать, чтобы ничего снова не сломалось, и собирают релизную версию своего страшного набора хаков. Все следующие правки в драйверах делаются с одной целью — чтобы отъебались.

    Tas, kas tur uzskrāpēts, cilvēku valodā nozīmē – telefonu mikroshēmu izstrādātāji un draiveru programmētāji fiziski netiek līdz OS izstrādātāju UN mārketinga prasībām. Atvēlētajā laikā dzelžus un draiverus uztaisa tā, “lai strādātu”. Pēc tam tā vietā, lai to visu salabotu, vnk izlaiž jaunu dzelzi, jo citādi konkurenti apēdīs. Ābolam ar šo iet mazliet vieglāk dzelžu ziņā. Taču programmu izstrādes pusē tur notiek kaut kas līdzīgs ar nobīdi uz fašismu “tam tā jānotiek” stilā.

    Reklāma