Web Analytics
More
    Reklāma

    Dattack – Staro Rīga 2018 projektu darbnīca

    Jaunākie raksti

    Trešais marts ir starptautiskā atvērto datu diena. “Dattack” būs viens no pasākumiem, kas atblasta Atvērto datu dienu starptautiski. Atvērto datu diena (angliski – Open Data Day) ir ikgadējs pasākums, kura ideja ir popularizēt atvērtos datus visā pasaulē. Septīto reizi vēsturē, organizācijas visā pasaulē organizē lokālus pasākumus, kuru laikā tiek izmantoti atvērtie dati komūnas ietvaros. Tā ir iespēja parādīt atvērto datu priekšrocības un iedrošināt atvērto datu principu pieņemšanu valsts pārvaldē, uzņēmējdarbībā un sabiedrībā kopumā.

    Darbnīcas “Dattack” tēma ir radoša datu izmantošana: kā mēs varam izmantot atvērto datu avotus (open data sources), lai veidotu radošus audiovizuālus risinājumus; kur meklēt datus, ar kādām metodēm tos apstrādāt; kādus rīkus izmantot, lai datus pārveidotu vizuālā, skaņas un interaktīvā piedzīvojumā. Aicināti ir visi: vizuālie un skaņas mākslinieki, dizaineri, arhitekti, programmētāji un statistiķi, kā arī citi interesenti.

    Reklāma

    Aizpildi pieteikuma formu šeit (dalība – bez maksas!): http://dattack.lv/lv/about/

    Pasākuma pirmajā dienā dažādu jomu vietējie un starptautiskie eksperti sniegs prezentācijas par to, kā izmantot datus radošai izpausmei. Iespēju ir bezgalīgi daudz, un tas būs mēģinājums paskatīties uz tēmu no pēc iespējas dažādākiem skatu punktiem.

    Otrajā dienā notiks iesaistoša darbnīca, kuras gaitā dalībniekiem kopīgiem spēkiem būs iespēja izstrādāt idejas 2018. gada festivālam “Staro Rīga”. “Dattatack” organizatori parūpēsies par to, lai nokomplektētu komandas / darba grupas gan pirms darbnīcas, gan tās laikā. Darbnīcas mērķis ir radīt reālistisku aprakstu un aprēķinu telpiskam gaismas objektam ar noteiktu vietu, laiku un ilgumu.

    Pasākuma eksperti

    Gene Kogan (Berlīne, Vācija) – Gene ir mākslinieks un programmētājs ar interesi par ģeneratīvām sistēmām, datorzinātnēm un programmatūru radošai pašizpausmei. Viņš ir iesaistīts daudzos atvērtā koda projektos, vada seminārus par tēmām, kas saistītas ar programmēšanu un mākslu. Gene ir iniciātors ml4a, kas ir brīvi pieejama grāmata par datoru pašmācību (angliski machine learning) māksliniekiem, aktīvistiem un civilajiem zinātniekiem, viņš regulārti publicē video lekcijas, esejas un instrukcijas, lai veicinātu plašāku publikas izpratni par šo tēmu.

    Franz Fischnaller (Itālija) – Starpdisciplīnu pētnieks, profesors, dizainers un jauno mediju mākslinieks Franz Fischnaller ir pazīstams ar saviem starpdisciplīnu pētījumiem un darbiem, kas pārklāj mākslas, zinātnes, tehnoloģijas, humanitāro zinātņu un digitālā kultūras mantojuma jomās. Realizētā spektrs ir plašs: digitālo mediju darbi, imersīvi virtuālie naratīvi, interaktīvie stāsti, simulācijas, virtuālā realitāte, 3D stereoskopiskais saturs, radošas saskarnes un daudzlīmeņu interaktīvās instalācijas. Iedvesma daudziem darbiem nākusi no Itālijas Renesanses mākslas, arhitektūras, vēstures un literatūras. Viens no viņa galvenajiem šābrīža projektiem ir SOE | The Space on Earth Project (Bringing Space to Earth), tulkojot latviski, projekts “Visums uz zemes (visuma radīšana uz zemes)”; tas ir starpdisciplīnu pētījums, kurš savieno dizaina, arhitektūras, tehnoloģiju, vizualizācijas un visuma zinātnes jomas. Tas ir balstīts uz vīziju par to, kā dot cilvēkiem spēju justies itkā tie dzīvotu visumā, dzīvojot uz zemes.

    Martin Keary (Londona, Apvienotā Karaliste) – Martin Keary ir Londonā dzīvojošs komponists un vizuālais dizainers. Viņš komponē mūziku ansambļiem Lielbritānijā un Īrijā un ir abildīgs par saturu “Tantacrul” YouTube kanālā, kur viņš regulāri ieveito jaunus video par dažādām ar mūziku saistītām tēmām. Marins arī strādā kā dizainers jauno tehnoloģiju programmatūras izstrādes jomā un kā konsultants Microsoft.

    Diāna Čivle (Rīga, Latvija) – Diāna Čivle Latvijas pasākumu nozarē darbojas kopš 1997. gada un bijusi saistīta ar dažāda līmeņa un mēroga kultūras pasākumu un procesu veidošanu un vadīšanu, pilna apjoma pasākumu menedžmentu, mākslinieciskā satura radīšanu un izveidi no idejas līdz realizācijai. Vadījusi Rīgas domes Kultūras departamentu astoņus gadus. Diāna Čivle vadīja Rīgas Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas izveidi 2014.gadā un bija viena no sešiem Rīga 2014 Eiropas kultūras galvaspilsētas mākslinieciskās padomes kuratoriem programmas FORCE MAJEURE tematiskajai līnijai “Rīgas karnevāls”, kuras ietvaros tika radīti lielākie Rīga 2014 pasākumi. Diāna Čivle ir idejas autore Gaismas festivālam “ Staro Rīga”, kas tika uzsākts 2008.gadā. No pirmā festivāla līdz šim laikam Diāna Čivle ir Gaismas festivāla “Staro Rīga” kuratore.

    Jānis Godiņš (Rīga, Latvija) – Jānis ir vadošais Infogram produktu dizaineris, kura aizrautība ar dizainu radusies sākotnēji no intereses par datorzinātnēm un mūziku. Viņa darbā būtiskākais ir datos balstīta uz cilvēku orientēta dizaina procesu lietošana apvienojumā ar jēgpilnu estētiku, kā arī dizaina domāšanas pielietojums komandas darba un uzņēmuma kultūras pilnveidošanā.

    Kalma (Berlīne, Vācija) – Kalma ir vizuālās performances māksliniece, kas izmanto reālā laika procesus, lai radītu gaismas instalācijas, interaktīvas skulptūras, projekciju kartēšanas un VJ setus ar unikālu atmosfēru, neatkārtojamu pieredzes lādiņu un jauniem piedzīvojumiem brīžos, kad mirklis pārtop par nākamo. Darbu ar interaktīvām instalācijām, projekciju kartēšanu un vīdžejošanu, Kalma apvieno ar pasniedzējas praksi. Kopš 2010. gada viņa ir organizējusi un vadījusi seminārus par projekciju kartēšanas un realā laika video tēmām. Viņas radošā pedagoģiskā un praktiskā pieeja palīdz cilvēkiem saprast par jomas neierobežotajām iespējām.

    Margo Zālīte (Berlīne, Vācija) – Es esmu režisore ar multidisciplināru, bieži neparastu un ambiciozu pieeju. Es radu sapņu pilnus bezstāsta darbus, kurus es saucu par “kustīgām sāpju gleznām”. Es esmu ieinteresēta radīt operiskus repertuārus operām un festivāliem Eiropā, Āzijā, Amerikā, Antarktikā un Atlantīdā. Es ļoti labprāt saglabātu Krievu un Baroka muzikālā mantojuma interpretēšanas iespēju. Man ļoti patīk arhitektūra, atropoloģija, bioloģija un telplaika izplešana ar muzikālā teātra palīdzību. Kūleņošana caur nesaskaitāmajām mentalitātēm un pasaules skatījumiem ir mana atbilde satrauktajai Rietumeiropai. Esmu sibīriete no Rīgas. Dzimusi 1980. gadā.

    Taavi Varm (Tallina, Igaunija) – Taavi ir mākslinieks, kur interesē darbs ar projekciju medijiem telpā. Šobrīd viņš ir maģistrants Helsinku Media Lab, Ālto universitātē. Pēdējos 13 gadus viņš ir pasniedzis ar video, mākslu un tehnoloģijām saistītus kursus dažādās Igaunijas universitātēs. Šī pieredze ir viņu rūdījusi un izveidojusi par ekspertu dažādu valdības un nacionālo projektu konsultēšanā.

    Krišjānis Rijnieks (Berlīne, Vācija) – Krišjānis ir radošo tehnoloģiju eksperts un mediju mākslinieks, kas strādā ar digitālajiem interaktīvajiem medijiem kopš 1999. gada. Pēc studijām Helsinku Media Lab, kur kā maģistra darbu viņš izstrādāja atvērtā koda projekciju kartēšanas programmatūru Raspberry Pi minidatoriem–ofxPiMapper, Krišjānis turpina strādāt ar dažādiem tehnoloģiju un mākslas projektiem, kas sevī ietver projekciju kartēšanu, radošo programmēšanu (angliski creative coding) un digitālo ražošanu (digital fabrication), kā arī vada seminārus un sniedz lekcijas par projekciju kartēšanas un radošo tehnoloģiju tēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma