Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīta seju atpazīšanas sistēma govīm

    Jaunākie raksti

    Seju atpazīšanas sistēmas tiek visnotaļ plaši izmantotas ikvienā vietā, kur apgrozās lielāks cilvēku skaits, piemēram, lidostās vai lielos sporta notikumos. Tās ļauj uzlabot drošību un novērst pagalam nepatīkamus notikumus.

    Starptautiskais pārtikas ražotājs Cargill paziņojis, ka sadarbībā ar Īrijā bāzēto datorredzes kompāniju Cainthus izmēģinās seju atpazīšanas sistēmu.. govīm.

    Reklāma

    Tas tiek darīts, lai varētu automatizētā veidā izsekot lopu darbībām – ēšanai, kustībām un tādējādi laicīgi konstatēt novirzes no normas, kas varētu liecināt par saslimšanām. Ja kāda govs sāks ēst vai dzert mazāk nekā ierasts, fermeris saņems par to paziņojumu: “Hei, aizskrien apraudzīt Gauju! Kaut kas ar viņu nav riktīgi.”

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    02.02.2018 11:34

    Apšaubu lietderību, jo par slikto veselības stāvokli liecina samazināts izslaukums un palielināts somatisko šūnu skaits. Govju aktivitāti parasti nosaka ar pedometru.
    Visticamāk, ka jaunakie slaukšanas roboti ievāc datus arī par apēsto barību.

    Krotow
    02.02.2018 13:15
    Reply to  LAN

    …metra nosaukums arī labais :P

    garaisezis
    03.02.2018 19:06

    bezjēdzīgi, lielākajai govīm mūsdienīgās fermās ir automātiskais slaukšanas aparāts un no tā var nolasīt datus, kad gājusi uz to, cik daudz piens, kādas kvalitātes utt. Neskaitot vēl jau komentārā pieminēto pedometru. Nav jau vairs laiki, kad ar rokām slauca tās. viss ir automatizēts līdz sīkumiem un jebkurā brīdī var no datora nolasīt detalizētu atskaiti par jebkuru no pulka lopiņa darbībām.

    Reklāma