Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford strādā pie autonomu policijas auto izveides

    Jaunākie raksti

    Arvien vairāk auto ražotāju sāk sabiedrību iepazīstināt ar savām autonomo automobiļu tehnoloģijām un sākam apzināties, ka nu vairs nav aiz kalniem tie laiki, kad mūsu pašu auto mācēs stūrēt pats un pat pieņemt lēmumus par labākā maršruta izvēli. Tomēr personīgo auto kategorija nav vienīgā, ko būtiski ietekmēs autonomo auto tehnoloģijas.

    Piemēram, Ford 2016. gadā ir pieteicis patentu sistēmai, kas ļautu izveidot policijas vajadzībām pielāgotu autonomo automobili. Šādā braucamrīkā joprojām būs atstāta vieta arī cilvēkam, tomēr pats auto mācēs monitorēt satiksmi, atpazīt automašīnas, kas pārkāpj likumus un pat uzsākt pakaļdzīšanos, lai vaininieku apturētu. Ja pārkāpums nav smags, policijas auto pārkāpēja auto varēs atstāt elektronisku paziņojumu par šo faktu. Iedomājies nākotni, kur sodi tiks izstādīti automātiski visām mašīnām, kas pārāk ātri pabrauc pretī šādi aprīkotam policijas auto.

    Reklāma

    Lai modernais likumsargu auto spētu labāk izprast situāciju uz ceļa, tas varēs pieslēgties dažādiem sensoriem, kas iebūvēti, piemēram, luksoforos vai citās automašīnās.

    Lai arī šāda risinājuma tehnoloģiskā puse šķiet saprotama, tomēr atliek jautājums par to vai pilnīgi visos gadījumos ceļu satiksmes pārkāpums tiešām ir reāls pārkāpums. Kā rīkoties gadījumos, kad kāds nejēdzīgs manevrs bija jāveic, lai izvairītos no satiksmes negadījuma? Vai robots to sapratīs un šāds pārkāpums būs pārsūdzams?

    Protams, šis ir tikai patents un uzņēmumi tādus piesaka kuplā skaitā. Tomēr, ja šī joma nebūtu izpētes vērta, par to neviens nedomātu. Laiks sākt (vismaz morāli) gatavoties šādai nākotnes versijai!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    30.01.2018 15:36

    Nākamais solis būs autnomi policisti.

    Reklāma