Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia vairs nesacentīsies ar Apple un Samsung

    Jaunākie raksti

    Sagaidāms, ka drīzumā Sony izziņos rekordaugstu gada peļņu, bet tas nenozīmē, ka Sony izdevies sakārtot visas biznesa līnijas. Sony paziņojis, ka viedtālruņu tirgū negrasās vairs skrieties ar Apple un Samsung.

    Daudzi eksperti uzskata, ka Sony ir laiks atteikties no viedtālruņu izstrādes un ražošanas, bet ražotājs pats nav gatavs pilnībā mest plinti krūmos. Sony Mobile turpinās viedtālruņu ražošanu, lai saglabātu vismaz kaut kādu vietu viedierīču tirgū. Viedtālruņu pārdošanai nav nekāda sakara ar pašiem viedtālruņiem, bet to pārdošanu Sony saista ar vietas saglabāšanu tirgū.

    Reklāma

    Pagaidām nav oficiāli paziņots, kā tieši izpaudīsies Sony Mobile nesacenšanās ar Apple un Samsung, un vienlaicīga tirgus vietas saglabāšana. Sony vēl arvien pieder milzīga attēlveidojošo sensoru tirgus daļa – Sony kameras vai to detaļas izmanto Apple, Samsung, LG un arī Huawei.

    Pēdējā gada laikā Sony visai aktīvi atsakās no dažādām pašu uzturētām lietotnēm un servisiem. Tikko paziņots par myXperia servisa slēgšanu, kas rūpējās par viedtālruņu aizsardzību zādzības vai pazaudēšanas gadījumā. Sony viedtālruņos jau kopš Sony Ericsson laikiem 2005. gadā bija iebūvēts mūzikas atpazīšanas serviss TrackID, bet tas 2018. gadu neieraudzīja. Sony slēdza TrackID darbību 15. septembrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    22.01.2018 09:58

    Ja soņix laicīgi būtu salabojis savas 3 galvenās problēmas – kamera, dizains, mārketings, tad, manuprāt, Sony būtu liels spēlētājs un aktuāls arī šodienas viedtālruņu tirgū.

    Kristaps Lācis
    22.01.2018 10:03
    Reply to  Kristaps

    Ja sony būtu izturīgāki – būtu mana izvēle Nr1, hands down.

    Rikikī
    22.01.2018 10:16
    Reply to  Kristaps

    Dizainu novērtēs publika, kurai ir apnikuši universālie aifonu un seimsungu dizaini. Vismaz kaut kas atšķirīgs. Taču, ja plauktā 4 rindās izkārtoti Samsungi, 4 rindās aifoni un kaut kur stūrī Sony, tad tā gan ir problēma.

    KKTK
    22.01.2018 10:33
    Reply to  Kristaps

    Interesanti kas Sony kedu kamerai ir par vainu? Nu, priekš kedas līmeņa, protams.
    Dizains gaumes, lieta. Es, perm., vemju no tiem tizli noapaļotajiem Samsungiem.

    And-so
    22.01.2018 10:58
    Reply to  Kristaps

    Es personīgi paņēmu Sony tieši dēļ dizaina, jo man patīk tas biški izteiktākais kastīgums. Kameru bieži nelietoju, bet tik cik lietoju, ir ok. Tā kā viss ir gaumes jautājums.

    KKTK
    22.01.2018 10:36

    Es lasīju, ka Sony paliks trubu turgū, jo viņiem interesē būt uz viļņa, lai redzētu kur šī pasaule griežas…

    Jānis Logins
    22.01.2018 11:34

    Smieklīga ziņa. Gribēs pārdot savus aparātus, ne tikai ražot, būs vien jāsacenšas.
    Ja nu Sony beidzot sāks taisīt reāli labus un izturīgus, tad i bez mārketinga sāktu pirkt vairāk. Mans subjektīvais viedoklis.
    Nopūdelēja savu iespēju, bija laiks, kad Sony varēja būt alternatīva ābolam un samsungam.

    Jokman
    22.01.2018 16:12

    Jā žēl, ka Sony padodas. Man ir XZ premium. Pēc Samsung S7 trūkst kameras attēlu kvalitātes un telefons ir arī smags. Sony firmas zīme ir viņu softs, ātri update un kantainais dizains :) . Telefons darbojas plūdeni arī pēc pusgada ko nevar teikt par Samsung. Nākošais telefons drošvien jāņem Mate 10Pro, jo tas ir vienīgais kas spēj konkurēt ar Samsung kameras ziņā.

    itanium
    22.01.2018 16:46
    Reply to  Jokman

    Un Pixel 2 nespēj?

    Jokman
    22.01.2018 17:44
    Reply to  itanium

    Pixel 2 nevar LV oficiāli nopirkt. One Plus 5T arī ir interesants, bet tā kā caur operātoriem šos telefonus netirgo nav interesanti.

    Kristaps Skutelis
    22.01.2018 20:50
    Reply to  Jokman

    Ja Bite tirgoja iepriekšējos OnePlus, tad gan jau agrāk vai vēlāk tiks arī līdz 5T. Bet, protams, vari nopirkt arī manējo :)

    Reklāma