Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips: Kā izvēlēties īsto monitoru?

    Jaunākie raksti

    Darbinieki un IT jomas vadošie speciālisti ik dienu pavada daudz stundu pie saviem monitoriem. MMD tehnisko produktu vadītājs Eiropā Kevins Jangs (Kevin Yang) skaidro,
    kas jums būtu jāzina par paneļiem, izvēloties savu jauno monitoru.

    Kādas ir IPS un VA paneļu būtiskākās iezīmes un priekšrocības?

    Mums šķiet, ka gadu gaitā ir izveidojušies zināmi stereotipi par dažādajiem paneļu veidiem. IPS paneļi tāpat kā VA paneļi ir pieejami tirdzniecībā jau gandrīz 20 gadu, un šo paneļu oriģinālās versijas dažos aspektos ir guvušas sliktu slavu. Salīdzinot ar LCD TN paneļiem, IPS paneļiem kādreiz piedēvēja lēnu atbildes laiku, attēla izplūšanu un dubultošanos, bet šobrīd šādu trūkumu vairs nav. Modernajiem IPS paneļiem ir daudz uzlabojumu, piemēram, pieņemams atbildes laiks, kā arī tiem ir daudz dažādu pielietojuma iespēju. Tas pats attiecas uz VA paneļiem, kas vienmēr bijuši zināmi ar labāku kontrasta attiecību nekā IPS un TN paneļiem. Kā VA paneļu negatīvās iezīmes tika minēts slikts atbildes laiks un neprecīzas krāsas salīdzinājumā ar IPS paneļiem. Bet mūsdienu monitoriem vairs nav šādu problēmu. Mums ir VA paneļi ar ātru atbildes laiku un pat Quantum Dot tehnoloģiju, kas nodrošina labāku krāsu kvalitāti nekā IPS.

    Reklāma

    Kāda veida panelis ir vispiemērotākais grafiskajiem dizaineriem vai video veidotājiem?

    Grafiskajiem dizaineriem ļoti būtiska ir krāsu precizitāte, tāpēc šai grupai ir ieteicams izmantot IPS paneļus. Varētu teikt, ka tas attiecas arī uz video veidotājiem, vienīgi viņiem nepieciešama arī lieliska izšķirtspēja, jo monitori ar augstāku izšķirtspēju atvieglo video rediģēšanu. Piemēram, tā vietā, lai izmantotu divus līdzās esošus monitorus — vienu ar video saistītām vajadzībām un vienu vadības paneļu lietošanai —, viņiem vajadzētu izvēlēties vismaz 34 collu 21:9 monitoru, kas ļauj veikt abas darbības vienā ekrānā, un tā ir reāla priekšrocība.

    Ko izvēlēties uzņēmumiem, kas vēlas uzlabot darbinieku ražīgumu?

    Tas lielākoties atkarīgs no tā, kāda veida uzdevumus darbinieki veiks monitorā, bet kopumā būtu labāk izvēlēties paneli ar nemirgojošu pretgaismu vai zilās gaismas samazināšanas funkciju. Tas palīdz izvairīties no galvassāpēm pēc daudzām pie ekrāna pavadītām stundām un samazina īsviļņu zilās gaismas starus, kas var kaitēt acīm. Ja lietotājs izmanto vairākus ekrānus, vislabākā izvēle ir paneļi bez apmalēm, jo tie nodrošina labāku ekrānu integrāciju.

    Un ko vajadzētu izvēlēties lietošanai mājās?

    Vispārējai lietošanai mājās, kas aprobežojas ar tīmekļa pārlūkošanu, pilnībā pietiek ar parastu Full HD monitoru, bet lietotāji, kas ik pa laikam spēlē spēles, iespējams, vēlēsies monitoru ar lielu ekrānu, kurā viņi var spēlēt spēles ar konsolēm un skatīties video.

    Kādu atsvaidzes intensitāti vajadzētu izvēlēties tipiskai lietošanai mājās vai birojā?

    Šobrīd šādi lietotāji visbiežāk izvēlas 60 Hz paneļus. Tikai pārliecināti un aizrautīgi datorspēļu spēlētāji varētu pilnībā izmantot 144 Hz paneļu sniegtās priekšrocības. Patiesībā nākamā gada laikā mēs izlaidīsim monitorus ar superaugstu izšķirtspēju — pat 8K, vislabāko krāsu kvalitāti un HDR tehnoloģiju, bet tajā pašā laikā tie joprojām būs 60 Hz paneļi, jo vienkārši nav vajadzības paaugstināt šo frekvenci. Šobrīd nav tādu filmu vai multivides satura, kam būtu nepieciešama par 60 Hz augstāka atsvaidzes intensitāte — tā patiešām ir paredzēta tikai aizrautīgiem datorspēļu spēlētājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    P.
    22.01.2018 11:17

    Philips: man nav problēmu izvēlēties monitoru, ja vien tam ir skaidri norādīta izmantotās LCD matricas specifikācija. Īpaši aicinu jūs norādīt attēlojamo krāsu skaitu: 6-bit, 8-bit vai 10-bit, ar FRC vai bez. Ja tas ir IPS vai VA panelis, lūdzu norādiet konkrētu tehnoloģijas tipu: piem. S-IPS, AMVA vai taml. Un vēl, protams, gribētos lai LCD matricai norāda konkrētu modeļa sērijas numuru un ražotājvalsti.
    Paldies. Ar cenām un piedāvājumu tālāk tikšu galā.

    Filips
    22.01.2018 11:21

    Terminoloģijas jautrības. Iesitu google “panelis ar nemirgojošu pretgaismu”. Izņemot Kursora rakstu, nulle. Nu un kā man viņu meklēt, cienījamais Philips? :D

    enity2017
    22.01.2018 15:07

    Neesmu maniaks, pilniibaa apmierina 23.6 MVA monitors no AOC.

    geksis
    23.01.2018 09:11

    rakstā lietderīgas informācijas apaļa 0.
    Cilvēkam kas no tehnoloģijām saprot maz šis raksts sajauks galvu vēl vairāk.
    “Kādas ir IPS un VA paneļu būtiskākās iezīmes un priekšrocības?”
    Kur tad rakstā ir pieminēta atbilde uz pašu uzdoto jautājumu?

    neķer kreņķi
    23.01.2018 09:37
    Reply to  geksis

    Tieši tā, par apskates leņķiem vispār neviena vārda. Par energoefektivitāti klusums. Pats smieklīgākais, kā slēpt reklāmu ir ielikt autora ailē: Preses relīze.

    23.01.2018 09:39

    Protams, par jebkuru tēmu vienmēr var uzrakstīt labāk. Šajā rakstā ir šādas tādas noderīgas lietas. Sagatavosi plašāku skatījumu?

    geksis
    23.01.2018 10:11

    Vari noprecizēt tās noderīgās lietas?

    23.01.2018 10:24
    Reply to  geksis

    Nu bet taču izlasi rakstu.

    geksis
    23.01.2018 11:21

    izlasīju 3x vienīgā noderīgā varētu būt tā, ka IPS un VA nav stāvējuši uz vietas, bet 20 gadu laikā ir uzlabojušies. :) vis pārējais ir tukšu salmu kulšana. Visa informācija, kas ir sniegta (un tās ir maz) ir tā, ko tāpat jau visi (kam interesē) to zina. Piemēram: “video veidotājiem, vienīgi viņiem nepieciešama arī lieliska izšķirtspēja, jo monitori ar augstāku izšķirtspēju atvieglo video rediģēšanu.” Tie kas veido video to tāpat zina. Pārējiem šis teikums neko neizsaka. Kāda tad ir tā “augstā izšķirtspēja” uz kuru (sākot no kuras) būtu jāskatās cilvēkam, kas vēlētos sākt nodarboties ar video rediģēšanu? Cik zinu izšķirtspēja un izmērs nav viens un taspats. Bet rakstā tiek ieteikti ekrāna izmēri nevis izšķirtspēja. “Kādas ir IPS un VA paneļu būtiskākās iezīmes un priekšrocības?” Zem šī virsraksta ir pieminēts tikai tas, ka vis kas kādreiz bija negatīvs šiem ekrāniem, ir izlabots (uzlabojies). Kādas tad ir tās priekšrocības? “Ja lietotājs izmanto vairākus ekrānus, vislabākā izvēle ir paneļi bez apmalēm…” Līdz šādam slēdzienam, nonāks jeburš cilvēks, pat tie, kuri nav mācījušies dizaina skolās. Un Tas ir vienīgais ieteikums birojiem? Otrs ieteikums, kā jau ieppriekš Filips minēja, ir par neeksistējošiem terminiem. Un no galvassāpēm pasargā arī tas, ka tiek ievēroti ieteicamie noteikumi darbā… Read more »

    23.01.2018 14:47
    Reply to  geksis

    OK, darām savādāk. Uzraksti plašu un pamatīgu rakstu par to kam jāpievērš uzmanība izvēloties monitoru 2018. gada sākumā. Tad būs +5 karmas punkti gan tev, gan mums kā Kursoram un cilvēki mums dziedās slavas dziesmas, jo būsim viņiem radījuši noderīgu rakstu. Aiziet!

    geksis
    23.01.2018 15:00

    Manas zināšanas ir par vāju, lai es varētu ieteikt citiem kas ir labāks vai sliktāks, Bet no tehnisko produktu vadītāja es gribētu dzirdēt ko vairāk.

    23.01.2018 15:09
    Reply to  geksis

    Pat ne tik ļoti ieteikt, vienkārši aprakstīt kas ir kas. Es pats saprotu, ka šī relīze ir vāja, bet mums par šo tēmu nav bijuši raksti un gribējās, lai tā ir nosegta vismaz ar šo relīzi.

    P.
    23.01.2018 11:08

    Tur nevajag nekādu plašāku skatījumu. Šī ir zemas kvalitātes preses relīze.
    Ja pērc monitoru, tad ej uz http://www.displayspecifications.com un izpēti konkrētā monitora matricas tipu, nevis paļaujies uz Philips mājaslapā reklamēto.

    x
    23.01.2018 11:29
    Reply to  P.

    puikas, jūs mazliet nesapratāt raksta jēgu – uz pareizā monitora ir uzraksts philips, bet jūs par herciem, paneļiem un leņķiem)

    Reklāma