Web Analytics
More
    Reklāma

    Powermat atzīst sakāvi, pievienojas Wireless Power Consortium

    Jaunākie raksti

    Vairākus gadu viedierīču bezvadu uzlādes tirgū dominēja Powermat un Qi standarti, bet pēc Apple ienākšanas bezvadu uzlādes tirgū ar nu jau pagājušā gada iPhone 8 sēriju un iPhone X modeļiem, svaru kausi nosliekušies par labu tikai vienam vienīgam tirgus spēlētājam.

    Daži gudrinieki, piemēram, Samsung pamanījās iedabūt savās viedierīcēs abu bezvadu uzlādes standartu atbalstu. Tiek ziņots, ka bezvadu uzlādes standartu kari ir noslēgušies, jo Wireless Power Consortium pievienojies arī Powermat. Gala lietotāji noteikti būs tikai ieguvēji.

    Qi bezvadu uzlādes standarts turpmāk tiks iebūvēts visos nākotnes viedtālruņos. Visticamāk, tuvāko pāris mēnešu laikā gaidāmie Samsung Galaxy S9 un S9+ modeļi atbalstīs abus bezvadu uzlādes standartus, bet tālāk jau visam jānorit gludi. Bezvadu uzlāde kļūs tikai pieprasītāka, ražotāji varēs koncentrēt spēkus uz bezvadu uzlādes paātrināšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.01.2018 12:11

    Tad jau labi. Aksesuāru ražotāji var sākt domāt par biroja kafijas sildītājiem un omletes minipannām, ko varēs sildīt uz tiem pašiem lādētājiem.

    Lapsinieks
    09.01.2018 12:18

    “Qi bezvadu uzlādes standarts turpmāk tiks iebūvēts visos nākotnes viedtālruņos.” Nu ļoti drosmīgs apgalvojums, Arti!

    Kamēr tas paliknis nenāks līdzi kastē, nebūs katrā mašīnā, kafejnīcu un biroju galdos iestrādāta, pie šodienas fiksās lādēšanas, tā lieta baigi nekustēsies. Un pārāk daudz kompromisi un dizaina uzbūves noteikumi. Alumīnija aizmuguri izmantot vairs nevarēs – flagmaņu stikli ir dārgāki un trauslāki.

    Lai iesākumā visi pāriet uz usb-c un fikso uzlādi.

    Krotow
    09.01.2018 22:46
    Reply to  Lapsinieks

    100% piekrītu. Ar vienu atrunu – lai lādētājus un kabeļus arī ražo standartam atbilstošus. Nevis kreisi savienotus, kuri nokuras paši un nosvilina pievienotos laptopus.

    bombelats
    09.01.2018 23:25
    Reply to  Lapsinieks

    Visam Tevis rakstītajam var piekrist, bet viss tas neliedz to bezvadu uzlādi iebūvēt. Atteicāmies no Al katliem un karotēm , iztiksim arī bez Al tālruņiem.
    Starp citu, Ikea tak jau pirms vismaz gada paziņoja, ka kaut kuros tur skapīšos iebūvēšot to uzlādes paliktni.

    Lapsinieks
    10.01.2018 00:16
    Reply to  bombelats

    nu jā, bet ikea mūsu mājās ir manta non grata

    Kristaps Skutelis
    09.01.2018 23:46
    Reply to  Lapsinieks

    Da labi. Ņemot vērā, ka Apple beidzot ir ielecis šajā vilcienā, tas beidzot pilnā ručkā dosies uz priekšu. Jau tagad @ CES 2018 redzu, ka ir ļoti daudz visādu bezvadu uzlādes risinājumu. Pirms gada to praktiski nebija, lai gan joma kā tāda nav aktuāla pirmo gadu. Pacietību, vēl piecus gadus un pat savu Huawei telefonu varēsi uzlādēt bez vadiem ;)

    Lapsinieks
    10.01.2018 00:16

    aga. bet aaple pat nevar kastē iemest ātro lādētāju. kauns.

    Kristaps Skutelis
    10.01.2018 00:24
    Reply to  Lapsinieks

    Mhm. Ne tikai kastē nevar iemest, bet tirgo par briesmu naudu. Tas nav veids kā “jaunu” tehnoloģiju ātri iedzīvināt tautās.

    Lapsinieks
    11.01.2018 23:57

    starp citu – nobrīnījos. pat huawejs p10 lite (!) līdzi dod ātro lādētāju. 200 eiro pret 500…

    Reklāma