Web Analytics
More
    Reklāma

    Sākusies reģistrācija konferencei “Atvērtās tehnoloģijas – no datiem līdz zināšanām”

    Jaunākie raksti

    Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) aicina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares profesionāļus, uzņēmējus, valsts, pašvaldību un izglītības iestāžu darbiniekus un citus interesentus 2018. gada 1. februārī piedalīties konferencē “Atvērtās tehnoloģijas – no datiem līdz zināšanām”.

    Konferencē būs iespējams uzzināt par 2018. gada tendencēm IKT jomā pasaulē un Latvijā. Prezentācijas būs veltītas datiem – kā videi, kurā dzīvojam un datiem, kā vērtību in zināšanu radītājiem. Eksperti dalīsies pieredzē, kā no atvērtajiem datiem radīt pakalpojumus, kā arī sniegs skaidrojumu, kas ir lieli dati, kā tos apstrādāt un kur Latvijā papildināt savas zināšanas datu tehnoloģijās. Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kā mainīsies uzņēmumu ikdiena pēc datu regulas ieviešanas un kā saviem spēkiem ieviest datu regulu. Būs informācija arī par  jaunumiem  Latvijā atvērto datu jomā.

    Reklāma

    Pēcpusdienas sesijās konferences dalībnieki iepazīsies ar īpašām tehnoloģijām un risinājumiem, piemēram, atvērto tehnoloģiju  LoRa,  Nutanix AHV un Hitachi platformu iespējām virtualizācijā un mākoņpakalpojumos, būs tēmas par atvērtā pirmkoda programmatūru un drošību, kā arī privāto datu uzglabāšanas pieredzi.

    Konferences laikā tiks pasniegtas LATA balvas par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Apbalvojumi tiks pasniegti trīs kategorijās: atvērtākā iestāde; izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā; būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā.

    Pasākums notiks Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1. Ieeja brīva. Reģistrācija obligāta! Pieteikties iespējams līdz 26. janvārim LATA mājas lapā: http://lata.org.lv/konference2018/.

    Līdz 12. janvārim iespējams pieteikties Atvērto tehnoloģiju gada balvai

    Lai izceltu un godinātu Latvijas privātā un publiskā sektora, akadēmiskās vides pārstāvju un privātpersonu ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā, popularizēšanā, LATA izsludina konkursu “Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas balva 2017”.

    Kandidāti tiks vērtēti un balvas pasniegtas trīs kategorijās:

    • Atvērtākā iestāde,
    • Izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā,
    • Būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā.

    Balvai var pieteikties juridiska vai fiziska persona, līdz 2018. gada 12. janvārim, aizpildot un iesniedzot balvas pieteikuma anketu uz e-pastu lata@lata.org.lv. Pretendentu balvai var pieteikt arī cita juridiska vai fiziska persona, aizpildot par pretendentu pieteikuma anketu. Uzvarētājus noteiks LATA valde atbilstoši konkursa nolikumam. (Konkursa nolikums: ODT formātā, PDF formātā). Uzvarētāji tiks apbalvoti LATA konferencē 2018. gada 01. februārī.

    2016. gada balvas ieguvēji

    2016. gada balvu kā atvērtākā iestāde saņēma Latvijas Nacionālais arhīvs – par Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva izveidoto  interneta  vietni www.redzidzirdilatviju.lv,  kurā  piedāvā  ikvienam  interesentam meklēt informāciju par arhīvā uzkrātajiem kinodokumentiem un videodokumentiem, kā arī skatīties vietnē publicētos video. Projekta realizācijai izmantotas atvērtas tehnoloģijas: darbinieku un lasītavas vides izstrādātas uz atvērtā pirmkoda satura vadības platformas Drupal (PHP/PostgreSQL), vietne www.redzidzirdilatviju.lv  izstrādāta, izmantojot Angular JS un citas atvērtā koda tehnoloģijas, risinājuma komponentes  izvietotas uz virtuāliem Linux serveriem. Nominācijā “Izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā” balvu 2016. gadā saņēma SIA “Intelligent way” – par izstrādāto CEnOS (Connecting Engineering Open Source)  integrēšanas platformu, kas apvieno dažādas inženiermodelēšanas (CAD/CAE) atvērtā pirmkoda programmatūras. Balvu par ieguldījumu atvērto tehnoloģiju popularizēšanā 2016. gadā ieguva Ernests Gabrāns – par atvērtā pirmkoda tehnoloģijas Drupal popularizēšanu, Drupal kopienas izveidi Latvijā, aktīvu darbību Drupal kopienā, iniciējot un organizējot pasākumus ne tikai vietējā, bet arī starpvalstu līmenī, kā arī par sniegto atbalstu IKT studentiem, sniedzot lekcijas, nodrošinot prakses vietas un stipendijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vladislavs
    07.01.2018 16:38

    Small business loans for growth https://www.cityfinances.lv/kontakti/

    Reklāma