Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ļaus esošus maršrutētājus izmantot bezvadu režģtīklā

    Jaunākie raksti

    Mūsdienās nav nekādu problēmu mājas Wi-Fi pārklājumu uzlabot ar bezvadu režģtīkla (mesh network) ierīcēm. Visu gan izsaka cena – mājas aprīkošana ar bezvadu režģtīkla ierīcēm izmaksās aptuveni 400 līdz 500 eiro, kas ir jūtams sitiens pa mājsaimniecības budžetu.

    ASUS izlēmis piedāvāt AiMesh sistēmu, kas ļauj Wi-Fi pārklājumu uzlabot ar esošu bezvadu aprīkojumu. Šobrīd AiMesh sistēmu atbalsta ASUS RT-AC68U (ap 140 eiro), RT-AC86U (ap 210 eiro), RT-AC88U (ap 300 eiro) un RT-AC3100 (ap 320 eiro) maršrutētāji, kas gan arī nebūtu dēvējami par izcili lētiem modeļiem. ASUS paziņojis, ka beta testi norit arī ar citiem maršrutētāju modeļiem.

    Reklāma

    Tradicionālajos bezvadu tīklos klienti (viedtālrunis, dators) tiek pievienoti tīklam pa tiešu bezvadu savienojumu ar pieejas punktu, bet bezvadu režģtīklā jebkura ierīce ar bezvadu tīkla iespējām var būt gan maršrutētājs, gan pieejas punkts. Ja tuvākais pieejas punkts ir pārslogots, dati tiek pārsūtīti uz tuvāko nenoslogoto mezglu. Bezvadu režģtīklā daudzas ierīces var pieslēgties vienlaikus, izmantojot dažādus mezglus, turklāt tīkla caurlaides spējai nav jāsamazinās. Īsāki datu pārraides attālumi bezvadu režģtīklā ļauj samazināt šķēršļu ietekmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma