Web Analytics
More
    Reklāma

    Atvērtā pirmkoda Lightroom alternatīva Darktable pieejama Windows lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Adobe ir spērusi nepopulāru soli, paziņojot, ka Lightroom fotoapstrādes programmatūra būs pieejama tikai Creative Cloud Photography ietvaros. Atsevišķi Lightroom vēl var iegādāties, bet tiks pārtraukta Lightroom uzturēšana, kas nozīmē, ka netiks pievienots jauno fotoaparātu RAW datņu atbalsts.

    Šeit talkā varētu nākt Darktable programmatūra fotogrāfiju apstrādei, kas beidzot pieejama Windows datoriem. Kā jau bezmaksas rīkam, Darktable ir savi mīnusi, bet mājas lietotājs tos, visticamāk, nemanīs. Turklāt Darktable var uzstādīt datorā bez maksas.

    Reklāma

    Darktable fotogrāfiju apstrādes lietotne iepriekš bija pieejama Linux un Mac lietotājiem, tāpēc tā jau spējusi uzkrāt pamatīgu pieredzi un RAW datņu atbalstu. Pagaidām Darktable nepiedāvā Nikon D850, Sony A7RIII un Panasonic Lumix G9 RAW datņu apstrādi, bet mājas lietotājam, visticamāk, šādi fotoaparātu modeļi nebūs pārāk aktuāli.

    Darktable vari ielādēt te.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    garaisezis
    03.01.2018 16:56

    intereses pec izmeginaju jo svars neika paris mb nebvis ká tagad visám programmám apr 2-3gb. Saskāros ar pirmo problēmu, tas importēt no atminas kartes ir jauc pakaļu, es atvainojos pa izteicienu. Mājas lietotājiem pietiktu arī ar MS paint.
    nepatika kad haotiski izkārtota navigācija, pārāk daudz jāpārslēdās no viena tab uz otru, nav sinc lai var uzreiz vairākas foto editēt, pie slaidšova uzkārās.

    digitalk
    03.01.2018 17:13
    Reply to  garaisezis

    Mājas lietotājiem pietiktu arī ar MS paint – pie šāda apgalvojuma taviem citiem secinājumiem ir nulles vērtība.

    y
    04.01.2018 00:09
    Reply to  digitalk

    +++ Čalis pilnīgi saspiedies,:D

    Reklāma