Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Federālā sakaru komisija apstiprina pirmo uzlādes ierīci no attāluma

    Jaunākie raksti

    Mums zināmā bezvadu uzlāde, protams, iztiek bez vadiem, bet viedtālrunim tomēr ir jāsaskaras (jāatrodas dažu milimetru attālumā) ar uzlādes ierīci. Tikko paziņots, ka ASV Federālā sakaru komisija (angļu – Federal Communications Commission jeb FCC) ir pārbaudījusi un apstiprinājusi pirmās attālās uzlādes (angļu – power-at-a-distance) ierīces izlaišanu tirgū.

    Sanhosē bāzētais jaunuzņēmums Energous saņēmis FCC atļauju pārdot WattUp Mid Field uzlādes ierīci, kas pārvērš elektroenerģiju radioviļņos, tādējādi uzlādējamajai ierīcei nav jāatrodas tiešā uzlādes ierīces tuvumā.

    Reklāma

    WattUp vienlaikus var uzlādēt vairākas ierīces – viedtālruņus, planšetdatorus, tastatūras, peles, austiņas u.tml. WattUp uzlādes sistēma plānota universāla, tā spēs nodrošināt uzlādi no attāluma visiem ražotājiem. Netiek plānota nekāda cīņa starp dažādiem uzlādes standartiem, kā tas šobrīd ir ātrajā vadu uzlādē un dažādos bezvadu uzlādes standartos.

    WattUp savu produkciju parādīs CES 2018 norises laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    28.12.2017 09:41

    Šī tehnoloģija nav jauna, ar to sākotnēji tika plānots aizstāt mājas sadzīves tehnikas vadus!
    ideja lieliska, piekar televizoru pie sienas un aizmirsti par strāvas vadu! Problēma bija ar barošanas ierīces gabarītiem, kas bija ledusskapja izmērā! :) Iespējasm, samazinot gabarītus vairs nevar pavilkt sākotnēji iecerētās jaudas, bet ne tik ēdelīgiem patērētājiem būs pašā laikā!

    P.
    28.12.2017 16:29

    Aiiiziet, smadzeņu sildīšana.

    GundarsBarons
    28.12.2017 19:48
    Reply to  P.

    Vo, vo, gribēju teikt. Lādējot datoru, pie reizes uzlādē kaķi un vecāsmātes sirdsdarbības motoru. Vai nu tur jauda pietiks labi ja datorpeles lādēšanai vai neglābjami cietīs veselība. …par ko gan tiks noliegts līdz pēdējam, jo nauda tak apgrozīsies pieklājīga. Pastāviet zem 330kV līnijas, sajutīsiet kā “pa gaisu, bez vadiem” uzlādējaties. Nez kāpēc to tomēr iesaka nedarīt ilgstoši un ikdienā.

    Reklāma