Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija izsaka atzinību par LIKTA darbu pie digitālo prasmju veicināšanas Latvijā

    Jaunākie raksti

    Šā gada decembrī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) saņēma augstu Eiropas Komisijas (EK) novērtējumu par tās īstenotajiem un Eiropas savienības finansiālo programmu ietvaros atbalstītajiem projektiem “Online4EDU” un “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā”. Šie projekti atbalsta digitālo prasmju  attīstību un digitālo tehnoloģiju izmantošanu – gan uzņēmējiem, gan skolotājiem.

    7. decembrī Briselē notika Eiropas Savienības organizētā Digital Skills and Jobs Coalition konference, kurā piedalījās arī Eiropas Digitālās ekonomikas un sabiedrības komisāre Marija Gabriela (Mariya Gabriel, European Commissioner for the Digital Economy and Society). Konferencē tika nosauktas labākās prakses projektu un iniciatīvu īstenošanā četrās digitālajās kategorijās: digitālās prasmes IKT profesionāļiem, digitālās prasmes iedzīvotājiem, digitālās prasmes izglītībā un digitālās prasmes darba spēkam.

    Reklāma

    LIKTA  projekts “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā” (Nr. 1.2.2.3/16/I/002), kas tiek īstenots Eiropas Savienības (ES) Eiropas Reģionālā attīstības fonda ietvaros sadarbībā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru,  tika atzīts par vienu no četrām labākajām praksēm kategorijā Digital Skills for Labour Force. Šajā projektā iesaistījušies vairāk nekā 400 komersanti. Trīs gadu laikā paredzēts iesaistīt vēl vairāk nekā 1000 mazos un mikro uzņēmumus, nodrošinot vairāk nekā 7000 apmācību. Konferences ietvaros projektam paredzētajā stendā LIKTA dalījās savā pieredzē kā iesaistīt digitālo prasmju un inovāciju ieviešanā mazos un mikro komersantus. Plašāka informācija par projektu: www.mmu.lv

    Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, tad 2008. gadā e-pakalpojumus izmantoja 21% iedzīvotāju, tad 2017. gadā jau 70% iedzīvotāju, bet internetbankas tiešsaistē izmanto 80% iedzīvotāju. “Gan e-pakalpojumu, gan internetbankas lietošanas ziņā esam starp labākajām starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas ir patīkami. Taču uzņēmēju prasmes – gan tehnoloģiju izmantošana uzņēmējdarbībā, gan digitālās prasmes – krietni atpaliek no ES vidējiem rādītājiem. Tāpēc LIKTA jau vairākus gadus rīko apmācības uzņēmējiem, iepazīstinot ar tehnoloģiju izmantošanu biznesā. ES izteiktā atzinība ir lielisks apliecinājums apmācību kvalitātei, ko uzņēmējiem vajadzētu izmantot,” uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    Savukārt 8.decembrī Rīgā tika pasniegtas ES “Erasmus+” programmas kvalitātes balvas par 2014. gadā uzsāktajiem projektiem. LIKTA vadītais un īstenotais projekts Online4EDU “Tiešsaistes sadarbības metožu un rīku ieviešana izglītībā”  ieguva Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas “Erasmus+” galveno kvalitātes balvu “Spārni 2017” nominācijā 2014. gada “Erasmus+”stratēģiskās partnerības projekts skolu izglītības sektorā. Projekta ietvaros tika izstrādāta mācību programma, apmācību metodika un rīki kas saistās ar skolotāju sadarbību tiešsaistē, mākoņdatošanas un inovatīvu digitālo tehnoloģiju izmantošanu izglītības procesā. Projekta laikā inovatīvajās digitālajās apmācībās iesaistījās visdažādāko priekšmetu skolotāju no visas Latvijas: Rīgas, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Tukuma, Talsiem, Rēzeknes, Saldus, Dobeles un citiem Latvijas novadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma