Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa lemj – Uber ir taksometru serviss, nevis lietotne

    Jaunākie raksti

    Eiropas Augstākā tiesa lēmusi, ka Uber vairs nevarēs slēpties aiz dažādām atrunām, jo Uber atzīts par transporta pakalpojumu sniedzēju. Iepriekš Uber visu laiku centās sevi pozicionēt par lietotni, par starpposmu starp autovadītāju un pasažieri.

    Tiesas lēmums pavērs Eiropas Savienības dalībvalstīm ceļu, lai liktu Uber reģistrēties un darboties atbilstoši valstu likumdošanai par transporta pakalpojumu sniegšanu. Tiesa uzskata, ka Uber lietotne ir pārāk dziļi saistīta ar automašīnas šoferi un arī ar pasažieri, tāpēc Uber nāksies uzņemties visas saistības, kas jau šobrīd regulē taksometru darbību dalībvalstīs.

    Reklāma

    Uber Eiropā visbiežāk tiek pārmests par nepārbaudītu automašīnu vadītāju akceptēšanu darba veikšanai. Septembrī Londonas transporta sistēmas operators paziņoja, ka nepagarinās kopbraukšanas pakalpojumu sniedzēja Uber licenci darbībai pilsētā. Lēmums pieņemts ietekmes uz drošību un sabiedrības drošības dēļ. Viens no iemesliem, kādēļ atteikts licences pagarinājums, ir bažas par veidu, kā Uber pārbauda savu autovadītāju pagātni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kengurs
    20.12.2017 20:18

    un ko šis nozīmē pie mums, saistībā ar taxify?

    21.12.2017 08:07
    Reply to  kengurs

    kļūsti par VID ārštata darbinieku, un varēsi konfiscēt pēc tevis atbraukušo netrafarēto Taxify vāģi ;)

    apo
    21.12.2017 17:43
    Reply to  kengurs

    neko, jo Taxify jau darbojas kā taksomtru kompānija, neatsakoties no atbildības par taksometru pakalpojumu sniegšanu. Uber dažās valstīs vēlējās sev īpašu statusu – šur tur arī ļāva, bet vairumā gadījumu tomēr pateica, ka īpašas atlaides nedos un visiem jāstrādā pēc vienādiem principiem.

    Reklāma