Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauns polimērs varētu atrisināt trauslo viedierīču ekrānu problēmu

    Jaunākie raksti

    Saplaisājis, sadauzīts ekrāns, mūžīgās ekrānu plēves un silikona maciņi varētu kļūt par vēsturi, jo materiālu pētnieki no Tokijas Universitātes atklājuši jaunu polimēru, kas spēj pats sevi salabot. Šī gan nav pirmā reize, kad dzirdam līdzīgus apgalvojumus…

    Tokijas Universitātes pētnieki esot atklājuši stiklam līdzīgu polimēru, kas spēj sevi salabot normālos apstākļos. Atliks vien ar roku uzspiest uz saplēstās ekrāna vietas, lai polimērs atgrieztos sākuma formās. Tas viss paveicams istabas temperatūrā.

    Reklāma

    Citi līdzvērtīgi materiāli spēj daļēji “salaboties” tikai ļoti augstās temperatūrās, kas iznīcinātu visu pārējo viedtālruni. Līdzīgas idejas materiāli spēja “salaboties” temperatūra ap 120 grādiem.

    Iepriekš ar līdzīgiem solījumiem mētājās LG, bet viedtālruņu aizmugures vāciņi sevi nespēja salabot arī pēc nelielām švīkām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    19.12.2017 10:39

    vienkārša matemātika – cik ir jāmaksā šādam dzīvelīgajam ekrānam, lai tas ražotājam atsvērtu neiegūtos ieņēmumus par nenopirktajiem telefoniem.
    jāsaka, ka plānums un integrācija, kas sarežģī remontu un ceļ tā izmaksas, ir lielisks stimuls pircējam izvēlēties jaunu, nevis labot veco.

    aigi
    19.12.2017 14:12
    Reply to  x

    Nu es pērku nevis tapēc, ka man nav saplēsts/ saskrāpēts stikliņš, bet gan tapēc, ka gribu jaunu tālruni.
    Pilns Rīgas sab. transports, kas savos saplēstajos iPhone (novērojumi rāda, ka lielākā daļa tieši ir iPhone, hvz kapēc) mēģina kaut ko salasīt vai uzrakstīt un neizksatās, ka viņi skrietu pēc jauna. Saplēsts stikls nebūt nav stimuls pirkt jaunu.

    Krotow
    20.12.2017 02:47
    Reply to  aigi

    Bija iPhone modeļi, kur tehnoloģisku defektu dēļ stikls plīsa arī pats no sevis.

    P.
    19.12.2017 18:21

    Nu bet jau labu laiku tirgū ir nesaplēšams stikls: Motorola ShatterShield.

    Pieejams šajos modeļos:
    https://www.gsmarena.com/motorola_moto_z_force-8093.php
    https://www.gsmarena.com/motorola_moto_z2_force-8693.php

    Daris
    23.12.2017 18:34

    Sen būtu laiks. Nu cik ilgi var salīdzinoši dārga ierīce būt tik trausla lietošanā. Lūk par to varētu pieņem kādu ES regulu, ne par visādām blēņām.

    Reklāma