Web Analytics
More
    Reklāma

    HP EliteOne 1000 G1 “viss vienā” biznesa datora apskats

    Jaunākie raksti

    HP nav gluži pirmo dienu datoru biznesā un šī apskata galvenais varonis nav vienīgais šī ražotāja “viss vienā” tipa dators. Globālajā HP tīmekļa vietnē šajā kategorijā atrodam 59 ierīces, bet lokālajā – 12. Tātad, šī ierīču kategorija ir diezgan kupli pārstāvēta.

    Konkrēti EliteOne sērijas “viss vienā” tipa datori ir paredzēti biznesa lietotājiem, kam ļoti svarīgi konferences zvani. Datora pamatnē ir iebūvētas speciālas pogas ar kurām var kontrolēt kameras, mikrofonu, kā arī uzsākt vai beigt zvanu. Līdzīgi arī dažos biznesam paredzētos HP portatīvajos datoros varam atrast speciālus taustiņus ar kuriem var kontrolēt savus zvanus. Datora skaņu sistēma veidota sadarbībā ar audio ekspertiem no Bang & Olufsen un datoram īpaši pielāgojumi ir gan mikrofonam (trokšņu slāpēšana), gan skaļruņiem (pielāgojumi kvalitatīvākam balss skanējumam). Interesanta ir arī izbīdāmā kameru sistēma, jo tajā iebūvētas kameras gan uz priekšu, gan aizmuguri.

    Reklāma

    Askētisks dizains

    EliteOne 1000 dators ir visnotaļ gaumīga praktiski melna un kantaina ierīce bez liekiem spīguļiem un grabuļiem. Tam ir ļoti smaga un stabila pamatne, kurā atrodas pašas datora komponentes un uz kājas uzmontēts displejs. Interesanti, ka displeju ir iespējams nomainīt uz citu no HP piedāvātajiem modeļiem. Lai to izdarītu, jāatbīda datora augšējais vāks un jāatskrūvē displejs ar kāju. Tāpat HP piedāvā tāda paša dizaina monitorus ar kuriem papildināt šo datoru. Tad uz galda būs īsta daile un pašam priecīgs prāts.

    Pieslēgvietas

    Apiesim riņķī datora pamatnei un palūkosimies uz tā pieslēgvietām. Priekšpusē neko nepieslēgsim, bet tā vietā atradīsim datora ieslēgšanas/izslēgšanas pogu kreisajā sānā, zvanu, kameras un mikrofona kontroles sensorpogas vidū un skaļuma regulatoru labajā pusē. Sensorpogas nav tik precīzas kā fiziskas pogas, bet var piešauties. HP norāda, ka tas darbojas ar Skype un Cisco Jabber. Ar parasto Skype versiju pēc noklusējuma man zvana uzsākšanas un beigšanas pogas nedarbojās un arī draivera uzstādīšana beidzās neveiksmīgi, jo tas nespēja atrast kaut kādu Microsoft Lync failu. Drūmi. Skaļuma regulators arī nav diez ko precīzs. Piemēram, uzslidinam uz vajadzīgo skaļumu, bet brīdī, kad paceļu no paneļa pirkstu, skaļums pārlec par kādām 5 vienībām. Nenormāli kaitinoši!

    Aizmugurē bilde jau ir krietni cerīgāka un tur atradīsim 4 pilnizmēra USB 3.1 portus, vienu HDMI portu, divus DisplayPort 1.2 portus (viens ieejošais un otrs izejošais), RJ-45 tīkla pieslēgvietu, elektrības pieslēgvietu un caurums pie kura pieāķēties, lai datoru fiziski pieslēgtu galdam.

    Datoram ir ārējais 180W strāvas adapteris un tas HP ir sanācis patiešām makans un smags ķieģelis. Aptuveni kā savulaik bija Xbox 360. Bet tā vēl ir mazākā problēma. Arī elektrības spraudnis ir garš un tas nekā nelokās, tāpēc datoru nebūs variantu piestumt pie sienas. Uzlādes vads gluži vienkārši traucēs. Kaitinoši! Kaut sānā būtu iebūvējoši uzlādes caurumu.

    Kreisajā sānā nav nekādu pieslēgvietu, bet labajā atradīsim vienu pilnizmēra USB 3.1 pieslēgvietu (atbalsta ātro lādēšanu), 1 USB Type-C portu un 1 austiņu audio pieslēgvietu.

    Ak, jā, labajā sānā ir iebūvēts arī pirkstu nospiedumu lasītājs. Pats par sevi tas darbojas tīri labi un praktiski vienmēr atpazina manu pirkstu, tomēr novietojums nav baigi ērts. Pieņemu, ka kreiļiem tas vispār nebūs izmantojams. Būtu vismaz iestrādājuši kaut kur augšpusē.

    Datoram ir tīri kvalitatīvs skanējums, taču tas nav nedz pārāk skaļš, nedz arī basīgs. Bang & Olufsen ir piepalīdzējuši HP izveidot arī audio kontroles centru, kurā var pielāgot mikrofona darbību (virziena maiņa) un skaļruņus (trokšņu slāpēšanu).

    Displejs un kameras

    HP EliteOne 1000 dators ir nopērkams ar vienu no trīs dažādiem displejiem. Mazākais ir LCD IPS 23.8 collu Full HD izšķirtspējas displejs, kas pieejams gan parastajā, gan skārienjutīgajā versijā. Pēc tam seko IPS LCD 27 collu 4K (3840 x 2160) izšķirtspējas un ieliekts LCD IPS 34 collu WQHD (3440 x 1440) izšķirtspējas displejs. Abi lielākie displeji nav skārienjutīgi, kas ir diezgan saprotams, jo kurš gan gribēs bakstīt ar pirkstu galddatorā. Es arī uz testu saņemtajam “mazajam” monitoram pieskāros vien pāris reizes, lai saprastu vai šī funkcija darbojas. Displejam ir regulējams augstums (par 4 cm).

    Par datora videosistēmu atbild Intel HD Graphics 630 integrētā videokarte. Tātad, varēsim pārlūkot tīmekli, uzklabināt kādu ekselīti, bet nepalaidīsim nevienu kaut cik vērā ņemamu spēlīti. Bet atgādināšu, šis ir biznesa klases dators nevis geiminga megamonstrs.

    Kopumā displejs man tīri subjektīvi šķita labs. Krāsas tiek attēlotas pieņemami pareizi, displeja virsma ir matēta un tāpēc pret to neatspīd gaisma, kā arī attēls ir labi saskatāms no sāniem. Vienīgi mūsdienās gribētos augstāku izšķirtspēju, jo Full HD pat uz 24 collām vairs neizskatās pārāk glauni.

    Datoram displeja augšpusē ir iebūvēta kamera, ko var paslēpt to iestumjot korpusā uz leju. Diezgan ērti, ka kameru var noslēpt, kad to neizmanto. Vismaz nebūs jālīmē priekšā skočs, ja gribam saglabāt privātumu.

    Kā jau iepriekš minēju, izbīdāmajā kameras panelī ir kamera gan aizmugurē, gan priekšā. Abas izmanto 2 megapikseļu sensorus, kas spēj uzņemt 1920 x 1080 pikseļu izšķirtspējas attēlus. Priekšpusē labajā sānā ir mazs grozāmveltnītis ar ko var pacelt vai nolaist aizmugurējo kameru, kā arī infrasarkano staru sensori, kas darbojas ar Windows sejas atpazīšanas sistēmu. Un praksē tā darbojas gana labi, varam izvairīties no paroļu vadīšanas.

    Kameru attēlu kvalitāte ir viduvēja. Ja apgaismojums ir labāks, tad vēl dabūsim pieņemamas kvalitātes attēlus un video, bet citādi būs švaki. Varēja jau HP iestrādāt augstvērtīgākas kameras, tās maksā kapeikas un vietas tajā panelī arī pietiek.

    Veiktspēja

    Uz testu saņemtais HP EliteOne 1000 ir aprīkots ar 7. paaudzes Intel Core i5-7500 (to var nomainīt arī uz citu i3/i5/i7 procesoru) procesoru un 8 GB DDR4-2400 operatīvo atmiņu, ko var paplašināt līdz 32 GB (datoram ir 2 SODIMM sloti). Datoram ir 256 GB (PCIe NVMe SSD) iebūvētā atmiņa, bet ir arī pieejamas konfigurācijas ar 1 TB HDD disku. Tāpat šis dators atbalsta arī Intel Optane atmiņu. Datoram ir divas M.2 pieslēgvietas (M.2 2230 un 1 M.2 2280) citu ierīču pieslēgšanai. EliteOne 1000 tiek piegādāts ar Windows 10 Pro.

    Lietotājs pats šim datoram var nomainīt operatīvo atmiņu, SSD disku un pat procesoru. Lai to izdarītu, vajag no aizmugures iespiest divus mehāniskus slēdžus un noņemt aizmugures vāku. Tāpat diezgan viegli ņemas nost arī otra vāka daļa, bet tur gan vajadzēs atslēgt vienu kabeli. Pēc tam varēsim ērti piekļūt RAM slotiem, kā arī nomainīt SSD disku vai procesoru.

    Praksē šādas konfigurācijas dators ļoti naski tiek galā ar ikdienas tīmekļa pārlūkošanas un dokumentu veidošanas darbiem. Tāpat aptuveni mēnesi lietojot šo ierīci, nenovēroju nevienu neparedzētu restartu vai uzkāršanos.

    HP šo datoru ir apveltījis ar dažiem visnotaļ noderīgiem programmrisinājumiem:

    • HP Sure Click – sargā lietotāju un viņa ierīci no ļaunprātīgām tīmekļa vietnēm.
    • HP Sure Start – sargā datora BIOS no iejaukšanās.
    • HP PhoneWise – ļauj uz datoru pārsūtīt zvanus un ziņojumus no Android un iOS mobilajām ierīcēm.

    Zemāk dažu populāru veiktspējas testu rezultātus, lai vari salīdzināt ar savu sistēmu vai alternatīvām.

    Secinājumi

    HP EliteOne 1000 G1 ir visnotaļ padārgs (>1500 eiro) “viss vienā” tipa dators, kas izskatās gaumīgi, darbojas stabili un nes dažus atvieglojumus tiem, kas ar datoru bieži piedalās konferences zvanos. Dubultā kamera var būt noderīga, tāpat arī zvanu pārvaldības sensorpogas (ja tās izdodas piedabūt darboties). Iespējas uzlabot datoru ir atstātas diezgan plašas, kaut displeju diez vai mainīsim pēc HP prāta).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Anzzz
    10.12.2017 22:41

    Diezgan atbaidošs pēc skata!

    x
    10.12.2017 22:49

    televizora apmales….āāāā!

    bet labi ir tas, ka var pat nedaudz paregulēt augstumu, neskatoties uz kārno kāju – tā izskatās, ka kustība notiek monitorā, nevis kā ierasts, teleskopiskajā kājā.

    Kristaps Skutelis
    10.12.2017 23:31
    Reply to  x

    Nu nav arī TIK slikti ar tām apmalēm. Kāja regulējas displeja aizmugurē un tāpēc tas gājiens ir tik īss.

    x
    10.12.2017 23:55

    es par apmalēm aiz muguras)

    Kristaps Skutelis
    11.12.2017 00:03
    Reply to  x

    LOL, tikai tagad sapratu par kuru televizoru ir runa :D Jā, nemirst mana lētā vintāža un tāpēc nevaru sev nopamatot modīgāka šmārt TV iegādi. Ar tiem vienas vienīgas klapatas.

    x
    11.12.2017 08:06

    ugu, tv iegādi vispār nav viegli pamatot

    Lapsinieks
    11.12.2017 10:46
    Reply to  x

    bet liela monitora iegādi (kur skatīties nosacītu tv sauru) – gan. Kaste, ta pēc visa spriežot bērnistabā un pēc autora iepriekšējiem izteikumiem – tiek aktīvi lietota.

    x
    11.12.2017 10:57
    Reply to  Lapsinieks

    ugu. interesanti, cik gadu laikā varētu izzust tv kā tv. cik tad vēl – viena paaudze skatās, nu varbūt 2, viņu bērniem un mazbērniem tv nav autoritāte principā.

    garaisezis
    11.12.2017 03:40

    Intel HD Graphics 630 integrētā videokarte, to joko jeb ká, tá jau no 2011. gada iMac ir ieksa.

    Kristaps Skutelis
    11.12.2017 11:38
    Reply to  garaisezis

    Ofisa kareivjiem neko vairāk īsti arī nevajag.

    Rūdolfs Rancāns
    11.12.2017 05:50

    Interesanti, ka promo bildēs/video thumbnail tas monitors izskatās dauuuudz platāks nekā apskata bildēs.
    Un jāsāk cept kaut kada konspirācijas teorija par to, kāpēc VISU datoru iebūvētās kameras tehnoloģiju ziņā atpaliek vismaz par 8 gadiem.

    x
    11.12.2017 08:05

    to varētu izskaidrot – monitora izstrādes cikls nav saskaņots ar kameru (ņem to, kas jau ir, nevis būs uz moņa ražošanas laiku) nu un kā lai uzmin, ko īsti lietotājam vajadzēs – lai taču piepērk tādu, ko pats grib. bāzē iedod kautko, kas vienkārši darbojas.

    Lapsinieks
    11.12.2017 10:47

    Kristaps mūs čakarā ar klikbaitu – es jau sapriecājos, ka viņam iedota platā versija, bet nē… čīpainis :(

    Kristaps Skutelis
    11.12.2017 11:39
    Reply to  Lapsinieks

    Es īsti pat nealku krāmēties ar to lielo versiju. Aizņem daudz vietas, smags pārnesot un pielietojums apšaubāms. Es neesmu drošs, ka daudzi būs gatavi maksāt arī tos ap 1500 eiro par “lēto” versiju, kur nu vēl gandrīz 2000 eiro par bagāto versiju. Tu pirktu?

    x
    11.12.2017 11:49

    es pirms brīža apdomāju allin1 bērnam mazajā istabā – par to cenu tomēr nē, kautkāds nuc monim aizmugurē uz samoreziem sanāks i glītāk bez milzu pēdas, i labāk (saliec ko gribi) par tomēr zemāku cenu. birojā….arī jau nē, laptops+monis atkal uzvar.

    tie monokompji tāda diezgan specifiska niša, nezinu, varbūt tīri estētiem vai stingrajiem bosiem, kuri grib uzsvērt ka uz mājām darbu neņem.

    Lapsinieks
    11.12.2017 11:54

    lielais ekrāns ir vienīgais, kas piesaista manu uzmanību. bet all-in-one neviens variants nav man – prasības pietiekoši specifiskas

    Kristaps Skutelis
    11.12.2017 11:40

    Kā jau rakstā teicu, šim datoram ir 3 izmēru displeji: plakani 23.8″, 27″ un ieliekts 34″. Uz testu bija mazākais 23.8 collu plakanais displejs, bet raksta augšējā bildē – bagātākais modelis ar ieliekto displeju.

    Janis Krukovskis
    20.12.2017 23:06

    AiO datoriem ,manuprāt, ir ļoti labs potenciāls kā ofisā, tā mājās. Glīts paskats, liels ekrāns, jaudīgi dzelži un nav zem galda jātur kaste ar n dažādiem kabeļiem. Faktiski ir nepieciešams tikai barošanas vads.

    x
    21.12.2017 08:17

    mūsdienās tā kaste gan ir visai neliela…laptops…vai uz monitora aizmugures pieskrūvējama…katrā ziņā – ne jau lielais sistēmbloks no 90to otrās puses.

    Reklāma