Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izlaiž Android operētājsistēmu viedtālruņiem ar 512 MB RAM

    Jaunākie raksti

    Jaunattīstības valstīm Google pavisam drīz piedāvās atvieglotu Android versiju, kas paredzēt tieši vājāku viedtālruņu darbināšanai. Tādējādi Google savos valgos vilinās pavisam lētu viedtālruņu tīkotājus.

    Android Oreo Go operētājsistēma veidota tā, lai nodrošinātu pieņemamu darbību arī viedtālruņos ar 512 MB RAM atmiņu.

    Reklāma

    Indija ir ar milzīgu viedtālruņu tirgus potenciālu. No 1.2 miljardiem mobilo sakaru izmantotāju tikai trešajai daļai ir viedtālrunis. Bet viedtālruņu cenas vēl arvien ir daudziem Indijas iedzīvotājiem nepieejamas. Vēl lētāku viedtālruņu ražošana būtu atbilde vismaz daļā gadījumu.

    Google uzskata, ka Android Oreo Go operētājsistēma pavērs iespēju ražot un veiksmīgi pārdot viedtālruņu cenā starp 30 un 75 dolāriem. Android Oreo Go operētājsistēma nāks kopā ar specializētu Google Play lietotņu veikalu, kurā būs pieejamas atmiņu taupošas lietotņu versijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    07.12.2017 11:07

    super, noteikti apsvērtu. telefona dzīves cikls ir par īsu, lai maksātu par to $$.
    un tie attīstās gana strauji, lai rastos doma – varbūt tomēr katru gadu vai otro mainīt lētāku trubu, nekā pievienoties smieklīgo cilvēku baram, kas nēsā savus dārgumus maciņos un uzpasē skrāpējumus un nervozē, kad pārdot lai kautko vēl dabūtu atpakaļ.

    Krotow
    07.12.2017 11:09

    Interesanti, kā šis atvieglotais Android skries uz “flagmaņiem”. Varētu būt veids kā atbrīvoties no bloata ar ko tie ir pārbāzti kopš dzimšanas.

    Būtu interesanti šo izmēģināt ko tādu uz mana pirmā HTC Desire Bravo ar 512 MB RAM. Taču varu derēt, ka tur nekā laba nebūs Desire Bravo kameras, WiFi un vvz vēl kā draiveru neesamības dēļ jaunajā sistēmā.

    x
    07.12.2017 11:12
    Reply to  Krotow

    gan jau uz flagmaņiem nevarēs uzbāzt – necirtīs tak pirkstā!

    Kristaps Lācis
    07.12.2017 13:31
    Reply to  Krotow

    Domāju nestrādās – nebūs 64bit procis un kriptēšana..

    Uldis M.
    07.12.2017 11:28

    Šāda Android versija varētu lieliski noderēt arī tiem kas ir pārgājuši uz viedtālruņiem bezmaz vai “piespiedu kārtā” jo labu parasto telefonu praktiski vairs near nopirkt. Tie kas lieto viedtālruni tikai pamata funkcijām – zvanim, SMS un fotografēšanai. Lielai daļai šo lietotāju nav pat pieslēgts internets telefonā. Kāda te liela funkcionalitāte vispār ir vajadzīga?!

    x
    07.12.2017 11:31
    Reply to  Uldis M.

    runa pat ne par to. vnk negribās maksāt par indiešu koderu izpriecām, kā rezultātē mazam sūdiņam vajag resursus kā šatla vadības centram.

    banana
    07.12.2017 16:03

    Kur tie laiki pienākuši…. KUR?!?? Palika google skaļie slogani, ka andri var uzlikt jebkurš uz jebkuru ierīci jo open source bla bla bla….

    Agrāk andris mierīgi gāja uz ierīcēm ar 256(budžeta)384mb(vidējā) un 512mb(augsto plauktu) ierīču ram apjomu – android 2.0/2.2/2.3 versijas, ICS bija pēdejā Andra versija kuru vēl varēja lietot uz ierīci ar 512mb ram, visas parējās mākslīgi nonāvētas lai tu pirktu jauno ierīci ar jauno smuko andri jo tagad vajag ierīci ar 2gb ram lai viedierīci varētu normāli bez lagiem lietot… SVIESTS…
    Sistēma pārbāzta pilna ar bloatware, pat it kā ”stock” google versijas uz ierīces ar 1gb ram NAV LIETOJAMS! ir meiģināts…
    Trulais vispasaules mārketings!

    digitalk
    07.12.2017 20:39
    Reply to  banana

    pats tu esi trulais ņaudētājs. ja iespiest jaunās fīčas vārgākā dzelzī izmaksā vairāk, kā ielodēt jaudīgākus čipus, tad neviens to nedarīs.

    Krotow
    08.12.2017 12:56
    Reply to  digitalk

    Un katru gadu nolikt vienu algu par jaunu telefonu… :D

    Reklāma