Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgais intelekts uzbūvē spējīgāku intelektu par cilvēka roku darbu

    Jaunākie raksti

    Šī gada maijā Google Brain pētnieki izziņoja mākslīgo intelektu AutoML, kas spēj būvēt… mākslīgos intelektus. Turklāt AutoML izveidotie “bērni” esot spējīgāki par cilvēka veidotajiem mākslīgajiem intelektiem.

    AutoML tika dots uzdevums izveidot ImageNet programmatūru, kas spēj atpazīt objektus – cilvēkus, automašīnas, atšķirt zaļo no sarkanās gaismas, atšķirt rokassomu no mugursomas. Turklāt tas viss ir jāpaveic no saņemta video reālā laikā. Pēcāk dati tika salīdzināti ar cilvēku veidotām datorredzības (angļu – computer vision) programmatūrām, un ImageNet rezultāti bija daudz precīzāki.

    Reklāma

    ImageNet sasniedza 82.7 procentu precizitāti, kas ir 1.2% labāks rezultāts par jebkuru iepriekš publicēto pētījumu. Tāpat visa ImageNet prgrammatūra darbojas par 4% efektīvāk. Pārākums varbūt nav tik graujošs, bet jāatceras, ka to paveica dators bez tiešas cilvēka iesaistīšanās.

    Amazon, Facebook, Apple un daudzi citi lielie tirgus spēlētāji ir iestājušies par atbildīgu mākslīgā intelekta izstrādi. Piedāvāt pat mākslīgā intelekta ētikas standarti, pie mākslīgā intelekta regulējuma darbu uzsākušas arī valstu valdības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    04.12.2017 10:26

    kā var salīdzināt intelektu ar roku darbu? tās ir dažādas kategorijas.

    GundarsBarons
    05.12.2017 20:52

    Un? Robots arī saliek auto, bet nevienam nenāk prātā apgalvot, ka tāds auto ir spējīgāks kā cits cilvēka veidots. Precizitāte tagad ir intelekta mēraukla??? Pie tam tikai 82%. Jebkurš pulkstenis strādā ar daudz lielāku precizitāti – rāda precīzu laiku, bet neviens taču neapspriež pulksteņa izcilo intelektu.
    Tā ir tāda mūsdienu slimība – uzdot vēlamo par esošo. Izdomāt no zila gaisa kaut ko, uz kā varētu taisīt naudu un tad apvīt to ar stāstiem, leģendām, taisīt mārketinga kampaņas, un zombēt ka “tā tas tagad ir”.

    Reklāma