Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā rada platformu ziedošanai ar bezkontakta kartēm

    Jaunākie raksti

    Ceturtdien, 30.novembrī, Latvijas Universitātes galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19, svinīgā atklāšanas pasākumā tika prezentēta Latvijā pirmā ziedošanas iekārta, kurā iespējams veikt ziedojumu klātienē, izmantojot bezkontakta bankas karti.

    Ziedošana ar jaunās iekārtas jeb ziedotnes palīdzību norisināsies līdzīgi kā iepirkšanās lielveikalu pašapkalpošanās kasēs – ierīces ekrānā tiks norādītas vairākas ziedošanas kampaņas, no kurām, izvēloties sev aktuālāko un svarīgāko, ziedotājs varēs tai pārskaitīt paša izvēlētu naudas summu, vai nu ievadot bankas kartes PIN kodu, vai pie karšu lasītāja nopīkstinot bezkontakta bankas karti.

    Reklāma

    Jauno ziedošanas risinājumu izstrādājuši uzņēmums “Hansab”, kas veidojis iekārtas korpusu, un uzņēmums “Turn Digital”, kas radījis ziedot.lu.lv digitālo platformu.

    “Priecājos, ka vēlme palīdzēt līdzcilvēkiem un labu ideju īstenošanai turpina attīstīties. Vienlaikus jāņem vērā, ka mūsdienās cilvēki kļuvuši arvien steidzīgāki, līdz ar to arī ziedojumus vēlas veikt maksimāli vienkāršākā un ātrākā veidā. Tādēļ arī labprāt iesaistījāmies šajā projektā, lai to veicinātu. Uz platformas WordPress pamata tika būtiski pārdizainēta Latvijas Universitātes (LU) fonda iepriekšējā lapa ziedojumiem un pielāgota attiecīgajai ziedošanas iekārtai. Šis ir tikai sākums – vēlamies turpināt uzlabot ziedošanas pieredzi un ceru, ka arī citas institūcijas, piemēram, muzeji, baznīcas, laika gaitā ieviesīs šādu risinājumu ziedojumu veikšanai,” stāstot par paveikto, norāda ziedošanas platformas digitālā risinājuma veidotājs un uzņēmuma “Turn Digital” vadītājs Pēteris Jurčenko.

    “Mums, kopā strādājot, jāpanāk, lai jaunā ziedotne kļūtu par ikviena no aptuveni 250 000 LU absolventu dāvināšanas totēmstabu, pie kura vismaz reizi gadā pakavēties minūti un izpildīt vienkāršu rituālu. Rituālu savas pašapziņas celšanai un Latvijas attīstības nodrošināšanai,” runājot par jauno ziedošanas iespēju, atklāšanas pasākumā norādījis LU fonda valdes priekšsēdētājs Ivars Lācis.

    Ziedošanas iekārtu pirmais ieviesis Latvijas Universitātes (LU) fonds, kurš īsteno dažādus LU projektus, kā arī atbalsta perspektīvākos studentus, kuru finansēšanai tiek organizētas arī ziedošanas kampaņas. Iekārta uzstādīta LU galvenās ēkas foajē, un ar tās palīdzību tagad iespējams finansiāli atbalstīt Universitātes projektus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    03.12.2017 16:49

    jaunākais LU studentu pranks – paķert grupasbiedra somu un pilnā sparā desot uz foajē…
    comment image

    Krotow
    04.12.2017 01:54
    Reply to  digitalk

    Labāk dekāna mēteli :P

    As
    04.12.2017 10:39

    Ideja laba,bet vieta ne pārāk-kuram studentam ir lieka nauda,ko noziedot? Šitos totēmus vajag lielveikalos,Melngalvju namā,Biržā,Restorānos etc vietās,kur nāk cilvēki ar naudu,nevis ādiņām skolassomā

    05.12.2017 10:30

    Tādu aparātu jānoliek Galerijā centrs vai Alfā kādā šaurākā ejā ne jau LU ēkā.

    Reklāma