Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford rūpējas par darbinieku veselību – rūpnīcās izmanto eksoskeletus

    Jaunākie raksti

    Ford ir ieviesis eksoskeletu izmantošanu automašīnu rūpnīcās, lai cīnītos pret darbinieku traumām, kas saistāmas ar cilvēka ķermenim neierastu darbību veikšanu. Pirmie pie eksoskeletiem tikuši darbinieki, kuri saliek Ford automašīnu piekares detaļas, ikdienā turot rokas virs galvas.

    Ford aprēķinājis, ka viens šāds darbinieks paceļ rokas virs galvas līdz pat 4600 reizes dienā jeb aptuveni miljons reižu gadā. Eksoskelets palīdz pacelt līdz aptuveni 6.5 kilogramiem ar katru roku. Svars no pleciem un muguras tiek novadīts uz strādnieka gurnu daļu.

    Reklāma

    Eksoskeleti šobrīd ieviesti divās ASV izvietotās rūpnīcās, kur tiek montēti Ford pikapi (vieglais automobilis vai visurgājējs ar atvērtu kravas platformu).

    Ford eksoskeleti tapuši sadarbībā ar Ekso Bionics. Ekso Bionics pārsvarā piedāvā dažādus eksoskeletu risinājumus cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Sagaidāms, ka eksoskeletu izmantošana drīzumā tiks uzsākta arī Ford rūpnīcās Eiropā un Dienvidamerikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Falks
    13.11.2017 11:35

    Ford visu dara pa savam :) ir redzēti celtņi kas virsbūvi sagāž sāniski uz vienu un pēc tam uz otru pusi, lai nav jātur rokas virs galvas + izmanto akumulatoru skrūvgriežus nevis smagus pneimoinstrumentus ar tizlu pievadu.

    13.11.2017 16:35
    Reply to  Falks

    Paraugies no gaišās puses. Vismaz, redz, tagad kāds uzgājis risinājumu, kas palīdzēs šādos darbos ne tikai auto rūpnīcās :) Ne jau tikai auto biznesā ir šādas lietas darāmas. Ēku būvniecībā tak ēku uz sāniem neapgāzīsi. Tas kā piemēram (:

    Skābene
    14.11.2017 08:58
    Reply to  Kristaps

    Man ar kaut kā būvniecība ienāca prātā, it sevišķi griestu apdare, apgaismes ķermeņu montāža, aizkaru karināšana uc pretīgas lietas, kur rokas jātur uz augšu!

    Reklāma