Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Slide-to-Unlock patents varētu izmaksāt Samsung 120 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku gadu cīņas tiesu zālēs, Apple ir spējis pārliecināt, ka Samsung ir bez atļaujas izmantojis Slide-to-Unlock ekrāna atslēgšanu bez atļaujas. ASV Augstākā tiesa piespriedusi Samsung 120 miljonu dolāru patentmaksas maksājumu Apple, bet Samsung lēmumam nepiekrīt.

    Tiesvedība tika uzsākta 2014. gadā, bet Apple paši no Slide-to-Unlock ekrāna atslēgšanas atteicās līdz ar iOS 10 iznākšanu 2016. gada rudenī.

    Kā jau bija sagaidāms, Samsung nav apmierināts ar tiesas spriedumu. Samsung izplatītajā paziņojumā uzsvērts, ka tiesu sistēmai būtu jāaizstāv inovāciju radīšana, kā arī jāizskauž patentu sistēmas izmantošana labuma gūšanai. Samsung uzskata, ka Apple Slide-to-Unlock ekrāna atslēgšanas idejas patents nav uzskatāms par spēkā esošu.

    Sākotnējā Apple prasība pret Samsung bija viens miljards dolāru. Tiek ziņots, ka tiesvedība vēl turpināsies nākamā gada maijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    07.11.2017 11:33

    Vajag patentēt “Hold it in one hand to use” funkciju un izčakarēt tiesā Gan Apple, gan Samsung! :)

    Ričards
    07.11.2017 11:41

    Šeit Apple ir tiešām muļķi…

    Andish Gonzalez
    08.11.2017 02:37
    Reply to  Ričards

    Vai vari pamatot, kàpēc muļķi?

    Skābene
    08.11.2017 09:23

    Tiek izšķiesta nauda tiesvedībās un provocēti jauni procesi no atbildētāja puses! Tam pašam Samsungam ir milzum daudz patentu par kuriem var izčakarēt pašu Apple un diezgan veiksmīgi arī čakarē. Vienā procesā vinnē, citā pakāš! Bet saskaitāmo un reizināmo summa jau nemainās, ja saskaitāmos un reizināmos maina vietām!
    Galvenais mērķis patentu cīņās ir nogremdēt konkurenta jaunos flagmaņus! Iebliez prasību tiesā un prasi konkurenta jauno modeļu tirdzniecības aizliegumu noteiktā tirgū! Ja tas sanāk, tad ir mega peļņa, jo konkurentu vienkārši nav. Īslaicīgs ieguvums un akciju cenu lēciens. Ideāli priekš spekulācijām biržā.

    x
    08.11.2017 09:28
    Reply to  Skābene

    patentējot taisnstūra formu, slaidus un tapus, iegūst ne jau patērētājs, bet juristu firmas.

    Reklāma