Web Analytics
More
    Reklāma

    Procesoru ražotājs AMD atgriežas pie peļņas

    Jaunākie raksti

    Pēc daudzu gadu pamatīgas Intel iedzīšanas, sūdzībām par procesoru karšanu un citām problēmām, AMD ir spējis izrāpties no zaudējumu bedres. Iepriekšējo trīs mēnešu periodā procesoru ražotājs AMD pat uzrādījis peļņu.

    Peļņa nav liela, tomēr AMD pēdējos trīs gadus strādājis ar zaudējumiem. AMD trīs mēnešu apgrozījums sastādījis 1.64 miljardus dolāru, bet peļņa sasniegusi 71 miljonu dolāru. Protams, ar to ir par maz, lai segtu trīs gadus ieilgušo zaudējumu periodu, bet šis varētu būt labs sākums turpmākai izaugsmei. Puse no apgrozījuma nāk no procesoru un videokaršu ražošanu. Īpaši veicies ar Ryzen procesoriem un videokartēm. AMD ražotās video kartes pēdējā laikā iecienījuši digitālo kriptovalūtu racēji.

    Reklāma

    Šī gada februārī AMD izziņoja jauno galddatoru procesoru paaudzi Ryzen. Ja iepriekšējā paaudze Bulldozer daudziem sagādāja pamatīgu vilšanos, tad šoreiz Intel ir ticis pie cienīga konkurenta visās cenu grupās. Ryzen 7 1800X procesors ar cenu ap 499 dolāriem tiek pozicionēts kā Intel Core i7-6900K konkurents, kas maksā divas reizes vairāk (ap 1100 dolāriem).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma