Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa kopīgiem spēkiem nepieciešamības gadījumā atšifrēs viedierīces

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija nolēmusi, ka pieprasīt izstrādātājiem ieviest iespēju apiet saziņas šifrēšanu ir nepieļaujami, jo tas varētu novest pie iespējas arī kādam citam apiet šifrēšanu. Tā vietā Eiropa varētu kopīgiem spēkiem piekļūt tām viedierīcēm, kas saistāmas ar nozieguma izdarīšanu.

    Lai novērstu teroristu uzbrukumus nākotnē, ir svarīgi atņemt teroristiem līdzekļus, ko tie izmanto terora aktu veikšanai. Eiropas Komisija nākusi klajā ar īstermiņa papildu pasākumiem, kuru uzdevums ir atbalstīt tiesībaizsardzības un tiesu iestādes gadījumos, kad kriminālizmeklēšanu ietvaros tās sastopas ar šifrēšanas tehnoloģiju izmantošanu, nevājinot šifrēšanu ikdienas līmenī.

    Reklāma

    Nolemts, ka visām Eiropas Savienības dalībvalstīm būs iespēja piedāvāt savas zināšanas ierīču un saziņas atšifrēšanā, ja tā saistāma ar nozieguma atklāšanu vai novēršanu. Pastāv krasa atšķirība starp Eiropas Savienības dalībvalstīm to aprīkojuma un iespēju ziņā, tāpēc Eiropola darbība tiks stiprināta ar ciešāku sadarbību starp valstīm.

    Jautājums par viedierīču satura atšifrēšanu kļuva aktuāls 2015. gada beigās, kad ASV Sanbernardino pilsētā notika asiņaina apšaude, kuras laikā tika nogalināti 14 un ievainots 21 cilvēks. Policija pieļāva, ka uzbrucēja iPhone atrodama informācija par uzbrukuma līdzzinātājiem, bet Apple norādīja, ka uzņēmums nespēj apiet viedtālruņa šifrēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    23.10.2017 11:47

    Veselais saprāts šeit tomēr ir ņēmis virsroku! Lai gan es nešaubos, ka arī turpmāk būs centieni izdabūt cauri idejas par oficiālu lūku (backdoor) ieviešanu IT produktos.

    Krotow
    23.10.2017 22:27

    Novērst noziegumu un terora aktu izdarīšanas sākotnējos iemeslus tomēr būtu bijis vienkāršāk.

    Reklāma