Web Analytics
More
    Reklāma

    Symantec uziet Google Play veikalā jaunu ļaunatūru

    Jaunākie raksti

    Jau atkal Google nav spējusi nosargāt savu lietotņu veikalu Google Play Store, ļaujot tajā iemājot ļaunatūrai. Tiek ziņots, ka Symantec ir atklājis Google Play jaunu ļaunatūras paveidu, kas iegūstama kopā ar visai populārām lietotnēm.

    Symantec norāda, ka ļaunatūra varētu būt uzstādīta vismaz 600 000 ierīču, bet maksimālais skarto Android viedierīču skaits mērāms miljonos.

    Reklāma

    Symantec atklātā ļaunatūra nāk kopā ar lietotnēm, kas ļauj izmainīt Minecraft: Pocket Edition varoņu izskatu. Drošības pētnieki uzsver, ka atklātā ļaunatūra varētu būt veidota DDoS uzbrukumu veikšanai. DDoS uzbrukumi tiek veikti, lai panāktu servera darbības traucējumus lieliem uzņēmumiem un tiešsaistes servisiem.

    Uzbrucēji izmanto DDoS uzbrukumu (angļu – Distributes Denial of Service), kura pamatā ir daudzu tīmeklim pieslēgtu ierīču izmantošana, lai pārslogotu upura serverus. Rezultātā upura serveris nevar noteikt, vai tiešām konkrēts dators ir uzbrucējs, vai tikai parasts lietotājs, tāpēc pret DDoS uzbrukumu aizsargāties ir gandrīz neiespējami.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    20.10.2017 11:45

    uziet ļaunu jaunatūru

    x
    20.10.2017 11:49

    >pret DDoS uzbrukumu aizsargāties ir gandrīz neiespējami.
    sastopoties ar pieprasījumu skaita palielināšanos, nākamie tiek nostādīti rindā un apkalpoti pēc laika intervāla, neļaujot nograut prod. serverus.
    vienkārši nevar laist visus pa tiešo klāt pie faktiskā servisa, bet tikai caur geitvejiem, kas ir gatavi šādām situācijām.

    20.10.2017 14:19
    Reply to  x

    Teorijā jau viss labi. Bet rindiņā stāv arī īstie pieprasījumi.

    x
    20.10.2017 15:23
    Reply to  Artis Ābols

    tas jā, bet rindiņa iet uz priekšu, nevis server isnt responding

    digitalk
    21.10.2017 00:13
    Reply to  x

    kāda tam nozīme, ja rindas apstrādes ilgums pārsniedz taimautu?

    Reklāma