Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzmanies no mēģinājumiem iOS ierīcēs nozagt Apple ID!

    Jaunākie raksti

    Viena no lielākajām iOS drošības problēmām ir tā dēvētie pop-up jeb iznirstošie logi, kas pieprasa ievadīt Apple ID pirms programmatūras uzstādīšanas vai atjauninājuma veikšanas. Šie Apple ID paziņojumi ir tik bieži redzēti, ka lietotāji jau automātiski ieklabina savas paroles, nemaz nepiedomājot par drošības riskiem.

    Tiek ziņots, ka urķi atraduši iespēju iemānīt viltus uznirstošos logus ar Apple ID pieprasījumu, lai lietotājs bez mazākajām aizdomām nodotu savu Apple ID urķu rokās. Šādi viltus izlecošie paziņojumi nākot kopā ar vairākām Apple App Store iegūstamām lietotnēm.

    Apple iOS operētājsistēmai vajadzētu vizuāli izmainīt saskarnes elementus, lai lietotnes paziņojums krasi atšķirtos no operētājsistēmas drošības pieprasījuma. Apple to būtu jāiestrādā iOS operētājsistēmā.

    Kā sevi pasargāt līdz Apple sakopj iOS operētājsistēmas paziņojumus? Kā atšķirt tā dēvētos pikšķerēšanas paziņojumus no iOS operētājsistēmas paziņojumiem? Tiek ieteikts uzspiest Home pogu pirms paroles ievadīšanas. Ja paroles pieprasījums ir pikšķerēšanas mēģinājums, kas atnācis kopā ar lietotni, tad paziņojums aizvērsies kopā ar lietotni. Ja pēc Home pogas uzspiešanas paziņojums vēl arvien ir vaļā, tad tas ir īstens iOS operētājsistēmas pieprasījums pēc paroles.

    Protams, vienmēr būtu ieteicams aktivizēt divu faktoru pieteikšanos. Tādējādi viena pati Apple ID parole nebūs izmantojama.

    iOS paziņojumus un pikšķerēšanas paziņojumus
    iOS paziņojumus un pikšķerēšanas paziņojumus
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma