Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft nākotnē plāno piedāvāt modulāru Windows 10

    Jaunākie raksti

    Sagaidāms, ka tuvā nākotnē Microsoft izstrādās modulāru Windows versiju, kas šobrīd uzņēmuma iekšienē tiekot dēvēta par Andromeda OS projektu. Andromeda OS pamatideja būs piedāvāt tikai tās operētājsistēmas daļas, kas ierīces darbināšanai ir nepieciešamas. Tādējādi tiek iegūta universāla operētājsistēma datoriem, viedierīcēm, Lietu Internetam utt.

    Windows 10 operētājsistēma ir pārāk prasīga un dārga, lai to izmantotu dažādu mazu ierīču darbības nodrošināšanai. Tāpat ražotājiem nebūs jāuzstāda ierīcēs detaļas, kas nav nepieciešamas ierīces darbināšanai, bet detaļu esamību pieprasa operētājsistēma. Nenāksies darbināt nekad neizmantotas operētājsistēmas iespējas.

    Reklāma

    Līdzvērtīga ideja attieksies uz lietotņu darbināšanu. Šobrīd galddatoru Windows izmanto Win32 programmas, bet tās nav iespējams darbināt Windows Mobile. Andromeda OS tiek būvēta šādu ierobežojumu pārvarēšanai. Vairs nepastāvēs dažādas Windows 10 produktu versijas – Windows 10 Mobile vai Windows 10 on Xbox.

    Lielākie ieguvēji būs ierīču ražotāji – tiem nenāksies pielāgot ierīci Windows prasībām. Tā vietā Windows varēs pielāgot ierīces specifikai. Arī datoru ražotājiem nebūs jāizvēlas starp Microsoft izstrādātajiem operētājsistēmas variantiem Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 S, Windows 10 Mobile, Windows Server, Windows 10 IoT.

    Plašāk par Andromeda OS projektu, visticamāk, dzirdēsim nākamajā gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    21.09.2017 11:40

    Sanāk, ka kursora vairākkārtējie paziņojumi par to, ka viedtelefoni ar logu ir miruši tomēr bijuši pāragri?!

    Lapsinieks
    21.09.2017 11:56
    Reply to  geksis

    sāksim ar to, ka tādi viedtelefoni ar logu nekad nemaz nav dzīvojuši. tas, kas te mēģināts izzīst no baumām – ka būs viens vindozis – instalē kaut uz zobu birstes. vai kāds ražos tādas zobubirstes – tā vairs nav ms sāpe (kā tas bija agrāk)

    Kristaps Skutelis
    21.09.2017 12:08
    Reply to  geksis

    Ne īsti. Windows telefonu biznesu ir ļoti grūti nosaukt par dzīvu un plaukstošu. Bet Microsoft laikam ir citas domas šajā sakarā un ik pa laikam viņi kaut ko par tēmu paziņo. Lai te būtu viedokļu dažādība, padodam tālāk šīs ziņas :)

    Lapsinieks
    21.09.2017 12:23

    bet funktieris ta skaidrs: reku jums viens win – taisiet ko gribiet – raķetes vai viedus podus. teorētiski – izklausās pareizi.

    kad tāds win būs un kāds uzražos continum tipa trubu, kuru pieslēdzot pie monitora iegūs 100% galda datora funkcionalitāti un jaudu adobes cs darbināšanai – būšu pirmais rindā.

    Maris Laudams
    21.09.2017 12:31

    Kā zārkam tiek uzbērta pēdējā lāpsta zemes, tā MS izrok līķi un stāsta, ka līķis nav tik beigts kā izskatās. Līdz atkal tiek apbērēts un atkal atrakts.

    Nelabojams
    28.09.2017 08:00
    Reply to  Maris Laudams

    :rofl:
    Ja nopietni, man jau kopš Win2k laikiem ir gribējies kaut ko tādu, kam ir, teiksim, obligātais kodols, tad atķeksēju sev vajadzīgās lietas, man naudiņas aprēķina par to, kas pasūtīts un rezultātā OS nav pārslogota ar visādām liekām drazām. Kurām, pie tam, ir tendence augt, vairoties un rīt resursus ģeometriskā progresijā – piem. cortana u.tml. [priekš manis] craps.

    Reklāma