Web Analytics
More
    Reklāma

    Paziņoti Startup Wise Guys otrajā Rīgas programmā uzņemtie startapi

    Jaunākie raksti

    18. septembrī uzsākta otrā B2B startapu akseleratora programma Latvijā, kurā uzņemti 10 startapi no 8 valstīm, kas trīs mēnešu garumā dzīvos un attīstīs savu biznesu Rīgā. Pirmo reizi akseleratora 6 gadu darbības laikā ir uzņemti startapi no Moldovas, Turcijas un Itālijas. Sīvajā atlasē labi veicies arī Latvijas startapiem – programmā uzņemti Cast Print, Vartus un Latvijā dzīvojošie ukraiņu uzņēmēji no Hala komandas. Jau otro gadu pēc kārtas ir uzņemts arī startaps no Lietuvas.

    No vairāk nekā 160 pieteikumiem programmai atlasīti un uzņemti startapi: Cast Print (Latvija), Fractory (Igaunija), Hala.ai (Ukraina), Smart Sub (Baltkrievija), TRAPMINE (Turcija), Gaus (Moldova), WellParko (Lietuva), ModelTag (Itālija), iDiscount (Baltkrievija), Vartus (Latvija).

    Reklāma

    Labāko reģiona startapu atlasei, Startup Wise Guys komanda apceļoja vairāk nekā 25 pilsētas Centrālajā un Austrumeiropā, tiekoties ar jaunajiem uzņēmējiem īpašās mentoringa sesijās. Šogad pirmo reizi pieteikumi no Ukrainas un Serbijas pārspēja Baltiešu aktivitāti, tomēr programmas atlasē veiksmīgāki bija baltkrievi un latvieši. Šobrīd startapi ir pārvākušies uz Rīgu un tuvākos trīs mēnešus strādās Rīgas modernākajā co-working jeb kopā strādāšanas telpā TEIKUMS.

    Iepriekšējo Rīgas programmu absolvēja 7 uzņēmumi, kas pārstāvēja Latviju, Igauniju, Baltkrieviju, Austrāliju, Ungāriju un Bulgāriju, tai skaitā veiksmīgais Latvijas jaunuzņēmums Anatomy Next, kas dažos mēnešos pēc programmas beigšanas piesaistīja pusmiljona investīcijas.

    Līdzās 20 000 eur sākotnējai investīcijai un darba vietai kopāstrādāšanas telpā, Startup Wise Guys nodrošina trīs mēnešu intensīvu treniņa un mentoringa programmu, kas pielāgota tieši B2B jaunuzņēmumiem. Programmas laikā un arī pēc tās jaunuzņēmumiem ir pieeja vairāk nekā 100 mentoriem, investoru tīklam, reģiona svarīgākajiem pasākumiem, kā arī Startup Wise Guys programmas absolventu “ģimenei”, kurā ir vairāk nekā 50 joprojām aktīvu un veiksmīgu jaunuzņēmumu no visas pasaules.

    Startup Wise Guys ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim atbalstījis un finansējis 70 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis 8 programmas, tai skaitā pirmo akseleratora programmu Latvijā. Startup Wise Guys portfelī ir tādi uzņēmumi kā VitalFields, kas pagājušajā gadā tipa pārdots lielai ASV korporācijai, kā arī Wolf3d, Leaf.fm, Investly un citi, kas sekmīgi piesaistījuši investīcijas un pārsnieguši 2 miljonu eiro vērtējuma slieksni. Papildus pieredzējušam un plašam alumni tīklam, Startup Wise Guys nodrošina pieeju arī vairāk nekā 150 mentoriem, investoriem un partneriem no visas pasaules.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma