Web Analytics
More
    Reklāma

    CCleaner pārnēsātā ļaunatūra inficējusi 2.3 miljonus datoru

    Jaunākie raksti

    Ļoti populārās datorprogrammas CCleaner izstrādātājs Piriform atzinis, ka urķiem izdevies atsevišķās CCleaner versijās ievietot ļaundabīgu programmatūru. Tiek uzskatīts, ka ļaundabīgā programmatūra ievietota CCleaner 5.33.6162 un CCleaner Cloud 1.07.3191 versijās.

    Piriform aicina lietotājus uzstādīt CCleaner 5.34 versiju vai jaunāku programmatūras versiju, lai izvairītos no datu noplūdes. CCleaner Cloud programmatūra tiks atjaunināta automātiski. Urķiem esot izdevies modificēt CCleaner.exe. Inficētās CCleaner versijas zogot lietotāja datora IP adresi, uzstādīto lietotņu sarakstu, aktīvo lietotņu sarakstu, un to visu sūtot uz trešo pušu serveri ASV. Piriform ir panācis, ka serveris ir slēgts.

    Reklāma

    Datoru drošības gigants Avast, kas pirms pāris mēnešiem iegādājās Piriform, jau paziņojis, ka lietotāju dati ir drošībā. Tiek lēsts, ka inficētās CCleaner programmas versijas vāl arvien ir 2.27 miljonos datoru ar dažādām Windows operētājsistēmas 32-bitu versijām. CCleaner izmanto aptuveni 130 miljoni lietotāju visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    19.09.2017 11:37

    Es teiktu, ka nevis datoru drošības, bet PR gigants Avast, kas pirms pāris mēnešiem iegādājās Piriform, jau paziņojis, ka lietotāju dati ir drošībā. Vēl vakar viņu skeneris nereaģēja uz inficēto CCleaner, lai gan Cisco Talos par infekciju softā viņiem paziņoja jau 13. septembrī.comment image

    Reklāma