Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība pārbauda savas spējas pret kiberuzbrukumiem

    Jaunākie raksti

    Pēdējais gads ir pierādījis, ka kiberdrošībai jākļūst par valstu pirmo prioritāti, jo arvien biežāk Eiropā un ASV dažādus notikumu un ikdienas stabilitāti apdraud urķu uzbrukumi. Tieši tāpēc Igaunija veikusi kiberuzbrukuma simulāciju, lai pārbaudītu Eiropas valstu aizsardzības spējas.

    Simulācijā hakeru uzbrukuma rezultātā Eiropas jūras spēku misija Vidusjūrā tika pilnībā paralizēta, vienlaikus veikts uzbrukums sociālajiem tīmekļiem, lai destabilizētu situāciju reģionā.

    Reklāma

    Mācības rīkoja Igaunija, kas 1. jūlijā uz nākamajiem sešiem mēnešiem kļuvusi par Eiropas Savienības prezidējošo valsti. Pētījumā pirms prezidentūras sākuma uzsvērts, ka Igaunija joprojām ir naidīgu kiberuzbrukumu mērķis gan pati par sevi, gan kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts.

    Igaunija vēl 2007. gadā piedzīvoja pamatīgu uzbrukumu. Viens no kiberuzbrukuma mērķiem bija Igaunijas valsts institūciju un mediju datu pārraides tīklu bloķēšana, lai neļautu ārpus valsts izplatīties patiesajai informācijai. Igaunija piedzīvoja hakeru uzbrukumu pēc tā dēvētā Bronzas kareivja monumenta pārvietošanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma